Rudi alene til premiere: - Livet skal jo leves

Den tidligere ’Far til fire’-skuespiller kunne ikke lokke børnebørnene tidligt op søndag morgen og måtte derfor tage til premiere alene

Rudi Nielsen til premiere på 'Far til fires vilde ferie'. Det er den 17. film i rækken om Lille Per. (Foto: Rumle Skafte)
Rudi Nielsen til premiere på 'Far til fires vilde ferie'. Det er den 17. film i rækken om Lille Per. (Foto: Rumle Skafte)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den 11. september mistede Rudi Nielsen sin elskede Harald – hele Danmarks Guld-Harald. Parret var gift i over 50 år og har gang på gang fulgtes ned ad den røde løber til premiere på film og teaterstykker.

Da der søndag formiddag var premiere på det nyeste skud på stammen af Lille Per-film, kom 71-årige Rudi Nielsen ganske alene til filmen.

- Mine børnebørn er så store og de har lidt svært ved at komme op om morgenen – og især søndag morgen, sagde hun med et overbærende smil.

’Far til fires vilde ferie’ kunne trække mange kendisbørn ud af dynerne, men altså ikke Rudi Nielsens, der højst sandsynligt er flasket op med filmene om den lille krølhårede kække dreng og hans familie.

Her fik Guld-Harald sin elskede Rudi

Det var Rudi Nielsen, der var den første skuespiller, der havde rollen som Mie. Fra 1953 til 1961 spillede hun den fornuftige og snilde søster, og det var også under optagelserne til en Lille Per-film, at hun og Harald Nielsen mødte og faldt for hinanden.

- Jeg har set alle de ’Far til fire’-film, der er lavet gennem tiden, og jeg synes, at det er fantastisk, at folk stadig vil se de gamle film, som vi lavede den gang, sagde Rudi Nielsen, der er ved at lære at leve med savnet efter Harald og det tomrum, han har efterladt.

- Jeg siger stadig godnat til Harald

- Men jeg har det godt, selvom det er noget af en forandring, sagde hun.

- Vi havde et langt ægteskab, og livet skal jo leves. Jeg skal have det bedste ud af det, sagde hun med sikker stemme men blanke øjne, inden hun lod sig overtale til at få taget et billede. Det var meget tydeligt, at Rudi Nielsen ikke ville tage opmærksomheden fra de nye ’Far til fire’-stjerner.

Selvom de unge skuespillere fra filmene i dag både har et liv på Facebook, Instagram og SnapChat, så vurderer Rudi Nielsen, at hendes generations Lille Per-skuespillere blev eksponeret meget mere end holdet gør i dag.

- Den gang var der jo ikke så meget andet. Vi fik al opmærksomheden alene. Vi var virkelig stjernerne, sagde hun.

'Far til fire' betød alt

Helt alene var Rudi Nielsen på ingen måde, da hun forsvandt ind i biografmørket søndag formiddag. Et utal af gamle venner og bekendte stod klar til at give hende et kærligt kram.

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+