Pia Kjærsgaard måtte nødlande i Polen

Dansk Folkepartis dronning fik ubehagelig afslutning på charter-rejse 

Pia Kjærsgaard og Henrik Thorup oplevede en dramatisk afslutning på en charter-rejse til Grækenland, hvor de måtte nødlande i Polen. (foto: Henning Hjorth)
Pia Kjærsgaard og Henrik Thorup oplevede en dramatisk afslutning på en charter-rejse til Grækenland, hvor de måtte nødlande i Polen. (foto: Henning Hjorth)

- Vi havde været på en charter-rejse til San Torini i Grækenland og var på vej hjem til Danmark i et fly. Og så kom der pludselig røg i  flyveren, så kaptajnen besluttede, at vi skulle nødlande i Polen, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet og tilføjer, at det er meget sjældent, at hun sammen med sin mand tager på charter-rejse.

Oplysningen omkring den dramatiske charter-rejse, der ligger nogle år tilbage i tiden, kom fra Pia Kjærsgaard i forbindelse med galla-forestillingen på Hella Joofs nye film 'All Inclusive', hvor Bodil Jørgensen i rollen som en aldrende mor, der netop er blevet forladt af sin mand, tager på en charter-rejse til Malta sammen med sine to døtre.

Pia Kjærsgaard: Camilla Plum er en tosset kælling

Pia Kjærsgaard tilføjede endvidere, at hun sammen med sin ægtemand Henrik Thorup var nogle af de første danskere, der overhovedet kastede sig ud i charter-rejsen, dengang det startede i 1960´erne.

- Vi var på en af de første grise-rejse-fester til Mallorca i Spanien tilbage i 1960' erne. En skøn tur, siger Pia.

Pia kommenterer det svenske ny-valg
Når man er politiker, er der altid politik på skemaet. Så Ekstra Bladet bad selvfølgelig Pia Kjærsgaard om en kommentar til den hektiske politiske situation i Sverige med udskrivning af et nyt valg, fordi hverken højrefløjen eller venstrefløjen i Sverige vil arbejde sammen med Sverige Demokraterne - og at regeringen derfor ikke kunne skaffe et flertal til den nye finanslov.

- Den socialdemokratiske  svenske statsminister ligger jo nu som han har redt. Jeg tror, at det bliver en drøj og lang valgkamp, og jeg håber og tror på, at det kommer Sverige Demokraterne til gode.

- Mange folk i Sverige tænker garanteret lige som jeg, at når man er valgt ind til Folketinget, så er det altså en pligt at forsøge at samarbejde. Men det er åbenbart et princip, som politikerne i Sverige er fuldstændig lige glade med.

- Situationen i Sverige minder jo meget om den behandling som Dansk Folkeparti fik i de mange første år, hvor ingen accepterede os eller ville arbejde sammen med os.

- Det politiske samfund i Sverige har endnu ikke formået at tage Sverige Demokraterne alvorligt. Men de bliver meget snart lidt klogere.

Pia K: Her er nationalretten, Dan Jørgensen

Kærlighed på Malta
I filmen 'All Inclusiive møder vi den kaotiske Ditte og hendes storesøster, den alt for fornuftige Sigrid, der tager på charter-rejse til Malta med deres mor Lise for at fejre hendes 60-års fødselsdag. Lise er lige blevet forladt af sin mand, deres far, og de to søstre er ikke helt enige om, hvordan de skal få deres ulykkelige mor op af kulkælderen igen. Som ferien skrider frem, udvikler den sig til et absurd trekantsdrama, hvor Ditte og Sigrid stædigt kæmper om Lises kærlighed og opmærksomhed i et virvar af charter, jalousi, familiemønstre, løgne, disco og en fingerfærdig bartender, der hedder Antonio…

 Bodil Jørgensen har rolllen som moren, mens døtrene spilles af Danica Curcic og  Maria Rossing.

Okman: Nu stopper du, Pia

Pia og Henning elsker at rejse. Her poserer de sammen med to drenge fra Tivoli Garden.(foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Pia og Henning elsker at rejse. Her poserer de sammen med to drenge fra Tivoli Garden.(foto: Rasmus Flindt Pedersen)