Annonce:
Annonce:

Politiet tilkaldt: Line Baun afslører vild stripper-fortid

Line Baun Danielsen kan ikke se noget problem i, at herrelandsholdet råber 'store patter' som en del af deres kampråb. Hun har nemlig gjort langt vildere ting i sin ungdom

- Jeg har klædt om med piger og drenge. Jeg har skrålet med på de værste kampråb. Jeg har taget ord som pik, kusse, lebbe, spadser og patter i min mund sammen med mine kvindelige holdkammerater, afslører Line Baun. Foto: Mogens Flindt
- Jeg har klædt om med piger og drenge. Jeg har skrålet med på de værste kampråb. Jeg har taget ord som pik, kusse, lebbe, spadser og patter i min mund sammen med mine kvindelige holdkammerater, afslører Line Baun. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Line Baun jubler over nyt job: - Rigtige mænd kan trylle med staven

Line Baun jubler: Hemmelig date i Paris gik godt

'Store patter!'

Sådan lød ordene, da det danske herrelandshold kvalificerede sig til VM i fodbold.

Herrernes kontroversielle kampråb har de seneste dage skabt stor debat. For kan man tillade sig at råbe de ord, eller er det for nedladende eller decideret sexistisk?

Meningerne er delte, men nu blander den tidligere tv-vært Line Baun Danielsen sig i debatten, og hun har et helt klart budskab: Kritikerne af herrelandsholdet går i for små sko.

- Vi kan sagtens blive enige om, at udtrykket 'store patter' ikke lyder særligt flatterende. Men at beskylde et fodboldhold for sexisme, fordi de hylder kvindens attributter i en sejrs sang… Ja, undskyld jeg synes, det er lidt småligt. Og jeg tænker: Har vi virkelig ikke andre og vigtigere ting at beskæftige os med, skriver hun på sin blog.

Line Baun Danielsen synes, at debatten omkring det danske herrelandshold er gået for vidt. Foto: Jonas Olufson
Line Baun Danielsen synes, at debatten omkring det danske herrelandshold er gået for vidt. Foto: Jonas Olufson
 

Annonce:

Line Baun: Mænd sender billeder af deres 'udstyr' i stiveste puds

Kender den hårde tone
Line Baun Danielsen har selv stiftet bekendtskab med en hård jargon i sin tid som ishockeyspiller, og derfor skal der ifølge hende mere til at gøre hende forarget end et herrelandshold, der råber 'store patter' i kampens hede.

Hun har nemlig selv gjort langt vildere ting i sin ungdom.

- Jeg har klædt om med piger og drenge. Jeg har skrålet med på de værste kampråb. Jeg har taget ord som pik, kusse, lebbe, spadser og patter i min mund sammen med mine kvindelige holdkammerater. Vi har strippet på restauranter i udlandet. Vi har moonet i busserne på vej hjem fra turneringer. Vi har bøvset højlydt om kap. Og jeg kunne blive ved, skriver Line Baun Danielsen på bloggen.

Kendt radiovært raser mod taxaselskab

Line Baun Danielsens egne erfaringer har nu givet hende lyst til at blande sig i den verserende debat. Hun mener nemlig ikke, at en hård tone skader nogen.

Annonce:

- Tonen i et omklædningsrum er fri og nogle gange barsk  og plat – også blandt os kvinder. Her er der et tilladt frirum til at være alt lige fra alvorlig til plat, fra grov til blid. At få aflad i et omklædningsrum eller på en skøjtebane skader efter min bedste overbevisning ingen, og det er hverken sexisme eller udtryk for kvinde- eller mandeundertrykkelse, når der bliver råbt ”store patter” eller talt om små pikke, skriver Line Baun Danielsen på bloggen.

Kvinder ligeså slemme som mænd
Til Ekstra Bladet forklarer Line Baun Danielsen, at der er en særlig grund til, at hun har valgt at gå ind i debatten. Hun vil sætte fokus på, at kvinder kan være mindst lige så grimme i munden som mænd.

- Med indlægget vil jeg sige, at vi er ude på et overdrev, hvis ikke mænd og kvinder kan skeje ud i et omklædningsrum. Kvinder er ligeså frivole og platte i et omklædningsrum som mænd. Og heldigvis for det. Fri os for mangel på frisind, siger hun til Ekstra Bladet og fortsætter:

Annonce:

- Jeg bruger eksemplerne fra min egen ungdom til at fortælle, at kvinder er lige så gode eller 'slemme' som mænd i de omklædningsrum, jeg kender. Jeg moonede glad med mine holdkammerater som 30-årig på vej hjem fra EM. Jeg var vært på Nyhederne, men jeg var også ishockeyspiller og holdkammerat med verdens sjoveste kvinder. Vi griner stadig af det, tilføjer hun.

Derfor er Line Baun Danielsen heller ikke bleg for at fortælle åbent om de eskapader, hun har haft i sin ungdom.

- Min ishockeykæde og jeg strippede i vores ishockeyudstyr på et hotel i Düsseldorf. Da vi kom i skridtbeskytteren havnede min i suppen hos en gæst i restauranten, som blev så vred, at han tilkaldte politiet. Vi blev sendt tilbage på vores værelser og blev ikke klædt af til skindet, siger hun med et grin.

I Etisk Råd
Sagen om herrelandsholdets kampråb endte hos fodboldens Etiske Råd, der torsdag tog stilling til, om det var i orden, at patte-ordene blev brugt.

Per Larsen, som er formand for den uvildige instans oprettet af DBU, fortalte efterfølgende til Ekstra Bladet, at der ikke ville blive gjort meget mere ved sagen.

Annonce:

- Det er ikke foreneligt med rollen som rollemodel, men vi kommer ikke til at være fordømmende og svinge den store etiske fane. Vi er ikke oppe i den etiske himmel, så vi reagerer ikke voldsomt. Vi henstiller til, at de tager en drøftelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: