Ree overdrager pengetanken til sønnen

Milliardæren Karsten Ree har givet sin ældste søn ansvaret for at forvalte selskabets formue

Karsten Ree er lige så stille ved at overlade sine forretninger til sin ældste søn Christian Ree. (Foto: Jonas Olufson)
Karsten Ree er lige så stille ved at overlade sine forretninger til sin ældste søn Christian Ree. (Foto: Jonas Olufson)

Noget tyder på, at den 69-årige rigmand Karsten Ree styrer mod pensionen. Han har i hvert fald overladt ansvaret for investeringer i sine holdingselskaber til sin ældste søn, Christian Ree.

Ifølge Børsen har Karsten Ree den seneste tid skåret kraftigt ned på kontor-timerne, og nu er det altså i stedet sønnen, der står i spidsen for de fremtidige forretninger.

- Det er vel noget, man skal gøre på et tidspunkt, og når jeg så også har lidt sygdom, der driller, så er det så meget desto mere et incitament til at tage den lidt med ro, siger Karsten Ree til Børsen.

Det kom frem i april i år, at Karsten Ree er ramt af kræft i blæren, hvilket også gjorde, at han og konen Janni Ree fremskyndede deres bryllup. De holdt et såkaldt lynbryllup på Rudersdal Rådhus 9. april.

Karsten Ree har fået konstateret kræft i blæren. Danske kendte Karsten Ree har kræft

Karsten Ree er blevet ramt af en livstruende kræftsygdom kort før sit bryllup med Oddset-Janni. Tips og guides Så slem er Karsten Rees kræftsygdom: Sådan undgår du at blive ramt

Formelt sidder Karsten Ree stadig med den afgørende stemme, men i praksis er det nu sønnen Christian Ree, der skal tage beslutninger om, hvor der skal investeres.

Karsten Ree har foruden Christian datteren Rikke på 42 år, Oliver på 21 år og William på 19 år. Ingen af disse tre har dog ønsket at gå direkte i deres fars fodspor og arbejde aktivt i koncernen.

Christian Ree, der er Karsten Rees andet barn har, i modsætning til sine søskende, været aktiv i familievirksomheden siden 2009. Børsen skriver, at han er udset til at blive administrerende direktør i Ree-koncernens største selskab, Østergaard Biler, Europcar i Danmark.

Se også: Karsten Ree lander rekordoverskud

I 2009 ringede Christians telefon, og det var hans fars højrehånd Tina Aagaard, der tilbød ham direktørposten i den kriseramte computerproducent Zepto.

- Når ens far kommer og siger, at 'vi har brug for dig herude', så følte jeg, at det var det rigtige at gøre. At jeg skulle, siger Christian Ree til Børsen.

69-årige Karsten Ree begyndte i sidste uge på en seks uger lang behandling mod den kræft i blæren, han fik konstateret tidligere på året.

Ifølge hans kone Janni Ree fik han sidste tirsdag den første behandling, og hun fortæller til Ekstra Bladet, at alt er gået efter planen:

- Karsten har det efter omstændighederne godt, siger hun til Ekstra Bladet og tilføjer.

- Og måske vigtigst af alt, så er han ved godt mod.

Karsten Ree har købt 75 procent af Africa Tours ApS. Her er han fotograferet med sin kone, Jani Christensen, i haven bag sin strandvejsvilla. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kendte Karsten Ree køber underskudsramt rejsebureau

Karsten Ree og Oddset-Janni kyssede til ære for Ekstra Bladets fotograf foran Rådhuset i Rudersdal. (Foto: Jan Unger) Danske kendte Nygift Oddset-Janni får ikke en øre

Ekstra Bladet modtog parret foran Rudersdal rådhus få minutter efter, de var blevet gift. (Foto: Jan Unger)
Ekstra Bladet modtog parret foran Rudersdal rådhus få minutter efter, de var blevet gift. (Foto: Jan Unger)

Ekstra Bladet fangede her parret efter de var blevet gift