Annonce:
Annonce:

Raser over Ottesen: - Det er så grimt

En lang række kendte danskere viser deres støtte til Lotte Friis - heriblandt Line Hoffmeyer

Line Hoffmeyer langer ud efter Jeanette Ottesen, der i ny bog fortæller om mobning af svømmekollegaen Lotte Friis. Foto: Privat
Line Hoffmeyer langer ud efter Jeanette Ottesen, der i ny bog fortæller om mobning af svømmekollegaen Lotte Friis. Foto: Privat
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

I Jeanette Ottesens nye selvbiografi 'Fri' beskriver hun i detaljer, hvordan hun var med til at mobbe landsholdskollegaen Lotte Friis, og den fortælling har i den grad skabt opmærksomhed både i medierne og på sociale medier, efter Lotte Friis svarede igen og langede ud efter Jeanette Ottesen.

'Jeg er på intet tidspunkt blevet spurgt om hvorvidt, det er ok, at jeg blev brugt i hendes bog. Det er MIN historie at fortælle – ikke hendes', skrev Lotte Friis i den forbindelse på sin Instagram-profil.

'Jeg føler, at jeg er sat udenfor indflydelse på den opfattelse, verden fremover vil have af Lotte Friis', skrev hun blandt andet videre.

Hele debatten har nu fået en række kendte danskere til at gå til tasterne for at forsvare og vise deres støtte til Lotte Friis.

Flere af dem langer desuden ud efter Jeanette Ottesen og hendes måde at sige undskyld til Lotte Friis på.

Jeanette Ottesen indrømmer at have været med til at mobbe Lotte Friis. Foto: Jens Dresling
Jeanette Ottesen indrømmer at have været med til at mobbe Lotte Friis. Foto: Jens Dresling

Annonce:

Fik ondt i maven
Heriblandt tv-vært Peter Ingemann, der har vist sin støtte til Lotte Friis i en lang besked på Instagram.

Ekstra Bladet har fået lov til at citere opslaget, og Ingemann understreger i den forbindelse, at han i opslaget taler om mobning mere generelt.

'Fik ondt i maven da jeg læste de uddrag fra bogen. Ja, jeg burde have ladet være med at læse det - men nu blev det klasket op i hovedet på mig i diverse aviser. Sorry', skriver han og fortsætter:

'Helt generelt så har jeg altid hadet mobning som pesten, lige fra da jeg var en lille dreng i skolen og bliver rasende når jeg læser om, hvor onde mennesker kan være ved hinanden. Forstår simpelthen ikke at man i situationen ikke spørger sig selv - 'Hvordan ville jeg selv føle det, hvordan ville jeg selv synes det ville være at stå i denne situation'. Helt generelt'.

Line Hoffmeyer er rystet over sagen om mobning af Lotte Friis. Foto: Tariq Mikkel Khan
Line Hoffmeyer er rystet over sagen om mobning af Lotte Friis. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Hun putter skyld på offer
Også influenceren Line Hoffmeyer sætter i et langt opslag ord på, hvad hun tænker, efter hun har læst om sagen.

Annonce:

Til Ekstra Bladet uddyber hun:

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke aner noget om, hvordan Lotte Friis har det i den her situation, så jeg taler ud fra min egen banehalvdel. Men jeg bliver personligt påvirket af det, fordi jeg selv har været et af de mennesker, der er blevet mobbet, siger hun og fortsætter med at fortælle, hvorfor hun har valgt at gå ind i debatten:

- Først af alt synes jeg, at den, der er blevet mobbet, skal fortælle sin egen historie. Det er ikke mobberen, der skal ud og fortælle den konkrete historie. Det er fint at blive på sin egen banehalvdel og pege ind ad og sige, at man var med til at mobbe. Men så snart det bliver 'nå ja, den her person vejede for meget og havde grimme dykkerbriller', så er det victimblaming, siger hun og tilføjer:

Annonce:

- Det er det samme som at sige: 'Du havde en kort kjole på, så derfor blev du voldtaget'. Jeg ville føle, at det var retaumatiserende, hvis mine mobbere skrev om min vægt igen, når det er det, de har mobbet mig med. På den måde siger de ikke undskyld. De mobber videre. Man lægger ansvaret fra sig ved at nævne de her ting igen og lægger skylden på offeret. Det er så grimt.

Det er så forkert

Line Hoffmeyer har samtidig svært ved tanken om, at Jeanette Ottesen kommer til at tjene penge på at fortælle sin egen historie om mobberiet via hendes bog.

- Nu har jeg ikke læst bogen. Det kan være en fornuftig bog. Det er slet ikke det. Men generelt synes jeg ikke, at man skal bruge andre menneskers ulykke i en kommerciel sammenhæng. Man kan altid fortælle sin egen historie og pege indad. Men hun har gjort det modsatte, siger hun og fortsætter:

- Jeg fik helt ondt i maven, da jeg læste om det, for jeg synes ikke, det er fair, at man går ud og blåstempler det her og lægger skylden på offeret. Ved at Ottesen er antimobbe-ambassadør blåstempler man jo også, at det er i orden, at man taler sådan om et offer, og det bliver jeg enormt ked af og frustreret over.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Lotte Friis, men det har i skrivende stund ikke været muligt. Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Jeanette Ottesen, men i skrivende stund uden held.

Peter Ingemann er en af dem, der har vist sin støtte til Lotte Friis. Foto: Joachim Ladefoged
Peter Ingemann er en af dem, der har vist sin støtte til Lotte Friis. Foto: Joachim Ladefoged

Annonce:
Annonce:
Annonce:
afsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløringafsløring
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: