Pia Kjærsgaard skal giftes - igen

Pia Kjærsgaard og hendes mand Henrik Thorup fejrer deres guldbryllup til sommer med at forny deres ægteskabsløfter

Kjærsgaard er ikke bange for at sætte mændene i Folketingssalen på plads - se klippet, hvor hun giver Anders Samuelsen en opsang her (Video: Folketinget TV)

3. juni kan Folketingets formand, den 70-årige Pia Kjærsgaard og hendes mand, Henrik Thorup, fejre, at de har været gift i hele 50 år.

Og til sommer bliver den runde dag markeret med en romantisk fest OG et giftermål.

Det fortalte Kjærsgaard til ugebladet Her & Nu, da hun sammen med sin guldbryllupsgom var til premiere på Cirkusrevyen i sidste uge.

- Vi genfornyer vores ægteskabsløfte i kirken, og så skal vi holde en kæmpe fest med familie og venner, afslørede hun til ugebladet, hvis nye nummer er på gaden i dag.

Kæmpegalleri: Kendte strømmede til ikonisk åbning

70-årige Pia Kjærsgaard har tidligere fortalt om frieriet i et interview med Berlingske.

- Jeg kan tydeligt huske det. Det var på hans værelse hjemme hos hans forældre. Vi var jo så unge, at vi flyttede direkte ind i ægteskabet fra barndomshjemmet. Han gik ikke på knæ, men spurgte bare: 'Vil du gifte dig med mig, det synes jeg, vi skal'. Og så svarede jeg: 'Det kan du tro, jeg vil'.

Pia var bare 20 år gammel og det samme var hendes kommende mand. Men der var en særlig grund til giftermålet.

- Jeg var gravid, så det var lidt nødvendigt. Dengang var det jo ikke almindeligt at være gravid, når man ikke var gift. Men jeg var glad for det, og vores omgivelser syntes, det var dejligt, lød det i Berlingske.

Parret har to børn.

Pia K svinger pisken over 'Fifty Shades': Nu er hun selv kommet i modvind