Sanger taler ud om stor sorg: Sådan kom jeg videre

Maria Lucia fortæller, hvordan hun kom ud af krisen, efter hendes far døde i 2009

Maria Lucia husker, da hun brød sammen i armene på en fremmed kvinde i New York. Foto: Miklos Szabo
Maria Lucia husker, da hun brød sammen i armene på en fremmed kvinde i New York. Foto: Miklos Szabo

Den 33-årige musicalsanger og 'Popstars'-vinder Maria Lucia fortæller i den seneste udgave af radioprogrammet 'Finnsk Terapi', hvordan en specifik hændelse hjalp hende videre ud af sorgen i kølvandet på sin fars død i 2009.

- Det var fantastisk. Det var virkelig en øjenåbner, fortæller hun om den specifikke episode overfor programmets vært, entertaineren Finn Nørbygaard, som er uddannet samtaleterapeut.

Maria Lucia tog til New York, sin fars yndlingsby, i to ugers tid efter forgæves at have forsøgt at håndtere hans pludselige død i Danmark ved skrue op for arbejdsmængden.

Hun havde på forhånd booket sig ind på hans yndlingshotel i fem dage med forventningen om, at hun nok skulle nå at finde et andet sted at holde til, inden døgnene var gået.

Den kendte Disney-figur Elsa fra filmen 'Frost' vil i 2'eren måske være lesbisk. Foto: WENN.com/All Over Press Film Instruktør afslører: Populær tegnefilm får måske lesbisk hovedperson

Eneste udvej
Det lykkedes dog ikke umiddelbart, for hun var taget på ferie midt i påsken, en notorisk travl periode nok de fleste storbyer og velsagtens i særdeleshed for New York.

I takt med at dagene forsvandt, så hun sig nødsaget til at benytte sig af alternative metoder til at finde et sted at bo, og således fandt hun via internettet et privat værelse hos en fremmed kvinde.

- Det var den eneste udvej, og det første, jeg klikker på, opsøger jeg, og jeg får det, og jeg tager op til den her kvinde, siger hun og fortsætter:

- Efter en halv time står jeg og græder ude på hendes balkon og finder to dage senere ud af, at hun kender min far fra tiden i Greenpeace.

- Det, synes jeg, er syret. Noget har holdt hånden over mig. Der var tonsvis af muligheder, tilføjer hun.

Maria Lucia til fint selskab på Amalienborg, hvor dronningen holdt bal for alskens kunstnere. Foto: Tariq Mikkel Khan
Maria Lucia til fint selskab på Amalienborg, hvor dronningen holdt bal for alskens kunstnere. Foto: Tariq Mikkel Khan

Maria Lucia drømmer sig i øjeblikket tilbage til eksotiske Bali. Foto: Arkivfoto/Ritzau/Per Lange Ferie Toptunet bikini-babe: Popstars-dronning drømmer sig tilbage til Bali

Vildt vendepunkt
Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få historien uddybet yderligere af Maria Lucia selv, men hun fastslår overfor Finn Nørbygaard, at det var en af de største vendepunkter i sit liv.

- Det har været udslaget til mange af mine frustrationer og angst tangerende depressionstanker. Det har været en stor faktor i mit liv både personligt og professionelt, lyder det.

- Det har været et stort vendepunkt i den forstand, at det slog mig totalt ud af kurs, og jeg har selv skullet finde ind på rette kurs, tilføjer Maria Lucia i 'Finnsk Terapi.

Maria Lucia Rosenberg er blevet åleslank. Foto: Tariq Mikkel Khan Danske kendte Sådan tabte Maria Lucia 10 kg på 12 uger