Annonce:
Annonce:

Sådan vurderer danske oscarhåb deres vinderchancer

Danmark har to chancer for at sikre sig en oscarstatuette natten til mandag, men konkurrencen er hård

Instruktør Martin Zandvliet forsvarer de rød-hvide farver i kategorien bedste udenlandske film.  (Jeff Lewis/AP Images for Ekstra Bladet)
Instruktør Martin Zandvliet forsvarer de rød-hvide farver i kategorien bedste udenlandske film. (Jeff Lewis/AP Images for Ekstra Bladet)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Han er kun 28 år, men natten til mandag kan filminstruktør Aske Bang sikre sig en oscarstatuette, når de prestigefyldte priser bliver uddelt i Hollywood i Los Angeles.

- Det er kæmpestort og en drøm, der går i opfyldelse. Det er jeg mega glad for. Det er dejligt med lidt medvind, så kort tid efter jeg gik ud af filmskolen, siger Aske Bang, der blev færdig med sin uddannelse i 2015.

Med "Silent Nights" dyster han i kortfilmskategorien, men der bliver hård konkurrence mellem de fem nominerede, mener den unge filmskaber.

- Jeg så de andre film forleden, og jeg synes, de er virkelig gode. Det er jo meget op til folks smag, det har peget i både den ene og den anden retning.

- Vi må se, hvad der sker. Jeg er glad uanset hvad, siger Aske Bang, der afslører, at han ved oscarshowet for første gang skal have en smoking på.

Aske Bang skal have smoking på for første gang.  (Jeff Lewis/AP Images for Ekstra Bladet)
Aske Bang skal have smoking på for første gang. (Jeff Lewis/AP Images for Ekstra Bladet)

Dansker er Oscar-festens fattigste: Jeg har 50 kroner på min konto

Annonce:

For 46-årige Martin Zandvliet, der står bag "Under Sandet", er det en ære at være nomineret til den prestigefyldte pris. Han har tænkt sig at trække så meget ud af oplevelsen som overhovedet muligt, når det går løs natten til mandag dansk tid.

- Jeg glæder mig. Folk har sagt, at jeg skal komme tidligt til showet, for hvis man kommer sent, så ryger man ind sammen med alle de store stjerner, og så er der ingen, der gider interviewe én.

- Men jeg prøver at få presset ind, at vi skal komme senere, så vi kan møde alle stjernerne, siger Martin Zandvliet og griner.

Om han i løbet af aftenen skal på scenen og modtage en pris, er han ikke så sikker på.

Seks skarpe til dansk Oscar-bad boy

Før Oscar-festen: Roland vil filme med Tarantino

I kategorien bedste ikke-engelsksprogede film, som "Under Sandet" konkurrerer i, dyster også den iranske "The Salesman", der har fået stor opmærksomhed, fordi instruktøren ikke vil deltage i oscarshowet på grund af den amerikanske præsidents, Donald Trumps, indrejseforbud.

Annonce:

- Jeg tror ikke, vi vinder, men jeg håber det. Jeg har på fornemmelsen, at der er gået lidt politik i det, men altså, alle har jo en lige så stor chance, og jeg kommer til at nyde det rigtig meget uanset hvad, siger Martin Zandvliet og fortsætter:

- Jeg bliver ikke ked af det, hvis vi ikke vinder. Det har stadig været en kæmpe oplevelse. Og skulle det ske, at vi vinder, vil vi nok alle sammen gå i chok. Men det bliver en fantastisk aften uanset hvad, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: