Richard Ragnvald i slingrekurs: Gider ikke selv hjælpe de hjemløse

Richard Ragnvald rasede søndag over DR og TV2's fokus på flygtninge frem for de danske hjemløse. Dansktop-musikeren har dog ikke selv noget konkret indsamlingsshow på trapperne

Richard Ragnvald i slingrekurs: Gider ikke selv hjælpe de hjemløse

Se et tv-klip med Richard Ragnvald, hvor dansktop-sangeren viser sit hjem frem i programmet 'Dit hjem i vores hænder'. (Video: Kanal 4)

Efter dansktop-musikeren Richard Ragnvald søndag gav sin mening til kende om Danmarks Indsamlingen, der blev vist lørdag aften, er debatten om, hvorvidt vi glemmer at støtte de svage herhjemme, fordi vi fokuserer for meget på den tredje verden, atter engang blusset op.

Richards Ragnvalds opslag på Facebook.
Richards Ragnvalds opslag på Facebook.
 

Richard Ragnvalds opslag er blevet delt over 20.000 gange og har fået næsten 3.000 kommentarer.

- Vi glemmer vores egne, og det er det, jeg bliver lidt harm over, og så samler man 98 millioner ind lørdag, hvilket man har gjort i ti år i træk nu. Det kan ikke være rigtigt, og det var derfor jeg skrev indlægget, fortæller Richard Ragnvald om årsagen til det nu famøse opslag.

Richard Ragnvald brækker sig over flygtningeindsamling: Glemmer de hjemløse

Ingen 'Ragnvald'-støttekoncert i vente
På trods af harmen over den manglende støtte til de danske hjemløse, er der dog ikke noget konkret indsamlingsshow for hjemløse på trapperne fra dansktop-sangeren.

- Du skriver i dit opslag, at du synes, at alle danske artister/solister og skuespillere skal tage initiativ til at lave et kæmpe indsamlingsshow til fordel for de hjemløse. Nu er du selv en af de her kendte artister, så er det noget, du selv har tænkt dig at tage initiativ til?

- Jeg er sikker på, jeg sagtens kunne skaffe alle de solister, der skal til for at lave sådan et show, men det skal jo bare frem i medierne, så det vil sige, at det skal være sådan noget som TV2 og Danmarks Radio. Det skal jo være landsdækkende.

- Men lidt støtte hjælper jo også, så hvad med en form for ’Richard Ragnvald’-støttekoncert?

- Nej, nej, nej, nej, det er slet ikke sådan noget. Jeg vil bare have, at når organisationerne laver noget, så skal vi have Danmarks Radio og TV2 til at bakke det op.

- Men synes du ikke, det er lidt for nemt at gå ind på Facebook og skrive, at andre skal gøre noget, når du ikke selv tager initiativ til noget konkret?

- Det er jo en opfordring. Jeg synes jo bare, at man glemmer at tilgodese de mindre bemidlede herhjemme. I ti år i træk, har man lavet Danmarks Indsamlingen, som går til børn og fattige i den tredje verden, hvor man så samler – i det her tilfælde 98 millioner ind – tænk, hvad 98 millioner ville gøre af forskel for de ældre og de hjemløse herhjemme i Danmark.

- Det er også lidt dér, jeg vil hen med mine spørgsmål – at selv den mindste hjælp, kan gøre en forskel, så hvis det her er dit syn på det, så…

- Dem, der skal samle ind, det er jo organisationerne i samarbejde med Danmarks Radio og TV2, og så er det, at de kan sige 'vi vil gerne have solister på', og så jeg sikker på, at mange af de populære danske solister er klar til at stille op, og det vil jeg også selv, siger dansktop-musikeren, der samtidig fortæller, at han selv stillede og optrådte gratis for de hjemløse d. 11 december på Københavns Rådhusplads.

-Tror du, dit opslag sætter gang i den almindelige borgers mindset, og giver dem lyst til at yde mere for at støtte de hjemløse?

- Nu har der allerede været omkring 200.000 inde på min Facebook bare pga mit lille indlæg, og det vælter stadig ind, så jeg er sikker på, at jeg har pustet lidt til ilden, lad mig sige det sådan. Men jeg var også godt klar over, da jeg skrev det, at det ville være som at stikke hånden ned i en hvepserede, men så må man også tage tæskene, når de kommer, ikke?

Richard Ragnvald: I dag hyrer de mere dem fra X Factor

Status quo på hjemløse-indsamlinger
Ingen indflydelse.

Så kort kan betydningen for, hvorvidt DR's store indsamlingsshow enten fjerner eller forstærker danskernes lyst til at støtte de hjemløse herhjemme, beskrives.

Det fortæller flere af de store organisationer for hjemløse i Danmark.

- Vi kan ikke mærke forskel. Det er meget kort. Det har ingen indflydelse overhovedet - hverken op eller ned, lyder det fra informationschefen hos Frelsens Hær, Lars Lydhold.

Og både hos Mændenes Hjem og Blå Kors er erfaringerne de samme, oplyser organisationerne til Ekstra Bladet.

En selvfølge, ifølge Richard Ragnvald.

- Det er jo netop fordi, der ikke bliver lavet noget for dem. Støtten til organisationerne står jo åbenbart i stampe, og det er jo ikke noget, der kan ændres, hvis der ikke bliver gjort noget for dem, siger dansktop-sangeren.

Richard Ragnvald brækker sig over flygtningeindsamling: Glemmer de hjemløse