Rasende Sofie Linde: 'Det her er vanvittigt'

Gårsdagens pressemøde i Statsministeriet har i den grad gjort indtryk på Sofie Linde, der på Instagram deler sine frustrationer

'X Factor'-værten Sofie Linde er træt. Rigtig træt.

Hun har nemlig i den grad fået nok af coronavirus, og alle de konsekvenser sygdommen medfører for befolkningen, virksomhederne og samfundet generelt.

Frustrationen ramte hende i den grad efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde mandag, hvor statsministeren præsenterede de første skridt på vej mod en genåbning af Danmark, men samtidig fortalte, at vi i lang tid endnu skal holde afstand fra hinanden.

Det betyder blandt andet, at frisører, storcentre og andre forretninger fortsat skal have lukket frem til 10. maj, og at store forsamlinger som festivaler og markeder aflyses til og med august.

TV2 med stor 'X Factor'-nyhed

Den nye udmelding fra Mette Frederiksen har sat gang i tankerne hos Sofie Linde, der får afløb for sine frustrationer i et opslag på sin Instagram-profil, hvor hun har delt en video, hvor hun i den grad raser ud.

'Jeg hader den her virus. Jeg hader alt, hvad den ødelægger og tager fra os. I dag skal vi alle have lov til at reagere. Det betyder ikke, at de restriktioner, der er blevet os pålagt, ikke er de rigtige. Det betyder bare, at vi som mennesker skal have lov til at reagere på den nye virkelighed, som vi lever i. Og det er også at udvise samfundssind at rumme disse reaktioner. Fra alle. Og alle aldre', skriver hun i forlængelse af videoen, som du kan se herunder:

'Det er synd'
I opslaget fortæller Sofie Linde, at hun i denne svære tid tænker på alle, som på den ene eller anden måde bliver påvirket af coronavirus.

'Det er da synd for de 9. klasser, der ikke skal kaste med karameller og/eller sige ordentlig farvel til vennerne på efterskolen. Det er synd for alle dem, der afslutter deres ungdomsuddannelse og ikke kommer på studenterkørsel. Det er synd for alle de, som står i en økonomisk og arbejdsmæssig situation, hvor de ikke ved, om de er købt eller solgt. Det er synd for alle de, som skal fyre gode og dygtige medarbejdere', skriver hun og fortsætter:

'Det er synd for alle de kunstnere og musikere, der havde glædet sig til - og regnet med - at skulle samle folk henover sommeren. Det er synd for festivalerne, teatrene, museerne, højskolerne og foreningerne. Det er synd for de ensomme, for de psykisk syge, for de akut syge, for de gravide og de gamle. Det er synd for os allesammen. Det er vanvittigt det her', skriver hun videre.

'X Factor', som Sofie Linde står i spidsen for, er udskudt på ubestemt tid på grund af coronavirus. Foto: Tariq Mikkel Khan
'X Factor', som Sofie Linde står i spidsen for, er udskudt på ubestemt tid på grund af coronavirus. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

I opslaget fortæller Sofie Linde ligeledes, at hun normalt forsøger at forholde sig positivt til hele situationen, men at også hun kan miste modet til tider. Hun satser dog på at genfinde det optimistiske sind hurtigt igen.

'I morgen sørger jeg for, at hovedet vender opad og benene nedad - og husker mig selv på, at vi nok skal komme igennem det her. På en eller anden måde. Men i dag reagerer jeg lige. Jeg sender tanker og virtuelle kram til jer alle  Pis’ os’', skriver hun til slut i opslaget.

Vælter ind med kommentarer
Under opslaget vælter det ind med kommentarer fra Sofie Lindes tusindvis af følgere, der alle hylder hende for at være ærlig i en svær tid og for at sætte ord på de følelser, som mange måske går rundt med i øjeblikket.

Går i flæsket på minister

'Dejligt, at du sætter ord på, hvad jeg lige akkurat føler i dag og har også bare så meget lyst til at skrige det ud', skriver en, mens en anden fortsætter:

'Tak Sofie. Vi er alle ramt, og det skal vi have lov til at reagere på. Fandeme noget pis, men der findes et lys, et sted', skriver en anden.

Sofie Linde er lige nu i den grad selv påvirket af coronavirus, som har gjort, at årets sæson af 'X Factor' på TV2 blev afbrudt midt i det hele og nu er udskudt på ubestemt tid. Den garvede værtinde ved derfor endnu ikke, hvornår hun kan vende tilbage til arbejdet.