Parterapeaut: Janus vil trække Aura gennem sølet

Det fremstår som en rendyrket hævnaktion fra Janus Friis’, når han offentligt står frem med detaljer om hans og Auras forliste forlovelse

Det virker som om, Janus er ude på et hævntogt, vurder parterapeut Martin Østergaard. (Foto: Magnus Møller)
Det virker som om, Janus er ude på et hævntogt, vurder parterapeut Martin Østergaard. (Foto: Magnus Møller)

Afsløring: Skype-milliardær kan ruinere Aura Dione

Milliardær-Janus stævner Aura for 15 millioner

Det virker uforståeligt for de fleste, hvorfor Skype-milliardæren Janus Friis anlægger søgsmål mod ekskæresten, sangerinden Aura Dione vel vidende at sagen i kraft af parrets kendisstatus vil blive en kæmpe mediesag.

Endnu mere uforståeligt bliver det, når man har i mente, at Friis sandsynligvis mindst er god for flere milliarder. I 2005 tjente Janus Friis nemlig et tocifret milliardbeløb, da han solgte sit hjertebarn Skype til eBay. Derfor virker det som småpenge, når han nu trækker Aura i retten for at indkræve cirka seks millioner kroner - blandt andet i form af en forlovelsesring til en værdi af tre millioner.

Så omfattende er Janus Friis vs. Aura-sagen

Janus Friis og Aura er røget i totterne på hinanden. (Foto: Douglas C. Pizac & Anthon Unger)
Janus Friis og Aura er røget i totterne på hinanden. (Foto: Douglas C. Pizac & Anthon Unger)
 

Vil have hævn
Spørger man den erfarne parterapeut Martin Østergaard, skal årsagen til retssagen da også findes et andet sted end i ønsket om at få penge tilbage fra sin ekskæreste.

– Det virker som om han er blevet krænket, føler sig dårligt behandlet og nu vil have hævn. Uden at kende sagens detaljer virker det som om, han føler sig bedraget og ført bag lyset og nu er helt ligeglad med, om det her bliver en god historie i medierne. Han har jo sans for iscenesættelse og er godt klar over, at værdien i det her i det offentlige rum er større end det, han eventuelt får ud af det, siger parterapeut Martin Østergaard.

Sagen er desuden usædvanlig, fordi mændene oftest lader kvinderne løbe med det hele, hvis blot de får fred.

– Det er mere almindeligt, at det er kvinderne, der stiller krav i forbindelse med et brud. Normalt smider mændene bare alting fra sig og siger ’Du får det hele, bare jeg kan komme ud af det og komme videre’, så jeg ser det som om, at der ligger et eller andet signal i det. Han ønsker at fortælle en historie ud over selve søgsmålet, siger Martin Østergaard og fortsætter:

– Han ønsker at trække hende igennem sølet. Det er det, der er formålet med en handling som den her. Han ønsker at ydmyge hende offentligt.

Dansk milliardær i millionslagsmål med Aura

Parterapeut og forfatter Martin Østergaard. (Foto: Finn Frandsen)
Parterapeut og forfatter Martin Østergaard. (Foto: Finn Frandsen)
 

Fremstår afsporet
Selv om Martin Østergaard sagtens kan sætte sig ind i Janus Friis’ behov for at handle, som han gør, så sætter sagen i Østergaards optik ikke Friis i et heldigt lys.

– Han kommer lidt til at fremstå som en småhysterisk krakiler. Man kan jo sagtens forstå, at han føler sig såret og måske dårligt behandlet i forbindelse med det kuldsejlede forhold, men når man på den her måde bruger et søgsmål som en form for politisk ’statement’, så ender man med at fremstå som en person med knald i låget, siger Martin Østergaard og fortsætter:

– Det kommer til at fremstille ham som en anelse afsporet. Han virker som en mand, der i overført betydning har mere lyst til at ’slå på folk’ end han har interesse i at beskytte privatlivets fred. Man kommer jo til at fremstå en lille smule underlig, når man har behov for offentligt at ydmyge et andet menneske. Jeg forstår godt hans bevæggrunde. Det drejer sig jo om sårede følelser, men det er som udgangspunkt ikke specielt mandigt at ydmyge en kvinde.

Selv om en times rådgivning hos parterapeuten sædvanligvis koster 800 kroner, er Martin Østergaard parat til at give Janus Friis et godt råd ganske gratis.

– Han skulle helt sikkert have talt til 10, før han kastede sig ud i det her, men det gør man jo netop ikke i en situation, hvor der er sårede følelser på spil.