Populær radiovært angrebet af rovfugl

Esben Bjerre blev under en rejse til Japan angrebet af en aggressiv falk

En falk så sig sur på Esben Bjerre under en rejse. Foto: Jonas Olufsen
En falk så sig sur på Esben Bjerre under en rejse. Foto: Jonas Olufsen

Radioværterne Esben Bjerre og Peter Falktoft, der tidligere var værter på P3-programmet 'Monte Carlo', er netop hjemvendt efter en tur til Japan, hvor de har lavet optagelser til deres fælles podcast 'Her går det godt'.

Men ikke alt gik helt efter planen på rejsen. Under en optagelse blev Esben Bjerre nemlig angrebet af en falk.

Det fortæller han i det nyeste afsnit af podcasten.

En tidlig morgen kom han gående i et øde område tæt på det hotel, han og Peter Falktoft boede på, mens en stor gruppe turister sad og ventede på, at et falkeshow skulle starte.

Esben Bjerre havde taget en drone med for at filme sin tur, men undervejs fik falken et særligt godt øje til den populære radiovært.

Michèle Bellaiche til uddelingen af tv-prisen i Tivoli Hotel- og Kongrescenter. Foto: Jakob Jørgensen Danske kendte Populær TV2-vært trækker stikket: Rørt til tårer for åben skærm

- Jeg går afsted. Det er morgen. Solen står op. Det er en dejlig temperatur, og jeg tænker: 'Hold kæft, hvor bliver det godt'. Det er så her, at der opstår et problem, og at jeg er ved at dø. Falke nipper jo ad helvedes til. Det er derfor, de mennesker, der holder falkene, har lapper på. Jeg går med højt humør, og jeg kan godt se, at falken bliver sendt afsted. Den her falk får så øje på noget. Det er nemlig mig, der kommer gående på det fladeste stykke ørken, hvor der ikke er et eneste træ eller busk. Falken får helt tydeligt øje på mig og tænker: 'Nam, haps, haps. Det er lige noget for mig', fortæller han i podcasten med et stort grin.

Esben Bjerre og Peter Falktoft har sammen podcasten 'Her går det godt'. Tidligere var de værter på P3-programmet 'Monte Carlo'. Foto: Jens Dresling
Esben Bjerre og Peter Falktoft har sammen podcasten 'Her går det godt'. Tidligere var de værter på P3-programmet 'Monte Carlo'. Foto: Jens Dresling
 

Går til angreb
Efterfølgende begynder falken at cirkulere omkring Esben Bjerre, og efter et par minutter sætter falken i gang og angriber Esben Bjerre.

- Så tager fanden bare i den falk. Den ser sit snit til at angribe. Den klapper vingerne ind og hold kæft, hvor flyver den hurtigt. Jeg har aldrig set magen. Den gør det omkring 20 gange, tager en runde og prøver at nippe eller bide mig. Den lader sig bare falde, som om det er en sten, så klapper den vingerne ind, og så er der bare fuld knald nedad mod mig. Ham her falkemanden, der står for showet, står jo så bare og råber fuldstændig febrilsk. Der har bare siddet 20 turister og stirret på, at den her falk har angrebet sagesløse mig. Det var simpelthen så skrækkelig en oplevelse.

Cecilie Beck og Rasmus Tantholt blev gift i 2010. De nåede at være sammen i seks år. Foto: TV2 Danske kendte Efter skilsmisse: Nu taler Cecilie Beck ud

Heldigvis slap Esben Bjerre relativt nådigt fra mødet med falken, der heldigvis ikke ramte ham.

- Den ramte mig ikke, men på et tidspunkt var den indenfor en meter. Hold kæft, hvor var den tæt på, skulle jeg hilse at sige. En falk kan flyve 200 kilometer i timen, og den kan bare vende på et lille område. Jeg var lidt presset. Jeg fik at vide af falkemanden, at den nok bare havde troet, at jeg havde noget lækker mam til den. Men det virkede ikke sådan. Det virkede som om, at jeg var lækker mam. Jeg tænkte, at det her virkelig kunne gå galt.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Esben Bjerre, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.