Annonce:
Annonce:

Problemer igen: Plum politianmeldt

Camilla Plums café Fuglebjerggaard er nu politianmeldt af Fødevarestyrelsen

Camilla Plum har stadig ikke fået styr på Fuglebjerggaard. Foto: Jonas Olufson
Camilla Plum har stadig ikke fået styr på Fuglebjerggaard. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Endnu en gang har et besøg af Fødevarestyrelsen hos den nordsjællandske café Fuglebjerggaard fået konsekvenser for Camilla Plum.

Sidst styrelsen var forbi, skulle man kontrollere, om den kendte kok havde fået rettet op på et forhold angående toilettet, som Plum 7. maj fik en bøde på 5000 kroner for.

Her var sagen ikke bragt i orden.

Ved Fødevarestyrelsens seneste besøg kan man i rapporten læse, at forholdene er bragt i orden, men at forretningen politianmeldelse for ikke at have hængt den 'sure smiley'-rapport synligt op, men i stedet har beholdt en 'glad smiley' i caféen.

'Seneste kontrolrapport fra kontrolbesøg den 20. maj 2021, som har kontrolresultat 4,- bøde, er ikke ophængt ved indgangspartiet. I stedet hænger kontrolrapporterne fra kontrolbesøgene fra henholdsvis 20. november 2020 og 29. januar 2021 begge med kontrolresultat 1,-glade smil', lyder det.

Annonce:

Havde slet ikke fået den
Ifølge medarbejderne havde man slet ikke modtaget den negative smiley fra sidste besøg, men det viste sig ikke at holde helt stik - ifølge rapporten.

'Medarbejder oplyser, at han ikke har modtaget den i køkkenet. Under tilsyn finder medarbejder den tilsendte kontrolrapport på ejers/Camillas kontor, og denne blev straks hængt op', lyder det.

Politianmeldelsen betyder, at virksomheden kan forvente endnu et besøg i nærmeste fremtid, hvor der er pålagt gebyrer.

Rapporten konkluderer også, at man fra Fødevarestyrelsens side, snart kan gå længere med sine sanktioner, fordi reglerne tre gange ikke er overholdt.

'Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætning', lyder det.

Fødevarestyrelsen: Sådan kan de skærpe sanktionerne

Martin Birch Hansen, der er sektionsleder hos Fødevarer København, fortæller til Ekstra Bladet, at det er almindelig procedure at politianmelde, hvis en tidligere bøde ikke er blevet vedkendt.

- Politianmeldelsen laves som almindelig praksis, fordi vi nok skal i retten med virksomheden, hvis en bøde ikke er vedkendt.

Bøden i Camilla Plums tilfælde er givet, fordi den rigtige ’smiley’ ikke var sat op efter sidste kontrolbesøg hos Fuglebjerggaard.

- Den bøde der gives, gives for et forhold, hvor det rigtige ikke er sat op. Det er et forhold, hvor man måske forsøger at skjule, hvad man har fået. Det er ikke noget, der er udfordrende for fødevaresikkerheden, men vi ønsker ikke at vildlede kunderne.

Når en virksomhed tre gange har overtrådt loven, kommer den i kategorien ’virksomhed med dårlig regelefterlevelse’.

Det betyder ifølge Martin Birch Hansen, at fødevarestyrelsen har mulighed for at  bringe tre forskellige skærpede sanktioner i brug.

  1. Dobbeltbøder
  2. Dagbøder
  3. Karantæner i en periode, hvor virksomheden ikke må holde åbent

- Det er ikke sket før, at man har anvendt dagbøder i Fødevarestyrelsen, og det er også kun to gange, vi har anvendt karantæne, siger Martin Birch Hansen.

- Hvordan kan det være?

- Normalt får virksomheden styr på anmærkningerne, inden vi behøver gøre mere, men det er de muligheder, vi har.

I den konkrete situation forestiller Martin Birch Hansen sig ikke, at man får brug for at gøre brug af de skærpede sanktioner.

- Der kan selvfølgelig være vanskelige situationer, men det er sjældent, at reglerne ikke bliver efterlevet i en grad hvor de skærpede sanktioner kommer i brug.

En Politianmeldelse kommer normalt også til at betyde to ekstra opfølgende besøg. Det første inden for to måneder og det andet inden for seks måneder, hvor det skal tjekkes, om virksomheden har formået at efterleve reglerne. I tilfældet på Fuglebjerggaard, hvor der er sanktioneret for manglende ophængning af kontrolrapport, er det dog kun et opfølgende besøg

Annonce:

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Camilla Plum, men hun er i skrivende stund ikke vendt retur på vores henvendelser.

Tidligere bøder
Det er langt fra første gang, at Camilla Plum er i problemer med Fødevarestyrelsen.

Sidste sommer fik hun et forbud mod at sælge fødevarer på baggrund af manglende hygiejne, og det resulterede i en bøde, da hun valgte at holde sin webshop åben alligevel.

Der sluttede det dog ikke for Camilla Plum, der igen var i karambolage med Fødevarestyrelsen i november, blandt andet fordi hun ikke havde hængt kontrolrapporten med en mindre glad smiley op.

Dengang udtalte Camilla Plum til Ekstra Bladet

- Jeg tager det meget roligt. Vi arbejder på højtryk og gør vores bedste.

Allerede i marts og igen i maj var den så gal igen, hvor Plum blandt andet fik indskærpelser for at sælge fødevarer med 'ikke tilladte sygdomsansprisninger'.

Annonce:

Ekstra Bladet har sidste år lavet et længere interview med Camilla Plum. Her løftede hun blandt andet sløret for, hvorfor hun forsvandt fra skærmen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: