Peter Mygind spillede homoseksuel: Folk ville banke mig!

Skuespilleren havde en chokerende oplevelse, da han spillede homoseksuel i tv-serien 'Anna Pihl'

Peter Mygind oplevede et stort had, da han spillede homoseksuel i tv. Foto: Stine Tidsvilde
Peter Mygind oplevede et stort had, da han spillede homoseksuel i tv. Foto: Stine Tidsvilde

Op mod 25.000 personer deltog i optoget til Copenhagen Pride, og flere end 300.000 tilskuere fulgte med fra sidelinjen.

Blandt de mange danskere, der var mødt op for at vise deres støtte til mangfoldigheden var skuespilleren Peter Mygind, som Ekstra Bladet mødte ved Frederiksberg Rådhus.

- Jeg er her for at vise, at jeg går ind for mangfoldighed. Og jeg går i den grad ind for, at kærlighed er en menneskeret. Vi lever stadig i en verden, hvor der er mange, der ikke tør den kærlighed de tror på – er angst for konsekvenserne, udelukkelse, had, vold og alt sådan noget, fortalte han.

Mygind har været gift med hustruen Lise Mühlhausen i 21 år, men har alligevel oplevet diskriminationen på egen krop.

- Jeg har selv spillet homoseksuel i 'Anna Pihl' i to år. Der oplevede jeg, at folk ville banke mig på gaden – fordi jeg var bøsse på tv. Jeg var 'homoseksuel’, når jeg gik på arbejde. Der oplevede jeg had på grund af kærlighed. Det er helt absurd, slår han fast.

DR's kovending: Ansatte måtte alligevel gerne deltage i Pride

Peter Mygind er glad for at opleve tilslutningen til årets pride.

- Jamen det er jo sejt det her. Det er vidunderligt. Det viser, hvor mange mennesker, der virkelig støtter op om det her. Men der er stadig et mindretal, der synes andet. Det er bekymrende. Jeg mødte faktisk to mænd på Hellerup station på vej herind, som ledte efter en markedsplads. Så sagde jeg, at de skulle droppe det og tage med til pride, og så sagde de ’bvadr’ og blev helt aggressive, konstaterer han opgivende.

- Så det siger jo, at der er en vrede over, at folk tager noget forkert tøj eller en fra det samme køn i hånden, tilføjer han.

Politiet advarer om kaos i København: Hold jer væk!