Annonce:
Annonce:

Sables ned: Dårligste nogensinde

Politikens sportsredaktør er ikke ligefrem fyr og flamme over Jeanette Ottesens nye bog 'Fri'

Jeanette Ottesens selvbiografi har i den grad skabt opmærksomhed både i medierne og på sociale medier. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Jeanette Ottesens selvbiografi har i den grad skabt opmærksomhed både i medierne og på sociale medier. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det er ikke mange pæne ord - hvis nogen overhovedet - Politikens sportsredaktør, Søren-Mikael Hansen, har at sige om elitesvømmeren Jeanette Ottesens nye selvbiografi 'Fri'.

Bogen, som ifølge redaktøren slet ikke kan kategoriseres som en bog, giver han en enkelt stjerne og kalder den for 'et produkt, der er så ufærdigt, at det aldrig burde være udgivet'.

'Fri' er ifølge bogens forlag, Gyldendal, en fortælling om at finde sig selv, men hvis man spørger Søren-Mikael Hansen, er det blot endnu en kaloriefattig oplevelse om en kendt person, der ved hjælp af en pennefører opremser sine mest tabloide historier.

- Når en bog udelukkende er konstrueret af salgsfremstød forklædt som kontroversielle kapitler, mister den formål - og sådan en udgivelse er 'Fri', skriver Søren-Mikael Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Politikens sportsredaktør mener, at 'Fri' er den hidtil dårligste bog, han har læst. Pr-foto/Gyldendal
Politikens sportsredaktør mener, at 'Fri' er den hidtil dårligste bog, han har læst. Pr-foto/Gyldendal
 

Annonce:

Jeg mobber ikke
I sin anmeldelse lægger Søren-Mikael Hansen ikke fingrene imellem og påpeger endvidere Ottesens 'åbenlyse hykleri' i det famøse kapitel om Lotte Friis efterfulgt af en passage, som anmelderen selv har givet navnet 'Trængsel i skidtspanden'.

Men til Ekstra Bladet fortæller Søren-Mikael Hansen, at han ikke mener, at han ved at skrive sådan selv er med til at mobbe.

- Det er vigtigt at skelne mellem holdningen til Jeanette Ottesen og holdningen til produktet. Jeg mener ikke, det er mobning at lave en faglig kritik af fremgangsmåden i bogen, siger han.

Dårligste bog
På trods af de hårde ord må sportsredaktøren medgive, at bogen indeholder et par gode budskaber, men han mener fortsat, at den mangler et større formål.

- Som jeg læser bogen, er der ikke noget andet formål end at sælge. Den er fuld af det, som jeg vil kalde sladderstof, som man sikkert har tænkt vil sælge en masse bøger. Men man har glemt at gøre bogen til en helhed, lyder det fra Søren-Mikael Hansen.

Det er i øvrigt første gang, at anmelderen lander på så lav en karakter.

Annonce:

- Det er første gang, at jeg giver en bog én stjerne, og det er simpelthen, fordi jeg ikke mener, at den burde være blevet udgivet, lyder det fra Søren-Mikael Hansen, som tilføjer:

- Det er den dårligste bog, jeg har læst - i den forstand, at indholdet falder fuldstændigt fra hinanden. Der mangler sammenhæng og overvejelser om, hvad bogen skulle give os som læsere, lyder det.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Jeanette Ottesen samt bogens 'pennefører', Aleksandar Josevski, men det har i skrivende stund ikke være muligt.

Ekstra Bladets nye kulturanmelder, Søren Baastrup, var heller ikke begejstret for 'Fri'. Læs hans vurdering her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: