Annonce:
Annonce:

Revser Bitz: Kæmpe fejl ikke at undskylde

Brandingekspert Werner Valeur synes, at Christian Bitz har begået en kæmpe fejl ved ikke at undskylde efter sagen

Christian Bitz har ingen kommentarer til sagen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Christian Bitz har ingen kommentarer til sagen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

I går blev det klart, at tv-kendis og ernæringsekspert Christian Bitz bliver en million kroner fattigere, efter Sø- og Handelsretten fastlagde, hvor meget keramikeren Kasper Würtz skal have i erstatning for plagiat af hans keramik.

Siden dommen har Christian Bitz dog været mussestille, og det, mener brandingeksperten Werner Valeur, er intet mindre end en kæmpe fejl.

- Jeg har hele tiden undret mig over, hvorfor han ikke er mere klar i sin undskyldning, siger Valeur til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Det har været for uklar kommunikation, som om man overhovedet ikke har kopieret, og man har lagt vægt på, at det kun er ganske få produkter. Men man kan bare sige, at man kan ikke være halvt gravid. Enten han har man kopieret, eller også har man ikke. Og her har han kopieret, og det er ulovligt.

- Så du synes, at han skulle have været mere klar i sin undskyldning?

- 100 procent, det er en kæmpe fejl.

Annonce:

Ikke allemandseje
I forhold til Kasper Würtz er brandingekspertens dom også klar. For selvom Kasper Würtz' navn før kopisagen var ukendt af de fleste danskere, har sagen ikke gavnet ham.

- Jeg tror ikke, at Würtz som brand har behov for at komme ud til hele Danmarks befolkning. Det er jo et luksus-brand, det er jo porcelæn, som blandt andet Noma har brugt. Det har aldrig været tiltænkt, at det skulle være allemandseje. På den måde er det jo blevet udvandet, for alle de folk, der gerne ville give noget ekstra for at få fingrene i det håndlavede porcelæn, siger Werner Valeur og tilføjer:

- Det er jo klart, at han også har fået nogle nye kunder, og det er jo positivt. Men det opvejer ikke det tab, man har ved, at ens brand bliver udnyttet så groft, som det er blevet.

Christian Bitz skal sammen med F&H betale 6,4 millioner kroner i erstatning til keramiker Kasper Würtz, som de er dømt for at have plagieret i både Sø- og Handelsretten og i landsretten. Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix
Christian Bitz skal sammen med F&H betale 6,4 millioner kroner i erstatning til keramiker Kasper Würtz, som de er dømt for at have plagieret i både Sø- og Handelsretten og i landsretten. Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix
 

Ingen originale idéer
Det er dog ikke kun Kasper Würtz', brand der har lidt på grund af plagiat-sagen.

Brandingeksperten mener også, at det kommer til at betyde meget for Bitz, selvom det kun er en lille del af hans produkter, der er omfattet af dommen.

Annonce:

- For brandet 'Bitz' har det helt klart negative konsekvenser, også selvom det kun er udvalgte produkter, som af domstolen er dømt til at være kopi, siger Werner Valeur og fortsætter:

- Hvis man ser på det personlige brand, fremstår man som en, der ikke kan få originale idéer, og at man bliver nødt til at stjæle andres idéer. Det er ikke noget, man har lyst til. Også selvom det kun er ganske få produkter.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Christian Bitz, der ikke er vendt tilbage på vores henvendelser. Hans kommunikationsbureau Ulveman og Børsting henviser til den udtalelse F&H kom med i går.

Ekstra Bladet har også været i kontakt med Kasper Würtz, der henviser til udtalelsen han har givet til Ritzau.

Ernæringsekspert og keramik-kongen Christian Bitz er mandag blevet idømt et erstatningskrav på en million kroner til keramikeren Kasper Würtz for at kopiere keramik-produkter. Mandag forsøgte Ekstra Bladet forgæves at få en kommentar ud af den dømte kopist foran privaten i Klampenborg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: