Populær tv-vært fyret

Ane Cortzen har mistet sin stilling som kulturchef hos Kähler, men hun fortsætter som vært på to populære DR-programmer

Ane Cortzen skal igen være vært på 'Danmarks bedste portrætmaler', der vises på DR i løbet af 2019. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Ane Cortzen skal igen være vært på 'Danmarks bedste portrætmaler', der vises på DR i løbet af 2019. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Følg Danske kendte

Tv-vært Ane Cortzen er blevet fyret som kulturchef hos det danske designfirma Kähler, efter firmaet er blevet opkøbt af det danske designbrand Rosendahl.

Det skriver hun på Twitter.

'Derfor er jeg at finde på skærmen igen på DR fra det nye år som vært på 'Danmarks bedste portrætmaler' på DR1 og 'Fantastiske forvandlinger' på DRK', skriver hun blandt andet.

Til Ekstra Bladet fortæller Ane Cortzen, at hun er ærgerlig over, at hun ikke længere skal være en del af Kähler.

- Det er selvfølgelig virkelig ærgerligt, for jeg var meget glad for at arbejde hos Kähler, hvor jeg arbejdede med kultur på en meget anderledes måde. Men jeg er ikke herre over, hvad der sker i finansverden, og det er jo bare sådan noget, der sker, siger hun.

- Men når det så er sagt, så glæder jeg mig rigtig meget til de programmer, jeg skal til at lave for DR, som jo også handler om kultur. Det er jo det, jeg synes, er allersjovest, så på den måde er det held i uheld, men det gør mig ondt for de mange mennesker, der mister deres job på grund af opkøbet, for jeg er jo ikke den eneste, det går ud over.

Stillingen som kulturchef hos Kähler indebar, at Ane Cortzen var med til at arrangere saloner, hvor hun sammen med kendte kulturpersonligheder underholdt hos Kähler i Tivoli. Disse saloner startede hun op i 2015, hvor hun tiltrådte chefstillingen.

Den slags kuturelle oplevelser, inspireret af guldalderens kunstneres måde at tilgå kultur, er der ikke plads til i den nye store designmastodont. Derfor er Ane Cortzen nu blevet opsagt.

Dansk stjerneskuespiller havnede i kvinders lukkede Facebook-univers

Fortsætter på DR
Men opsigelsen i designfirmaet betyder ikke, at hun skal ud og finde et nyt job. Sideløbende med at Ane Cortzen har arrangeret kulturelle tiltag for Kähler, har hun også fungeret som vært på nogle af DR's underholdningsprogrammer, og det vil hun fortsætte med.

Programmer for DR er ikke det eneste, som Ane Cortzen har gang i. Hun skriver blandt andet klummer for Berlingske om lørdagen, og hun laver podcasten 'Succeskriteriet' for Berlingske Media. Hun er også vært på '4. division' på P1 og 'Spoiler' på Radio 100.

Tidligere har Ane Cortzen været vært på 'TV!TV!TV!', 'Vogternes Råd', 'Søndag Live', 'Made in Denmark' og 'TV Quizzen'. Alle programmer er blevet vist på DR's kanaler.

Hun er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole på institut for design i 2001. Hun har desuden arbejdet med logo-udvikling i DR, hvor hun har været med til at lave den logo-struktur, som DR stadig benytter sig af.

Privat er Ane Cortzen gift med Benjamin Weber, der arbejder som arkitekt, og sammen har de tre børn. Hendes bror er journalist Mads Brügger, der er programchef på Radio24syv.

DR-vært afslører: Denne politiker blev ekstra nervøs

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby