Annonce:
Annonce:

Redaktør efter omstridt klumme: - Jeg orker ikke mere!

LGBT+-Danmark finder ikke Søren Ryges klumme homofobisk. Men Politiken gider ikke forholde sig til sagen, de selv startede ved at beklage tv-værtens klumme og stemple den som homofobisk

Søren Ryge er blevet genstand for heftig debat i kølvandet på en klumme, hvor han ellers bare beskrev tre gange, han havde været til frisør. Foto: Claus Bonnerup
Søren Ryge er blevet genstand for heftig debat i kølvandet på en klumme, hvor han ellers bare beskrev tre gange, han havde været til frisør. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Søren Ryge er klummeskribent hos Politiken.

Men torsdag blev han smidt under bussen af avisen, der så sig nødsaget til at beklage klummen, som de fandt homofobisk med henvisning til Ryges beskrivelse af en tur i frisørstolen, han havde for mere end 30 år siden.

Her tilbød en smuk og venlig mand ifølge Søren Ryge ham kaffe og klappede ham på låret, da han ville hjælpe ham med at finde ud af, hvad der skulle ske med de lange lokker. En opmærksomhed fra en mand, som Ryge ikke havde prøve at være genstand for før.

Men spørger man LGBT+ Danmark, så skal man lede længe efter at finde noget homofobisk i beskrivelsen af mødet med en homoseksuel frisør i 1989.

Annonce:

- Vi diskuterede det inde på arbejdet i går. Vi var rørende enige om, at det havde vi svært ved at få øje på, lød det fra sekretariatchef Susanne Branner, der gæstede Frihedsbrevets morgenprogram 'En Uafhængig Morgen'.

- Jeg orker ikke mere
Det er Læsernes redaktør, der arbejder uafhængigt og bringer beklagelsen på vegne af redaktionen. Men det fremgår ikke, hvem der har døbt Søren Ryges klumme 'homofobisk'.

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få fat i Politikens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, der dog tilsyneladende ikke mener, at han har ansvaret i lige dette tilfælde. I hvert fald henviser han blot til Læsernes redaktør, Bjarne Schilling, som udtalte sig om sagen i går.

Det seneste døgn har dog øjensynligt slidt en kende på Læsernes redaktør på avisen, der kalder sig selv 'organet for den højeste oplysning'.

I hvert fald er han træt af, at Ekstra Bladet ringer for at finde ud af, hvorfor de finder klummen homofobisk, og om det er ham eller redaktionen, der er nået frem til det ildesete prædikat.

Annonce:

- Jeg har ikke mere at sige, lyder det fra Bjarne Schilling, da Ekstra Bladet ringer til ham.

- Det er fordi, Christian Jensen henviser til dig, når jeg forsøger at spørge ham.

- Ja, det er muligt. Er det noget specifikt omkring Læsernes redaktør?

- Ja, det er for at få en forståelse af, om det er dig eller redaktionen, der er kommet frem til, at klummen er homofobisk?

- Nu synes jeg, du må have en god weekend, jeg orker ikke mere.

- Men det er for at finde frem til, hvem der har kaldt den homofobisk?

- Yes, hej hej.

- Det vil du ikke svare på?

Bjarne Schilling svarer ikke og smækker i stedet røret på.

Bjarne Schilling har i 'Fejl & Fakta' i torsdagens udgave af Politiken skrevet, at Søren Ryges klumme 'i en homofobisk tone fremsatte grundløse beskyldninger'. Foto: Thomas Borberg
Bjarne Schilling har i 'Fejl & Fakta' i torsdagens udgave af Politiken skrevet, at Søren Ryges klumme 'i en homofobisk tone fremsatte grundløse beskyldninger'. Foto: Thomas Borberg
 

Ikke første gang
Det er ikke første gang, Politiken beklager og undsiger deres skribenter.

Avisen beklagede sproget, da deres tv-anmelder skrev, at 'værtinden Lise Rønne vimser småneurotisk rundt'.

Annonce:

Ligeledes beklagede avisen et sexistisk fødselsdagsportræt, da de ville fejre sangeren Pernille Rosendahl og endte med at skrive om de mænd, hun havde dannet par med.

Senest erkendte Politiken, at de ikke skulle have bragt den anmeldelse af det nye 'Natholdet', hvor journalisten lod læserne forstå, at hun ikke fik stive brystvorter over 'Natholdet'-værten Hadi Ka-koush.

'Jeg ved ikke, hvad det modsatte af en stådreng er, men det er det, jeg får, når jeg ser det nye ’Natholdet’,' stod der i anmeldelsen.

Ekstra Bladet arbejder fortsat på at få en kommentar fra Christian Jensen.

LÆS OGSÅ: Søren Ryge anklaget for homofobi

LÆG OGSÅ: Frisøren går til modangreb: - Han lugter af mølkugler og sur pibe

LÆS OGSÅ: Afviser anklager: - Han er frastødende

LÆS OGSÅ: Den homofobiske havemand

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: