Preben Kristensen taler ud: Berømmelsen gav mig angst

Folkekære Preben Kristensen blev ramt af angst, efter han blev kendt

Linie 3-manden Preben Kristensen blev ramt af angst. Foto: Polfoto/Anthon Unger
Linie 3-manden Preben Kristensen blev ramt af angst. Foto: Polfoto/Anthon Unger

Danskerne har samlet sig om fjernsynet og i teateret og grinet af Preben Kristensen, Thomas Eje og Anders Bircow i over 35 år. Men for Preben Kristensen havde berømmelsen en mørk bagside.

Den folkekære skuespiller blev så overvældet af opmærksomheden, at han fik angst.

Det fortæller han til ALT for damerne.

- Der er forskel på at blive genkendt og GENKENDT! Altså, det var så voldsomt, at jeg blev syg af det. Decideret. Jeg blev bange. Når jeg kigger tilbage på det i dag, kan jeg se, at det var angstanfald, jeg fik, siger han i denne uges ALT for damerne.

Beroligende medicin
Da Linie 3-skuespilleren fik sit første angstanfald, var han på vej hjem til sin lejlighed i Aarhus med Anders Bircow og Thomas Eje.

Kollegaerne måtte hjælpe ham op i lejligheden på fjerde sal, og han fortæller, at han intet kunne de næste dage. Til sidst stod det så slemt til, at han måtte ty til beroligende medicin, men lige lidt hjalp det.

Preben Kristensen mistede sin far for tre måneder siden, og det er stadig en stor sorg for skuespilleren, der næste år skal turnere landet rundt sammen med Linie 3(Foto: Anthon Unger) Danske kendte Preben Kristensen: Jeg er i dyb sorg

- Angsten sad i mig i mange år. At køre i offentlige transportmidler var en by i Rusland for mig indtil for 15 år siden, hvor jeg skulle spille en forestilling i Odense og tog toget frem og tilbage, siger Preben Kristensen til ALT for damerne og fortsætter:

- Da jeg sad i S-toget fra Charlottenlund til Hovedbanen første gang, gik det op for mig, at ja, folk kiggede, men de smilede venligt og nikkede bare til mig,

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Preben Kristensen.