Reagerer på sms'er: Uacceptabelt, men...

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra nogen i Berlingske Media, men torsdag aften har de udsendt en pressemeddelelse om sms-sagen

Lise Glerup er HR-direktør i Berlingske Media og står som afsender på pressemeddelelsen. Foto: Berlingske Media.
Lise Glerup er HR-direktør i Berlingske Media og står som afsender på pressemeddelelsen. Foto: Berlingske Media.
Følg Danske kendte

En tidligere medarbejder på B.T. stod onsdag frem med nogle voldsomme sms-beskeder, hun havde modtaget fra en redaktør på avisen, da hun var ansat.

Sagen blev behandlet af Berlingske Media tidligere på året, men først nu er sms'ernes egentlige ordlyd blevet offentliggjort.

De har skabt stor debat på grund af tonen i beskederne, men det har ikke givet anledning til en skærpet konsekvens overfor den pågældende redaktør. Han fik dengang en advarsel, men beholdt altså sit job og er siden blevet forfremmet.

Berlingske har torsdag aften udsendt en pressemeddelelse, hvor de endnu en gang fortæller, at de mener, sagen er blevet håndteret.

'Jeg kan godt forstå folks reaktion, når de ser beskederne. Det er helt uacceptabelt at skrive sådan. Men læser man Human Houses faktaundersøgelse, som gennemlyser sagen i sin helhed, bliver billedet væsentlig mere nuanceret. Vi accepterer ikke sexisme i huset, og når vi bliver opmærksomme på det, så handler vi. Derfor har redaktøren fået en meget klar advarsel. Rapporten understøtter, at det er den rigtige beslutning' udtaler HR-direktør i Berlingske Media, Lise Glerup, i pressemeddelelsen.

SMS1: 'Og ja, det er min ting. Jeg piller kvinder fra hinanden, genopbygger dem og sørger derved for, at de vil gøre alt for mig.'

SMS2: 'Enhver ved, at jeg primært bruger studentermedhjælper til at underholde mig - og at den underholdning nemt kan erstattes med en film eller lignende.'

SMS3: 'Det er fordelen med jer studentermedhjælpere, lige når man er på grænsen til at være for meget MeToo, så stopper i alligevel og bliver udskiftet. Og ja, det må gerne opfattes som en trussel.

Kilde: Anne Louise Rühe - tilsendt til Ekstra Bladet.

Det var Anne Louise Rühe, der forsøgte at råbe B.T. op om krænkelser på redaktionen ved at afsløre sine sms'er fra en redaktør. Foto: Mie Bagger Christensen
Det var Anne Louise Rühe, der forsøgte at råbe B.T. op om krænkelser på redaktionen ved at afsløre sine sms'er fra en redaktør. Foto: Mie Bagger Christensen
 

Ifølge pressemeddelelsen har både B.T.'s tillidsrepræsentant, Rasmus Skat Andersen, og deres arbejdsmiljørepræsentant læst rapporten, og de havde ikke anledning til at kritisere håndteringen af sagen, lyder det.

'Vi er rigtig kede af klagerens oplevelser. Vi har fra starten, da vi modtog klagen, ønsket at få sagen fuld belyst. Det mener vi, den er, men min dør har gennem hele forløbet stået åben for dialog og gør det fortsat, hvis klageren stadig mener, der er forhold, som skal undersøges,' lyder det videre fra HR-direktøren.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra koncerndirektør Anders Krab-Johansen, HR-direktør Lise Glerup, chefredaktør Michael Dyrby, tillidsmand Rasmus Skat Andersen samt den anklagede redaktør, men ingen har ønsket at give en kommentar.

Det ville vi gerne have haft svar på

Ekstra Bladet ville gerne have spurgt Anders Krab-Johansen om følgende spørgsmål:

- Hvorfor siger du, du ikke har set de beskeder, hun har fået fra vedkommende, der har krænket hende, når vi har beviser for, at du har modtaget mail med dokumentation? Du påstår på Twitter, at du har ’fulgt sagen og læst rapporten’? Men du har jo fået dem tilsendt direkte?

- Synes du, sagen er blevet håndteret godt nok, når selv Dyrby står på medarbejdermødet i dag og fortæller, at beskederne er grænseoverskridende?

- Hvordan kan I stadig holde fast i, at Dyrby er med til at skabe en ’sund kultur’ på BT med sådan en sag over hovedet?

- Kan I stadig stå på mål for, at sagen er håndteret korrekt? Er straffen (en advarsel) virkelig ’hård’ nok?

- Medarbejderne har på mødet i dag udtrykt utilfredshed over håndteringen af sagen – får det jer til at genoverveje konsekvenserne, eller kan vedkommende fortsat have ledelsesansvar på B.T?

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør mere om sagerne på TV 2 i podcasten 'Kvindetribunalet' her:

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.