Annonce:
Annonce:

Peter Schmeichel: Nu går drømmen i opfyldelse

Den tidligere keeper skal både synge og spille flere instrumenter, når hans band tager på turné i næste uge

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

På onsdag tager Peter Schmeichel for alvor hul på et nyt kapitel af sit liv.

Den tidligere landsholdsspiller springer ud som rockmusiker og tager på turné med sit band, The Ones.

58-årige Schmeichel både synger og spiller guitar og klaver i bandet, som ud over ham består af Niklas Schneidermann og Anders Ramhede fra Magtens Korridorer samt Mikkel Fjelding.

Det er lidt af en drøm, der får i opfyldelse for Peter Schmeichel, når han sætter strøm til guitaren.

- Det er en gammel drøm, som jeg har haft, siden jeg var ganske ganske ung, og som jeg hele tiden har sagt, at det gør jeg i næste uge eller næste uge. Altså udsat og udsat, siger han og fortæller, at da Danmark lukkede på grund af corona, fik drømmen ny næring.

Annonce:

Peter Schmeichel og hans band spiller i første omgang cover-numre, der passer til de historie og anekdoter, de vil fortælle undervejs. Foto: Emil Agerskov
Peter Schmeichel og hans band spiller i første omgang cover-numre, der passer til de historie og anekdoter, de vil fortælle undervejs. Foto: Emil Agerskov

Sæsonstart
- Det her handler ikke om, at nu skal vi ud og spille 50 jobs om året og tjene en masse penge. Det er slet ikke det, det handler om. Det handler om at have det sjovt. Det er sjovt at øve, og det var faktisk også det, det var i begyndelsen. At det så har udviklet sig til, at vi skal spille syv steder de næste to uger, det er så en helt anden side af det. Det har gjort det ret spændende.

Peter Schmeichel sammenligner intensiteten op til bandets turné-start med at bygge op til en sæsonstart i fodbold. Og nu gælder det!

-  Det er det, vi i fodboldsprog kalder pre-season, der er slut. Det er noget, som jeg ikke har prøvet i rigtig lang tid, så det er et spændende projekt, og jeg spiller med nogle sindssygt, sindssygt dygtige musikere, siger Peter Schmeichel og fortæller, at The Once kalder deres musikalske projekt for 'rock and talk'.

Med andre ord vil der ud over musik også være en røverhistorie eller to undervejs.

Aldrig nervøs
Peter Schmeichel har tidligere givet smagsprøver på sit musikalske talent, men aldrig i samme skala, som når han drager på turné med The Ones. Her er han bogstaveligt talt på udebane, men nerverne har det fint, forsikrer han.

Annonce:

- Jeg var heller aldrig nervøs, da jeg spillede. Jeg var spændt og glædede mig, men nervøsitet kan man ikke bruge til noget som helst, siger Peter Schmeichel, der lige som da han øvede sig op til en kamp, har knoklet med at få tonerne til at sidde lige i skabet op til turné-start.

- Hvis jeg var nervøs, da jeg spillede fodbold, tror jeg simpelthen ikke, at jeg ville have kunnet spille. Jeg havde trænet og jeg vidste at jeg kunne det, jeg skulle. Den erfaring har jeg taget med her, siger han.

The Ones spiller deres første job på Stagebox i København 21. september.

Enken afslører: Carina var Schlüters hemmelighed

Ny rocker-titel: Sådan kom han til tops

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: