Annonce:
Annonce:

Personlig beretning: Twerk Queen fortæller om seksuelt overgreb

Louise 'Twerk Queen' Kjølsen deler en meget personlig tekst på sin blog

'Twerkqueen' Louise deler et meget personlig indlæg om overgreb på sin blog. Foto: Jonas Olufson
'Twerkqueen' Louise deler et meget personlig indlæg om overgreb på sin blog. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

#MeToo

Det hashtag møder man mange steder på de sociale medier i disse dage. Ideen bag er at sætte fokus på, hvor mange kvinder der har været udsat for alt for sexchikane til egentlige seksuelle overgreb, og rigtig mange kvinder - både internationalt og herhjemme, kendte og ukendte - har fortalt deres ubehagelige oplevelser.

En af dem, der nu deler sin historier er Louise 'Twerk Queen' Kjølsen, uddannet psykolog og en tredjedel af Girlsquad, der foruden hende tæller Nikita Klæstrup og Ekatarina Krarup Andersen.

Twerk Queen deler et langt dagbogsnotat på sin blog med titlen '#MeToo – Til ham som forgreb sig på min krop'. Her beskriver hun en hændelse, der ligger nogen år tilbage.

Louise Kjølsen i sit hjem. Foto: Jonas Olufson
Louise Kjølsen i sit hjem. Foto: Jonas Olufson
 

Ukendt mand sendte p**-billeder til Twerkqueen: Så gjorde hun noget uventet

Den lange beretning er skrevet ti dage efter selve overgrebet. Ekstra Bladet bringer et uddrag efter aftale med Louise Kjølsen.

Annonce:

- Det overgreb, du udførte, sidder i min krop, fik mine hænder til at ryste, da jeg så dig igen og giver følelsen af, at tårerne presser på, når jeg tænker på det, skriver hun i dagbogsindlægget, som hun endte med at sende til manden, der havde forgrebet sig på hende.

- Du kneppede mig hårdt på sofaen... ikke som vi før har gjort det, men hårdt uden nogen form for følelse, uden nogen form for forbindelse med mig og min krop... det var følelsen af, at du kneppede i mig og ikke med mig... 'det er sådan her perkere knepper, er det sådan, du kan lide det, nu skal jeg kneppe dig som en perker, din beskidte perkerludder, perker elsker...' jeg trak mig væk, jeg prøvede at finde ind til dig, jeg prøvede at stoppe dig... du var ligeglad...

Annonce:

du kneppede mig ovre ved spejlet, og stak en finger op i røven på mig... er det sådan du kan lide det, du er beskidt… alle de ting jeg normalt synes er frække, føltes tomme og som om de blev sagt til en anden end min krop... er det sådan, du kan lide det… jeg kunne ikke føle noget... min krop var lukket ned... jeg var forsvundet et andet sted hen... jeg kunne ikke mærke dig længere i min krop…og jeg kunne ikke mærke mig selv eller min grænse... jeg var der bare, forklarer hun.

- Du kunne kigge mig i øjnene og sige, at du elskede mig det ene øjeblik, og så brutalt overhøre mit nej det næste uden at blinke... du grinte... du grinte imens... da jeg sagde nej og stop, og at det gjorde ondt...

Twerkqueen er feminist og meget optaget af kvinders ret til deres egen seksualitet. Foto: Jonas Olufson
Twerkqueen er feminist og meget optaget af kvinders ret til deres egen seksualitet. Foto: Jonas Olufson

Side 9 er også kvindekamp

Til Ekstra Bladet fortæller Louise 'Twerk Queen' Kjølsen, at hun er blevet er blevet inspireret af #MeToo til at dele sin historie, men at det især var en snak med en ung pige, der havde hørt hendes radioprogram 'Ludermanifestet', der bliver sendt på P1. Piger var blevet udsat for en overgreb, som hun bebrejdede sig selv for, der fik hende til at trykke udgiv på det meget personlige indlæg.

Annonce:

- Her var en pige, der var blevet voldtaget, men som i to år havde gået rundt og kaldt det sin dumme fejl. Jeg kunne genkende al den skyld og skam fra min egen oplevelse. Selvom jeg er uddannet psykolog og omgivet af fagfolk, er der alligevel et tabu. Jeg har følt, at jeg burde have skubbet ham væk noget før, eller jeg skulle have vidst bedre. Det er hele den kultur, der siger, at det er kvinders eget ansvar at forsvare sig mod en voldtægt. Det gør, at mange kvinder føler sig skyldige. Men det handler jo ikke om at sige nej, det handler om at sige tilstrækkeligt ja, forklarer hun og tilføjer:

- Jeg tænkte, at hvis hun var så modig at dele sin historie med mig, måtte jeg også gro nogen store æggestokke og dele min. Mit håb er, at den kan gøre en forskel for nogen piger, der tror, de har gjort noget galt. Det har de ikke – nogen har gjort noget mod dem, understreger hun.

Hun tilføjer, at mange fejlagtigt tror, at voldtægter 'kun' foregår på mørke stier, når der springer en ukendt gerningsmand frem.

- Langt de fleste voldtægter sker jo netop i de nære relationer. Mange kvinder kigger derfor på deres egne oplevelser og tænker: 'Var det så en rigtig voldtægt?'. Men min pointe er, at det ikke er kvindernes skyld.

Hvordan kan det være, at du ikke har meldt ham?

- Hvis man kigger på statistikken, er der ligeså stor chance for at vinde i Lotto som for at blive dømt for en voldtægt.

Annonce:

Men der er jo i hvert fald ikke flere, der bliver dømt, hvis man ikke melder det...

- Det har du ret i, men der gik faktisk også lang tid, før det gik op for mig, at der var tale om et  overgreb. Jeg havde nærmest fjernet mig fra min egen krop. Når nogen har gjort noget mod en, kan man føle sig magtesløs. Og en måde at tage den magt tilbage på var at skrive den tekst. I første omgang var det bare for at bearbejde det, der var sket, men siden valgte jeg at sende den til ham. Det var min måde at få magten tilbage. På en egoistisk måde var det nok for mig, og jeg vurderede, at det at melde det, ikke var afgørende for min healingsproces, forklarer hun.

Hvilke tanker har du gjort dig om at omtale ham på din blog - selvom han er anonym?

Annonce:

- Jeg synes jo ikke, jeg hænger ham ud. Jeg fortæller min historie - sådan som jeg har oplevet det. Man kan sige, at det er min sandhed. Det handler ikke om ham eller om at han skal retsforfølges, men om, at unge piger har brug for at læse det her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: