Annonce:
Annonce:

Rosa vil ikke stoppe: - Jeg er ikke en af dem

Rosa Kildahl vil vise, at selv om man er en 60-årig farmor, har man stadig masser af energi og kreativitet.

- Jeg er ikke en af dem, der går på pension eller efterløn. Jeg vil simpelthen blive ved så lang tid, jeg synes, det er sjovt. Og det må gerne være noget nyt, der pirrer, siger Rosa Kildahl
- Jeg er ikke en af dem, der går på pension eller efterløn. Jeg vil simpelthen blive ved så lang tid, jeg synes, det er sjovt. Og det må gerne være noget nyt, der pirrer, siger Rosa Kildahl
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Ja, ja, det kan godt være, der ikke ryger nogen ud i første program, men du ryger i det næste.

Sådan tænkte Rosa Kildahl, en af årets helt store profiler i 'Den store bagedyst', der med sine 60 år er alderspræsidenten i DR's populære program, i starten af denne sæson.

Men Rosa Kildahl har gang på gang imponeret dommerne med sine kager, som ofte er en nyfortolkning af det traditionelle bedstemor-bagværk.

- Det er helt vildt med opbakningen. Jeg synes virkelig, det er sjovt, for jeg havde faktisk forventet det modsatte. De tidligere år har det været sådan: 'Ja, ja, lad os nu få de gamle ud, så vi kan begynde på konkurrencen', men sådan har det ikke været i år, siger Rosa Kildahl og tilføjer:

Annonce:

- Jeg synes faktisk, det viser et meget godt billede af samfundet 2017 - de færreste er slidt op, når de er 60 år. Vi har en kæmpe erfaring inden for mange ting, man ikke tænker over også har en værdi. Det er vigtigt, man får øjnene op for det, siger hun.

Derfor græd Rosa i 'Den store bagedyst': - Jeg er ikke så god til det

I program fire, som havde familien som tema, vandt Rosa Kildahl mesterbagertitlen, og det gjorde hende meget rørt.

- I min alder er man ikke så vant til at få ros. Jeg tror ikke, man er så god til at tackle det, og så kommer der en reaktion, siger hun.

Opmærksomheden fra programmerne har også ført spændende tilbud med sig, men det må Rosa Kildahl endnu ikke røbe noget om. Det giver også Bagedyst-deltageren tid til at overveje, hvad hun har lyst til.

Annonce:

- Der er kommet konkrete henvendelser på konkrete opgaver - også på ting, der ikke har noget med bagning at gøre, men noget at gøre med evnen til at komme ud over rampen. Hvis jeg virkelig, virkelig kan mobilisere så mange kræfter, kan man da lige så godt bruge det til noget. Jeg er også en businesskvinde, griner Rosa Kildahl, der driver egen virksomhed fra hjemmet i Glyngøre.

- Jeg er ikke en af dem, der går på pension eller efterløn. Jeg vil simpelthen blive ved så lang tid, jeg synes, det er sjovt. Og det må gerne være noget nyt, der pirrer, siger hun.

Ups! Kom DR lige til at afsløre vinderen af 'Den store bagedyst'?

Uanset hvad 'Den store bagedyst' byder på, så er der en særlig ingrediens, Rosa Kildahl altid bruger.

- Jeg tror, at min force er, at jeg for det første ser positivt på det hele. For det andet er jeg god til at skubbe det, der er sket, og som jeg ikke kan gøre noget ved, væk, og koncentrere mig om det, jeg kan gøre noget ved.

- Man skal teste og udfordre sig selv, og så finder man ud af, at der faktisk ikke er ret meget, der ikke kan lade sig gøre, hvis man har viljen. Jeg har mod på alting. Det er sådan, jeg er skruet sammen, siger hun.

'Den store bagedyst' sendes på DR1 onsdag klokken 20.00.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: