Remee om 'X Factor': - Jeg kæftede op og kæmpede i kulissen

Jeg syntes, det var galt, konstaterer pladesmeden

'X Factor'-dommeren Remee. Foto: Mogens Flindt
'X Factor'-dommeren Remee. Foto: Mogens Flindt

Den 30. december vender ’X Factor’ tilbage.

Den 10. sæson og den syvende af slagsen med Remee som dommer.

Da han første gang satte sig i stolen, var hans mission klar: Han ville finde Danmarks næste popstjerne. Målet har ændret sig noget siden. Han respekterer nu, at ’X Factor’ blot er et udstillingsvindue, selv om han stadig har svært ved at acceptere, at det ikke er mere end det.

- Rent kommercielt er der en begrænsning. Hvis Danmarks Radio virkelig ville gøre det, så kunne de jo skabe den største stjerne i landet hvert år, men det ville betyde, at P3 og resten af huset var med på den og fortsatte eksponeringen efter showet, siger Remee, da Ekstra Bladet møder ham til pressemødet forud for den nye sæson.

Remee på skideren: Pinligt spørgsmål sender ham i knæ

- Problemet er, at når du slukker for to millioner seere, så skal du have noget andet, der tager over. Der skal være et ligeså stort organ, der fortsætter eksponeringen for, at det skal kunne fortsætte på samme niveau. Samtidig mener jeg dog ikke, at P3 skal støtte. Det er P3’s dna og styrke, at de ikke er til fals for noget som helst og ikke er et kommercielt medie på den måde. Men selvfølgelig er det svært, når du er i et hus, hvor man faktisk kunne skabe en helt utrolig ting hvert år, hvis huset ville det.

- Er det frustrerende?

- Ja, og i starten var jeg oppe mod hele systemet og kæftede op. Jeg tog alle kampene i kulissen, fordi jeg syntes, det var for galt. Det blev jeg ved med, indtil jeg forstod de forskellige parametre. Nu må jeg bare sige, at ’X Factor’ er en vej til noget, hvor det så i høj grad er op til dig selv at fortsætte bagefter. Med det rigtige management og folk omkring dig, så kan for eksempel Citybois ske. Det er det samme for Basim, Martin eller andre, som har en ekstrem arbejdsetik, siger ’X Factor’-dommeren.

Se det her: Første klip fra ’X Factor’ 2017

Selv om man ikke nødvendigvis bliver popstjerne af at vinde ’X Factor’, så kan showet dog stadig meget andet, der er værd at holde fast i, mener Remee, der understreger, at han nyder at være en del af et af flow-tvs sidste store øjeblikke.

- Det, som showet kan, det er at minde dig om, hvor enormt meget du kan gro på kort tid. Det er også noget, der inspirerer mig, for jeg ville da ønske, at jeg selv havde haft en, da jeg var 15 år, der kunne sige, hvor man brænder igennem, hvor man fungerer bedst og giver en de bedste rammer for at gro som artist og menneske.

Pinligt: Remee kan ikke huske sin egen gruppes vindersang.