Så' der bladkrig: Karsten Ree poster millioner i nyt ugeblad

Onsdag 16. november rammer nyt ugeblad de danske kiosker - milliardæren Karsten Ree er den finansielle bagmand

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

Karsten Ree tjente 2,1 milliarder, da han solgte sit livsværk Den Blå Avis for otte år siden. Men den 71-årige rigmand er på ingen måder færdig på det danske mediemarked.

Således står han som den økonomiske bagmand bag et nyt dansk ugeblad, der har premiere i de danske bladkiosker onsdag 16. november.

'TÆT PÅ - kendte og kongelige' hedder det nye ugeblad, der kommer til at koste 20 kroner og som bliver en direkte konkurrent til Allers 'Se og Hør' samt Egmonts 'Her og Nu'.

Snart kommer der endnu en kulørt dreng i klassen.
Snart kommer der endnu en kulørt dreng i klassen.
 

Det er en flok garvede ugebladsrotter, der står for det rent indholdsmæssige i det nye ugeblad. Erling Tind Larsen, der for få måneder siden stoppede som chefredaktør på 'Her og Nu', bliver direktør, mens Per Kuskner, mangeårig journalist på bl.a. 'Se og Hør' samt redaktionchef på 'Her og Nu', sætter sig i chefredaktørstolen.

Derudover skulle 'TÆT PÅ' have sikret sig en række af landets fremmeste kulørte journalister og kendisfotografer.

Det ligner en krigserklæring over for ugebladsmastodonterne Aller og Egmont, hvilket chefredaktør Per Kuskner godt kan følge.

- Men det er vigtigt for mig at understrege, at vi på 'TÆT PÅ' hverken er sure eller bitre. Aller og Egmont vil formentlig se os som en irriterende sten i skoen. Trods det, at vi er mange på ’TÆT PÅ’, der har en fortid på ’Se og Hør’ og ’Her og Nu’, er der intet personligt i det her. Det er ren business.

- Vi, der starter det nye blad, har nok bare den tanke, at 'Her og Nu' er blevet lidt for blødt et blad til vores smag, siger Per Kuskner.

'Blødheden', som han refererer til, mener Kuskner er indtruffet efter de to ’skandalesager’, som ’Her og Nu’ har lagt papir til det seneste års tid. Først med nyheden om prinsesse Maries påståede brystoperation i Litauen, siden med en historie om kronprins Frederiks påståede besøg hos en prostitueret.

Ugeblad trækker kronprins-historie tilbage

- Med de to skandalehistorier in mente og med tanke på, at det er stort set det samme hold, der skal køre ’TÆT PÅ’, som lavede de famøse historier om Marie og Frederik, lyder det ildevarslende, allerede her før I er udkommet med første nummer…

- Jeg forstår koblingen, men jeg vil gerne garantere, at vi ikke havner der med det nye blad. Der kommer ikke sådanne historier, forsikrer Per Kuskner.

Chefredaktøren for det kommende blad fortæller, at 'TÆT PÅ' rent stilmæssigt kommer til at ligge 'et sted mellem det nuværende 'Her og Nu' samt 'Se og Hør'.

Derfor trak chefredaktør historie om Maries bryster tilbage

Sladder-boss efter exit: Jeg fortryder

Han har ikke fået nogen garantier fra Karsten Ree om, hvor længe der åbent for pengekassen i forhold den dyre proces det er at åbne et nyt blad på print.

- Jeg vil sige det på den måde, at vi har lagt nogle realistiske budgetter, så vi kommer ikke til at lukke efter en måned.

- Ja, det er dyrt at kæmpe sig ind på et fysisk bladmarked, men ikke ligeså dyrt, som det var tidligere.

- Vores tv-stof får vi leveret af en ekstern partner (Ritzaus Bureau, red.) og vores layout får vi leveret af freelancere, så vel er det dyrt, men vi snakker ikke hundredvis af millioner, siger Per Kuskner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Karsten Ree.

Efter skandalesager: Her&Nu-boss stopper