Annonce:
Annonce:

Reddet af cannabis

Nu står Søs Egelind frem og fortæller, hvordan hun dulmede sine kemo-smerter

Søs Egelind fik 24 kemo-behandlinger og dulmede smerterne med cannabis. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Søs Egelind fik 24 kemo-behandlinger og dulmede smerterne med cannabis. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Joints og pot-kager hjalp skuespilleren Søs Egelind gennem et smertefuldt kræft-forløb, der blev behandlet med kemo. Det fortæller hun nu til Ekstra Bladet.

– Det var et mareridt. Jeg var skidesyg. Og oven i det hele fik jeg tre slags profylaktisk penicillin. Min krop – mit immunforsvar – alt var smadret til atomer, siger Søs Egelind, der fik konstateret lymfeknude-kræft i 2007.

Den populære skuespiller fik 24 kemo-behandlinger og efterfølgende stråler, og selv om hun er taknemmelig over at bo i et land, hvor det er muligt at få så effektiv en behandling, er hun trist over, at hun selv måtte gribe til handling og ulovligheder for at bekæmpe alle de bivirkninger, som den hårdhændede behandling medførte.

Annonce:

Smerterne forsvandt
Hele denne rædselsperiode stod på godt og vel et halvt år, hvor hun enten lå hjemme eller på hospitalet, og forholdsvis hurtigt var der nogen, som sagde cannabis og skaffede det til hende. Egelind kan ikke huske præcist, hvornår det startede, eller hvem der først kom på tanken. Men ret hurtigt fik hun ild på en joint, og næsten med det samme fandt hun ud af, at tre-fire sug var nok til at give den forunderligste effekt i hendes krop.

– Smerterne forsvandt stille og roligt ved hjælp af den pot, og det samme gjorde kvalmen. Jeg skal lige love for, at det hjalp. Pludselig kunne jeg slappe af. Kvalmepillerne var de første, der røg ud, og det fortalte jeg min læge på hospitalet, som bare sagde ’det er jo ulovligt’. Men jeg blomstrede op.

Læs det meget personlige interview i Ekstra eller køb lørdagens papir-udgave af Ekstra Bladet, der sætter fokus på medicinsk cannabis.

Pot hjalp mig igennem kemo-smerter

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: