Så meget fik Alexandra for villaen

Grevinden solgte i april sit palæ på Svanemøllevej i København

Alexandra er ikke meget for at tale om sin apanage.

I februar satte grevinde Alexandra sit 356 kvadratmeter store hus til salg for 25 millioner.

Blot to måneder senere slog en køber til, og villaen blev solgt efter kun 55 dage på markedet. Dog ikke til den udbudte pris.

Salgsprisen, der netop er tinglyst, lyder på 23 millioner kroner. Grevinden har altså slået to millioner af prisen.

Det skriver Boliga.dk.

Dansk politik Alex' apanage skaber blåt slagsmål: 'Det lugter af populisme'

Huset på Svanemøllevej på Østerbro i København fik Alexandra foræret af sin eksmand, prins Joachim, da de blev skilt i 2005, og med salget kan hun stikke en yderst pæn fortjeneste i lommen. 

Ifølge tingbogen er der optaget lån i ejendommen for 6.195.000 kroner. Trukket fra de 23 millioner giver det en gevinst på små 17 millioner kroner til grevinden, der fortsat modtager 2.3 millioner kroner om året i apanage.

Det 356 kvadratmeter store hus på Svanemøllevej 15 kostede godt syv millioner, da prins Joachim købte det til sin ekskone. Foto: Thomas Wilmann
Det 356 kvadratmeter store hus på Svanemøllevej 15 kostede godt syv millioner, da prins Joachim købte det til sin ekskone. Foto: Thomas Wilmann

Huset, som har otte værelser og en grund på over 1000 kvadratmeter, dannede ramme om Alexandras liv med Martin Jørgensen og sønnerne Nikolai og Felix.

I september sidste år meddelte Alexandra i en pressemeddelelse, at parret skulle skilles, og fem måneder senere satte hun huset til salg.

Alexandra har tidligere fortalt, at hun ikke har planer om at flytte til udlandet, men vil blive i Danmark, hvor hun vil arbejde 'med børn og svage og syge mennesker', som hun i sidste måned fortalte Ekstra Bladet.

Det tog sin tid fra grevinde Alexandra blev skilt fra prins Joachim i 2004, og indtil hun kunne få sin Martin Jørgensen i 2007, men da de to skulle skilles, gik det hurtigt. (Foto: Anthon Unger) Danske kongelige Alexandra og Martin blev lynskilt på nettet

- Prinserne og jeg søger naturligt nok en ny begyndelse i nye omgivelser. Vi har haft mange dejlige år i vores hjem på Svanemøllevej, og nu er tiden kommet til det næste kapitel, hvor vores liv indeholder nye aktiviteter og vi har mod på nye udfordringer. Vi har endnu ikke fundet et sted at bo, men forbliver i København. En ny tid begynder og vi ser frem til det, sagde hun til Ritzau sidste år.

Martin Jørgensen er efter skilsmissen fra Alexandra blevet set med tv-vært Eva Harlou. (Foto: Anthon Unger) Danske kendte Martin Jørgensen taget for spritkørsel

Danske kongelige Alexandra færdig i Unicef