Annonce:
Annonce:

Paw Henriksen: Svært at slippe ud af rollen som ’ham den syge’

Paw Henriksen er ikke typen, der dvæler ved fortiden. Det gælder både, når han som skuespiller lægger en rolle på hylden, og når han som privatperson skal videre efter en svær periode

Den 40-årige skuespiller er lige nu aktuel i Græsted revyen, som sidste år blev kåret som årets revy. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Den 40-årige skuespiller er lige nu aktuel i Græsted revyen, som sidste år blev kåret som årets revy. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

– Jeg hoppede op på cyklen så hurtigt, jeg overhovedet kunne efter operationen og cyklede en lille del af et løb. Jeg var meget svækket, men det var en sejr bare at være med.

Skuespilleren Paw Henriksen har været igennem nogle barske år, fordi han for ni år siden blev ramt af en alvorlig sygdom i tyktarmen. Men han nægter at lade fortid hæmme ham, og i dag blomstrer både karrieren og kærlighedslivet hos den 40-årige skuespiller, der blandt andet er kendt for sine roller i tv-serierne ’Hotellet’ og ’Anna Pihl’. 

Han er lige nu aktuel i Græsted revyen, som havde premiere i går, og som sidste år blev kåret til årets revy. Dermed får han lov til at prøve kræfter med en ny genre, som adskiller sig fra de mere seriøse roller, han hidtil har haft. Men det afholder ham ikke fra at give genren et forsøg. 

Annonce:

– Det værste, der kan ske, er, at folk ikke synes, at jeg er sjov. Og det har jeg da prøvet før. Da jeg sagde ja til rollen, var jeg bevidst om, at det var for at få prøvet genren af, og uanset hvad er jeg jo en erfaring rigere, når det er overstået, siger han.

Paw Henriksen bor i en lejlighed på Østerbro sammen med kæresten Frederikke. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Paw Henriksen bor i en lejlighed på Østerbro sammen med kæresten Frederikke. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Ramt af sygdom
Rollen i Græsted revyen har han overtaget efter Robert Hansen, som under musicalen ’Dirty Dancing’ pludselig blev ramt af et ildebefindende som følge af en flænge i hovedpulsåren. Robert Hansen var igennem en omfattende hjerteoperation og måtte melde fra til revyen.

– Jeg blev meget påvirket, da jeg hørte, at Robert havde været igennem sådan en alvorlig tur. Det har jeg jo selv prøvet, og det sætter virkelig nogle tanker i gang, og man tænker på, om man nogensinde bliver rask og om folk gider ringe til en med jobs igen, fortæller Paw Henriksen, der har kendt Robert Hansen gennem mange år. 

Annonce:

For ni år siden mærkede Paw Henriksen selv konsekvenserne af at gå ned med sygdom, da han pludselig blev ramt af colitis ulcerosa – en kronisk betændelse i tyktarmen, som betyder hyppige toiletbesøg og konstante mavesmerter. De mange komplikationer satte ham et godt stykke tilbage i karrieren, og selvom han har været stærkt tilbage på scenen siden 2011, oplever han stadig problemer ved at komme ud af rollen som ’ham den syge’ 

– Lige så snart det kommer frem, at man har været syg, så tror folk, at man bliver ved med at være syg i meget lang tid. Når folk læser en overskrift på en artikel, som handler om mig, så tror de, at jeg stadig er syg. Men i dag er der ikke noget arbejde, jeg ikke kan tage, slår han fast. 

Cykling er en vigtig del af Paw Henriksens liv. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Cykling er en vigtig del af Paw Henriksens liv. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Her er den nye Robert Hansen

Op på cyklen
For Paw Henriksen er det vigtigt at se fremad og altid have et nyt mål at arbejde frem mod. I fritiden er han passioneret cykelrytter, og da han blev syg, var det målet om at kunne cykle igen, der holdt ham oppe.

– Jeg er afhængig af de endorfiner, jeg får, når jeg cykler. Jeg vidste, at jeg på et eller andet tidspunkt ville blive klar til at cykle igen, så det var det mål, jeg arbejde frem mod, siger han. 

Annonce:

Paw Henriksen er nemlig ikke typen, der dvæler ved fortiden eller ved de roller, han tidligere har spillet. Det er derfor ikke kun som privatperson, at han altid ser frem mod næste udfordring. Og nu er næste udfordring Græsted revyen. 

– Revyen adskiller sig meget fra de ting, jeg selv synes er sjovt. Men jeg udvikler mig ved at lave revy, og det er simpelthen for nemt at sige nej til sådan en udfordring, siger han og tilføjer: 

– Man kan ikke leve på noget, man har gjort i fortiden, for det er jo netop fortid. Derfor er jeg ikke nostalgisk omkring de roller, jeg har spillet. Den næste rolle er altid den vigtigste, siger han. 

Selvom Paw Henriksen stadig lever med daglige smerter, er der fuld gang i hans karriere, og i dag er han oppe på cyklen i mere end én forstand. Udover Græsted revyen er han ved at indspille filmen ’Livet, døden og det der er værre’, og samtidig er han ved at flytte ind i en ny lejlighed på Østerbro sammen med kæresten Frederikke. Og så forsøger han altid at finde tid til den daglige cykeltur.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

I naturen foregår sex, vold, incest og voldtægter
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: