Annonce:
Annonce:

Rædslerne fortsætter: Pengene fosser ud

Søren Østergaard beskrev coronanedlukningerne som 'rædselsår'. Af seneste årsregnskab for Zirkus Nemo fremgår det dog, at rædslerne ikke stoppede med coronakrisen

Søren Østergaard står i front for Zirkus Nemo. Foto: Tariq Mikkel Khan
Søren Østergaard står i front for Zirkus Nemo. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det var ganske hårdt for det traditionsrige Zirkus Nemo, da regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen ad flere omgange lukkede ned for kulturlivet for at beskytte danskerne mod coronavirussen.

Det satte cirkusdirektør Søren Østergaard en tyk streg under, da han sidste år satte ord på de økonomiske følger af nedlukningen.

- Inden coronaen havde vi det bedste regnskab nogensinde. Det var så bittert og ærgerligt, at hele lortet lukkede, når Zirkus Nemo endelig var blevet en god forretning. Det gjorde ondt, sagde han i et interview med nyhedsbureauet Ritzau.

Desværre for Søren Østergaard og Zirkus Nemo har nedlukningerne dog også sat sit tydelige spor i det seneste årsregnskab for Zirkus Nemo ApS, som blev offentliggjort tidligere på ugen og dækker regnskabsåret 1. oktober 2021 til 30. september 2022.

Annonce:

Røde tal
Trods en bruttofortjeneste i regnskabsåret på 3,7 millioner kroner, hvilket er mere end dobbelt så meget som året før, har omkostningerne ved at starte op igen efter nedlukningen oversteget indtægterne.

Dermed bliver årets resultat et underskud på knap 1,6 millioner kroner, ligesom krisen har gjort et enormt indhug i egenkapitalen, som nu lyder på et underskud på 2,2 millioner kroner.

Søren Østergaard er dog optimistisk for fremtiden.

Søren Østergaard tror på, at det kan lykkes at sælge så mange billetter, at der igen kommer grønne tal på bundlinjen. Foto: Tariq Mikkel Khan
Søren Østergaard tror på, at det kan lykkes at sælge så mange billetter, at der igen kommer grønne tal på bundlinjen. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

I ledelsesberetningen giver han coronarestriktionerne skylden for det røde tal på bundlinjen og den negative egenkapital og forklarer samtidig, hvad der skal til for at sikre Smadremanden, Bager-Jørgen og alle de andre karakterer og artister i Zirkus Nemo.

'Selskabet er afhængig af, om den kommende sæsons forestillinger gennemføres i et tilsvarende omfang som før COVID-19. Det er ledelsens forventning, at man kan etablere en drift på det ønskede niveau. På den baggrund forventer ledelsen et positivt resultat og et likviditetsoverskud for det kommende regnskabsår', står der i ledelsesberetningen.

Læs også: Ny medicin: Smed hurtigt 12 kilo

Hør Jens 'The Beast' fortælle om sit liv med kriminalitet, træning og et misbrug af paraffin-olie i podcasten 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: