Sanne Salomonsen: Jeg har fået mine tæsk som voksen

Den rutinerede rockmusiker trækker på sin livserfaring, når hun guider sine unge deltagere i 'X Factor'

Sanne Salomonsen er den nye pige i klassen på dommerholdet til 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt
Sanne Salomonsen er den nye pige i klassen på dommerholdet til 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt

I den sidste sæson af 'X Factor' på DR har Sanne Salomonsen sat sig i dommerstolen for første gang.

Den rutinerede sanger har introduceret deltagere, meddommere og seere for begreber som 'body' og 'power', for selv om sangerinden ikke har meget 'X Factor'-erfaring, har hun masser af livserfaring.

- Alle mennesker får på et eller andet tidspunkt i deres liv nogle tæsk. Jeg har gennem min opvækst ikke oplevet traumer, jeg har skullet leve med hele mit liv, men været heldig, at jeg har fået mine tæsk som voksen, hvor jeg har været klar til dem.

- Nogle gange har jeg også stillet mig op på øretævernes holdeplads, og det har jeg været bevidst om. Nu træder jeg ind i forummet her, og det kunne også meget let have været øretævernes holdeplads, men Danmark har holdt hånden over mig og taget mig til sig, siger Sanne Salomonsen.

Film, tv & radio Sanne afslører sandheden bag Olivers exit

62-årige Sanne Salomonsen er mentor for de unge deltagere, som er mellem 15 og 22 år gamle. Hun kunne faktisk være deres bedstemor, konstaterer hun.

Trods deres unge alder er talentmassen enorm, siger sangveteranen. Derfor skal hun ikke lære dem at synge, men lære dem at performe og udvikle sig inden for X Factor-universets rammer.

Men konceptets sort-hvide begrænsninger og krav skal sangerinden også navigere i med sin farverige personlighed.

- Det er selvfølgelig svært for mig. Nogle gange tænker folk, at jeg er en spilopmager, men jeg er i skole her, siger sangerinden og fortsætter:

- Det fede er, at alt det, jeg skal bruge i denne her skole, er noget, jeg kan. Det er noget, der ligger på rygraden, for det er mit liv og min livserfaring - mit arbejde har været mit liv, så det er hele mit liv, jeg slæber med ind her.

Thomas Blachman er i hopla i aftenens 'X Factor'. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio Blachman om flødebollesang: Kvinder falder for det der

Og i livet er man nødt til at tage ansvar for sig selv, fastslår rockveteranen.

- Jeg er meget lykkelig, fordi jeg bevidst har været i stand til at føre det derhen. Mit liv er sådan set, som jeg gerne vil have, at det skal være og har altid været det på godt og ondt.

- Jeg gør det på min måde med min livsfilosofi. Hvis jeg på nogen måde – og det mener jeg virkelig fra hjertet – kan være en inspiration, så vil det gøre mig meget lykkelig, siger Sanne Salomonsen.

'X Factor' sendes fredag aften klokken 20.00 på DR1.

Det syngende ægtepar er træt af det konstante fokus på deres lykkelige ægteskab. Foto: Mogens Flindt Film, tv & radio X Factor-par i bøn til DR: Stop nu!