Populær DR-vært i opråb: - Medarbejderne går ned med stress

I et nyt debatindlæg fortæller Anders Agger, at det ikke altid er lige let at være ansat i DR

Anders Agger fortæller i et nyt debatindlæg, at det ikke altid er nemt at være ansat hos DR.
Foto: BENJAMIN NØRSKOV
Anders Agger fortæller i et nyt debatindlæg, at det ikke altid er nemt at være ansat hos DR. Foto: BENJAMIN NØRSKOV

- At være ansat på DR er – for tiden – som at opleve ens forældre blive bagtalt. Det gør ondt. Jeg har været der i mange år – i den der statsradiofoni. Og har såmænd fuld forståelse for indvendinger mod flyvende heste, fratrædelsesgodtgørelser – og en del andre af de andre møgsager, der har ramt DR. Når så det er sagt, så har jeg også med tiltagende undren fulgt de efterhånden mange måneders kampagne mod DR.

Sådan skriver journalist og tv-vært Anders Agger, der lige nu er aktuel i programserien 'Indefra med Anders Agger', i et nyt debatindlæg i Jyllands-Posten.

TV2 har fundet Michèle Bellaiches afløser

Hans indlæg kommer, efter flere medieordførere har meldt ud, at der skal skæres kraftigt på DR's budget i det kommende medieforlig. Regeringen har tidligere fortalt, at de vil skære 12,5 procent af DR's budget på 3,7 milliarder kroner, mens Dansk Folkeparti vil skære hele 25 procent.

DR har efterfølgende meldt ud, at besparelserne kan betyde et farvel til kanalerne DR3, P3, DR Ultra, P7 Mix, DR K, DR Ramasjang og P4 og derfor også det populære radioprogram 'Mads & Monopolet'.

Comeback efter ti år: Populær vært vender tilbage til DR

Utilfreds med politikerne
Anders Agger er langt fra tilfreds med de varslede besparelser, og han savner samtidig, at de danske politikere melder klart ud, hvad der generelt forventes af DR.

- Når man ser de sparekataloger, der indtil videre har ramt offentligheden, bliver man ærlig talt lidt januartræt. Debatten nærmer sig det historisk historieløse og minder mere om en lille blodrus uden nuancer (...). Lukker 'Mads & Monopolet'? Næppe. Men hvad med 'Hammerslag'? 'Bonderøven'? 'Den store bagedyst'? 'Gift ved første blik'?. Og skal regionerne også spare? Vi savner svar og synes ærlig talt, at politikerne skylder at fortælle danskerne, hvad de så vil gøre for at bevare dansk indhold, skriver han i debatindlægget.

TV2-vært hasteopereret: - Det var fandeme hårdt

Ifølge Anders Agger gør udsigten til flere besparelser, at medarbejderne på DR bliver stressede, og ansættelsen af private producenter og eksterne konsulenter gør bestemt ikke situationen nemmere.

- DR er i dag en virksomhed, hvor McKinsey og de andre konsulentdrenge allerede har været rundt på etagerne med den store Nilfisk. Sandheden og realiteten er, at medarbejderne går ned med stress. Og selv om de private producenter påstår, at de kan gøre det meget bedre, hvis bare de får chancen - så nej, det er heller ikke rigtigt. De kan gøre det lige så godt, nogle gange bedre og billigere, andre gange dårligere og dyrere.

Populær TV2-vært siger op: Nogle begyndte at græde

Beskriver det godt
Ekstra Bladet har været i kontakt med Henrik Vilmar, der er tillidsmand hos DR. Han kan sagtens genkende de problematikker, som Anders Agger beskriver i debatindlægget.

- Jeg synes, at Anders Agger beskriver det godt. Vi har øget produktiviteten meget i DR, så vi keder os i hvert fald ikke på arbejdet. Når vi så hører politikere sige, at vores arbejdsplads skal skæres så meget, så er vi jo bange for at miste vores arbejde. Det er der mange, der er. Vi undrer os også over, at politikerne hele tiden vil spare, for der er rigtig mange mennesker, der er glade for det, vi laver, her på DR, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Det, der undrer mig, er, at det virker, som om det er blevet 'in' at synes, at DR skal beskæres og forsvinde. Der er ikke meget refleksion over, hvad DR så skal levere. Jeg har samtidig svært ved at se, hvad der kan beskæres, hvis man samtidig vil have godt, dansk indhold.

Genialt spareforslag til DR-direktøren der får 3,5 million i løn

Ekstra Bladet har været i kontakt med Anders Agger, der oplyser, at han ikke har yderligere at tilføje til debatindlægget.