Presset Brandt: - Jeg savner at knalde

Erik Brandt savner flere ting i coronakrisen, hvor han ikke har mulighed for at være så social, som han gerne ville

Erik Brandt savner især sine veninder. Foto: Jonas Olufson
Erik Brandt savner især sine veninder. Foto: Jonas Olufson

Den danske modeskaber Erik Brandt lider mange afsavn lige for tiden, hvor han grundet coronavirus er isoleret i sit hjem.

Her savner han især socialt samvær og at kunne gå ud på restaurant og nyde noget god mad og en kold øl.

Faktisk så meget, at han er ved at blive vanvittig.

- Jeg keder mig meget. Jeg tør ikke gå ud, og jeg forsøger at håndhæve de her anvisninger, så godt, som jeg kan, siger 76-årige Brandt til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg savner især at kunne gå på restaurant. Jeg er ved at blive vanvittig over, at jeg ikke kan gå på restaurant. Det plejer jeg som minimum at gøre en gang om dagen - til middag eller frokost, og det glæder jeg mig til, at jeg kan igen. Jeg har en husholderske, der laver god mad, men der er bare noget andet ved at sætte sig ned og nyde det på en restaurant, siger han.

Brandt, der ejer Margit Brandt Design, fortæller, at coronakrisen også går ud over hans forretning, og at det skaber en del bekymringer.

- Det går ikke specielt godt, men forretningen kører alligevel nogenlunde rundt. Jeg har noget at stå imod med, og det er jeg glad for. Det er meget trist at se alle de butikker, der må lukke. I dag var det Arnold Busck. Det er så trist, og jeg kan ikke klare at høre om det. Men jeg er overbevist om, at jeg klarer mig. Jeg overgiver mig aldrig. Man må bare klemme balderne sammen og komme videre, siger han videre.

Emilie Brandt: Jubiii, jeg har fået en adhd-diagnose

Brækket foden
At få forretningen til at komme helskindet igennem krisen er dog ikke det eneste, Erik Brandt har kæmpet med på det sidste. Han har nemlig brækket foden og har under coronakrisen kæmpet for at komme på benene igen.

- Jeg har brækket min fod, efter jeg snublede i en sort hofteholder. Det var min venindes. Det går meget bedre nu, men jeg er bange for at vælte. Det er det værste, der kan ske, siger Erik Brandt.

Og netop 'veninderne', som han kalder dem, savner han rigtig meget i denne tid.

Erik Brandt holder humøret højt, selvom han lider mange afsavn i øjeblikket. Foto: Stine Bidstrup
Erik Brandt holder humøret højt, selvom han lider mange afsavn i øjeblikket. Foto: Stine Bidstrup
 

I et nyt interview med Berlingske svarede han følgende til spørgsmålet om, hvad han savnede allermest i disse tider:

- At knalde. Jeg er 76, så den slags skal holdes ved lige. Jeg vil gerne knalde, til jeg falder død om. Lige nu har jeg ingen kærester, men det får jeg snart, siger han.

Over for Ekstra Bladet uddybede han:

- Jeg får ikke kysset så meget, som jeg plejer, og det savner jeg. Jeg drømmer om det hver nat, og jeg savner mine kærester. Det er svært, når man plejer at have et harem, og man så pludselig ikke har det mere, griner han.

Erik Brandt taber million: Endelig lykkedes det

'Hun er fantastisk'
Selvom Erik Brandt ikke kommer meget ud i denne coronatid og derfor ikke får set sine 'veninder', ser han dog stadig en række mennesker, og det hjælper på humøret.

- Jeg ser mange mennesker, for vi har stadig mange møder hver dag, hvor vi taler forretning, men på afstand. Og så har jeg en masse gode venner, der kommer forbi, og min datter Emilie er helt vidunderlig og kommer tit på besøg. Hun er helt fantastisk.

- Er du bange for at blive smittet med coronavirus?

- Jeg er ikke så bange for at blive smittet. Jeg passer virkelig meget på. Bliver jeg smittet, så er det sådan. Dør jeg, så er der ikke mere at gøre ved det. Jeg er stærk i troen, og jeg beder en bøn for dem, der er syge, hver morgen og aften, siger han og fortsætter:

- Ud over foden er mit helbred i top, og jeg har en fysioterapeut, der hjælper mig med den del. Selvfølgelig er man lidt ensom, men det klarer jeg.