Rørt Zobel til Henrik: Du er nu med Peter

Henriette Zobel mindes sin gode ven og inspirator i lang kondolence på socialt medie

Kondolencerne strømmer ind fra danskerne til kongefamilien. TV: Ole Steen

Den 55-årige Henriette Zobel har delt et langt mindeord på sin Instagram-profil, hvor hun takker prins Henrik for de ting, han har lært hende.

'Du har inspireret mig siden jeg var 18 år med vid, intelligens, humor og dybe samtaler om alt. Dine fascinerende og for mig nye måder at tænke og vinkle så godt som alle emner på. Altid samtaler med dybde, inspiration og eftertænksomhed', skriver hun.

Foto: AP Danske kendte Prinsens tennis-makker: Jeg var en ven af Henrik - ikke kongehuset

Overfor Ekstra Bladet har Henriette Zobel ikke flere kommentarer. Hun har brug for fred, fortæller hun.

Kunst og kultur
Henriette Zobel var to gange gift med Peter Zobel, der var en af prins Henriks danske jagtvenner. Hun har kendt prinsen, siden hun som 17-årig mødte Peter Zobel.

Peter Zobel døde 3. september 2017, og nu er prins Henrik og Peter Zobel sammen, skriver hun.

'(...) Huske, når savnet gør ondt, at lukke mine øjne og synke ned i mit hjerte, hvor jeg ved, du nu er med Peter og dine kære', skriver Henriette Zobel.


I sit Instagram-opslag uddyber hun, at hun særligt beundrede prins Henriks smag for kultur.

Prins Henrik var en flittig bruger af kongeskibet - både til officielle, men også private arrangementer. Foto: All Over Press Danske kongelige Prins Henriks danmarkskort: Her er hans favoritter

'Har altid beundret dig for dine mange talenter som kunst, maleri, skulpturer, poesi, musik og ikke mindst dit utrolige talent inden for gastronomi. Så utrolig kreativ, let, legende og levende på alle planer', skriver hun og fortsætter:

'Jeg vil huske, at sætte urter i små skåle når jeg spiser, jeg vil savne din stemme, din latter, dine levende hænder når du fortæller om dit forunderlige liv, jeg vil huske alt det smukkeste du altid værdsatte'.

I krig med kongehus
I slutningen af december gav Henriette Zobel udtryk for sin foragt for kongehuset og kongehusets behandling af prins Henrik i en billedtekst til et billede, hun havde delt på Instagram.

'Han har det ikke godt, og kongehuset gør intet for ham', skrev hun.

Lucca og hendes mor lagde blomster og en tegning til prins Henrik. Foto: Olivia Loftlund Danske kongelige Danskerne: Her er vores bedste Henrik-minder

I kommentarsporet uddybede hun sin kritik.

'Han har det dårligere. Om DE gør det bedste for ham… hvis bare det var så vel. Det er derfor, jeg bruger min stemme på denne måde. Jeg har lovet ham, at jeg altid vil være der for ham, og det løfte holder jeg. Heldigvis er jeg ikke ene om den viden om de faktiske forhold, han har været udsat for', skrev hun.

Overfor Her&Nu ønskede Kongehuset ikke at kommentere Henriette Zobels kritik.