Paprika Steen: Ved ikke, om jeg kan elske

Den fraskilte skuespillerinde ved ikke, om hun tror på kærligheden

Paprika Steen spiller forfatteren Tove Ditlevsen i forestillingen 'Toves værelse'. (Foto: Polfoto)
Paprika Steen spiller forfatteren Tove Ditlevsen i forestillingen 'Toves værelse'. (Foto: Polfoto)

14 år.

Så mange år havde Paprika Steen og eksmanden tilbragt ved hinandens side, da de for 2,5 år siden valgte at gå hver til sidst.

På trods af skilsmissen skulle man tro, at de 14 år var bevis på, at kærligheden findes. Det er dog ikke tilfældet for den 51-årige skuespillerinde.

Det fortæller hun i den nyeste udgave af Femina.

- Jeg ved ikke, om jeg tror på kærligheden på dén måde. Jeg tror på den store kærlighed i forhold til familie og bånd og accept... men den der forelskelseskærlighed, den seksuelle kærlighed, som hun var meget på, er jeg slet ikke sikker på, jeg tror på, fortæller Paprika Steen og henviser til forfatteren Tove Ditlevsen.

Et halvt år nåede Paprika og Casper at være kærester. (Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan). Danske kendte Paprika single igen

Paprika Steen spiller nemlig den afdøde forfatter i forestillingen 'Toves værelse' på folketeatret.

Hvor Tove Ditlevsens forhold til kærlighed er følelsespræget, tager Paprika Steen emnet med en vis armlængde.

- Modsat hende er jeg meget mere pragmatisk i forhold til kærligheden. Hun kunne jo elske. Det ved jeg ikke, om jeg kan, siger hun og afviser samtidig, at det er den nylige skilsmisse, der får hende til at være pessimistisk omkring kærligheden:

- Nej. Jeg har altid haft det sådan. Jeg har heller aldrig ladet en mand bestemme. Det var ikke ham, der skulle afgøre min lykke. Det var mig selv, siger hun til Femina.

Paprika Steen var glad og som vanligt hurtigt i replikken, da hun  præsenterede sin nye kæreste Casper på den røde løber i Imperial Biografen.(Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kendte Paprika lufter sin nye kæreste

Skuespilleren indrømmer, at det godt kan være hårdt ikke at åbne op for en mand, men hun fortæller samtidig, at hun hellere vil være alene, end at blive for afhængig af sin partner.

- Jeg tror aldrig, jeg ville kunne leve, som hun (Tove Ditlevsen, red.) gjorde. Hun var i et afhængighedsforhold til Victor (Tove Ditlevsens eksmand, red.). Jeg ville løbe skrigende væk, hvis jeg opdagede, jeg var i sådan et forhold.

Kendte Efter besøg hos numerolog: Det hedder de kendte nu