Rasende Sofie Linde: - Jeg er så træt af det!

Sofie Linde retter skarp kritik mod Facebook, som hun ikke mener gør nok for at forhindre falske reklamer

Hør Sofie Linde fortælle om sit forhold til Facebook her. Video: Anthon Unger

Den seneste tid har 'X Factor'-vært Sofie Linde op til flere gange kunnet se sit navn blive misbrugt i diverse falske reklamer på Facebook.

Her har hun blandt andet - vel at mærke uvidende - reklameret for blandt andet slankepiller og plastikoperationer.

Men det er hun ved at være godt træt af.

Da Ekstra Bladet tirsdag mødte hende til pressemøde i forbindelse med 'X Factor', sendte hun derfor en rasende opsang i Facebooks retning.

- Jeg er pisse-lorte sur over det. Det er primært på Facebook. Det er nogle af mine følgere på Instagram, der har sendt mig ting, hvor det viser sig, at jeg indgår i nogen reklamer, sagde hun og fortsatte:

- Jeg har prøvet at få kontakt til Facebook, og det er som at slå en mur ned med en gummistøvle. Det er fandeme umuligt, og de tjener pissemange penge på de her reklamer. Jeg synes simpelthen, det er uambitiøst af sådan et stort firma, og jeg er rasende over ikke at kunne gøre en skid, for jeg kan jo ikke gøre en skid, sagde hun tydeligt frustreret.

Frustreret Blachman: - Vi har ikke engang knaldet

Sofie Linde undrer sig især over, at Facebook ikke gør mere for at undgå de falske reklamer.

- Jeg er pissesur på Facebook. Jeg synes, det er latterligt. De burde jo om nogen have styr på, hvordan man undgår falske reklamer. Hver gang, der kommer en falsk reklame, tjener de penge på det, sagde hun.

- Jeg kan ikke få fat på Facebook. Du kan ikke komme i kontakt med dem overhovedet. Meldingen er, at alt bliver undersøgt, men intet bliver fulgt op på, tilføjede hun.

Sofie Linde håber, at Facebook i fremtiden vil tage kampen op mod de falske reklamer. Foto: Linda Johansen
Sofie Linde håber, at Facebook i fremtiden vil tage kampen op mod de falske reklamer. Foto: Linda Johansen
 

Derfor sendte hun til pressemødet også en klar opfordring til Facebook:

- Tag jer sammen, og luk de falske reklamer ned. I må meget gerne ringe til mig. Jeg har et par slankepiller og nogle plastikoperationer, og hvad der ellers kører, som jeg meget gerne vil have lukket ned, sagde hun.

Sofie Linde er især ked af, at der til tider er folk, der hopper på de falske reklamer.

- Nogen gange får jeg mails fra kvinder, der har købt de her produkter, der enten ikke har modtaget dem eller er i tvivl om, hvordan de skal bruges, og som tror på de der reklamer, selvom det er sindssygt dårligt lavet.

Rasende 'X Factor'-deltagere: - Det er noget bullshit

- Har man ikke også et ansvar som forbruger for ikke at hoppe på det her?

- Facebook har ansvaret. Man kan jo godt sidde der med ammehjerne og tænke: 'Hold da op, hvor er du blevet tynd med de der slankepiller. Jeg har lige født en baby, og det kunne være meget nice'. Ansvaret ligger ene og alene på Facebook, og jeg synes, at det er fucking slapt, at 'vi stadig er i gang med at finde en løsning på de falske reklamer', lød det fra Sofie Linde.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Facebook, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

Sofie Linde i stor tv-brøler