Peter Ingemann: Forkastelig at lade børn køre uden hjelm

Hvis 'Størst'-værtens børn vil cykle, må de spænde hjelmen. Ellers kan de gå

Mads Christensen er ikke en populær mand blandt mange forældre i Danmark, der hver dag kæmper for at få deres unger til at tage cykelhjelm på, inden de sætter sig op på den tohjulede.

Mads 'Blærerøv' Christensen, sagde i søndagens udgave af 'Go' Morgen Danmark', at større børn ikke skal køre med hjelm.

- Jeg har sagt til mine børn, at når man er otte år, så er det slut med cykelhjelm. Man ligner en idiot, sagde han kontant.

Siden har debatten raset.

Hjemme hos 'Størst'-værten Peter Ingemann er reglen helt enkel. Hvis hans døtre vil cykle, er det på med hjelmen. Ellers må de gå.

- Min ældste datter ville på et tidspunkt ikke længere køre med hjelm til og fra skole. Så fik hun simpelthen at vide, at hun måtte gå de halvanden kilometer hver vej, siger Peter Ingemann til Ekstra Bladet.

Som at køre bil uden sele
Han kalder Mads Christensens udmelding for 'fuldstændig vanvittig' og 'forkasteligt'.

- Jeg synes, at det er helt forkasteligt, at børn der hver dag kæmper med sig selv om, hvorvidt de skal have cykelhjelm på eller ej, skal have at vide af en voksen, at det er grimt. Det er fandeme ikke en voksen, der skal sige sådan noget. Det er fuldstændigt vanvittigt, siger Ingemann.

- Det svarer til at sige til mig, at jeg skal køre bil uden sele, siger tv-værten.

Nær Peter Ingemanns hjem i Ry ligger et center for hjerneskadede. Derfor har han set med egne øje, hvor alvorlige skader et cykelstyrt uden hjelm kan give.

- Der burde lovgives om cykelhjelme. Det er lovpligtigt at køre med hjelm, når man kører knallert. Den kan køre 30 km/t. Så hurtigt kan en cykel også sagtens køre. Derfor burde alle, der cykler tvinges have hjelm på, siger han.

Cykler ikke
Peter Ingemanns ældste datter er i dag på efterskole, og her er reglen den samme som derhjemme. Hvis hun vil cykle, skal hun have hjelm på.

- Så er det ens for alle. Når alle drengene får ødelagt deres Beckham-frisure, er det pludselig ikke så slemt, siger han.

- Kører du selv med hjelm?

- Jeg cykler slet ikke. Jeg har en meget meget støvet jernhest stående i garagen, der ikke er blevet luftet i årevis. Men hvis jeg skulle cykle, ville jeg tage hjelm på. Jeg vil gerne være et godt forbillede, og jeg vil gerne passe på mine børn, siger han.

Ingemanns yngste datter, der er 13 år, kører med hjelm helt uden brok.

- Hun ønskede sig endda en ny cykelhjelm i julegave, siger han tilfreds.