Sarah Louise: Hjælp!

Den selvstændige blogger er gået ind i kampen for at skaffe varmt tøj til flygtningebørn

Bloggeren Sarah Louise Christiansen er gået ind i organisationen Barn Til Barn for blandt andet at hjælpe de mange flygtninge, der for tiden søger mod Europa. (Privatfoto)
Bloggeren Sarah Louise Christiansen er gået ind i organisationen Barn Til Barn for blandt andet at hjælpe de mange flygtninge, der for tiden søger mod Europa. (Privatfoto)

Flygtninge fra krigshærgede lande vælter over grænsen til Europa for tiden. Mange af dem har ikke andre ejendele med sig end hvad de kan bære, og det betyder, at kun de færreste har varmt tøj med til vinteren.

Nu er bloggeren og iværksætteren Sarah Louise Christiansen gået ind i kampen for at skaffe vintertøj til flygtninge, som ellers går en kold årstid i møde.

Det gør hun i samarbejde med det nystartede projekt Barn Til Barn, hvor idéen er, at tilmeldte folkeskoler fungerer som opsamlingssted for tøj doneret af danskere, hvorefter tøjet efterfølgende bliver fordelt mellem flygtninge i nød.

- Jeg har grædt mange tåre over den tilspidsede situation med de mange flygtninge. Mit hjertet knuses, når jeg ser de mange børn, der lider under voksne menneskers dumme beslutninger, og jeg fik bare nok. Jeg har selv to børn, og jeg kan slet ikke holde ud at tænke på, at det kunne have været dem, der lå druknet på en strand, siger Sarah Louise Christiansen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets fotograf fik politi-tæsk i flygtninge-kaos

Derfor besluttede hun at blive frivillig for Barn Til Barn, der er oprettet af Mary Consolata Namagambe, som også har været involveret i velgørenhedsarbejde i Ghana. Alt i alt er de nu fem kvinder i styregruppen.

- Jeg håber at kunne være med til at gøre en forskel. Jeg kan desværre ikke udtænke en global løsning på problemerne, men jeg kan være med til at hjælpe nu og her og også på længere sigt i takt med, at organisationen Barn Til Barn gror. Det handler om at tage ansvar og løfte i flok. Her behøver du ikke engang at have en bil og køre mange kilometer for at hjælpe. Du kan bare smide et tæppe eller et par bukser med dit barn i skole, og så klarer vi resten, siger Sarah Louise Christiansen.

Ekstra Bladet i Ungarn: Håbløsheden fylder luften

Sarah Louise Christiansen med resten af styregruppen i Barn Til Barn. Organisationen er oprettet af Mary Consolata Namagambe (i midten). (Privatfoto)
Sarah Louise Christiansen med resten af styregruppen i Barn Til Barn. Organisationen er oprettet af Mary Consolata Namagambe (i midten). (Privatfoto)

I første omgang fokuserer de fem kvinder på at indsamle tøj til flygtninge på den græske ferieø Kos, men projektet er ikke kun oprettet på grund af flygtningekrisen.

- Idéen er, at Barn til Barn bliver en solid organisation og får et kontinuerligt samarbejde med folkeskoler i hele Danmark, hvor børn er med til at hjælpe andre børn, som er mindre privilegerede. Det kommer til at foregå sådan, at børn på de diverse folkeskoler sælger kager og andet kreativt til hinanden på udvalgte dage om året, og pengene går så udelukkende til andre børns uddannelse, forklarer Sarah Louise Christiansen.

Lige nu går styregruppens tid med at forsøge at få så mange skoler med i projektet som muligt. Jo flere skoler, desto mere kan der blive samlet ind til børn i nød.

- Der er også et pædagogisk aspekt i det med at lære børn noget socialt medansvar, og at man lære dem, at man ikke bare skal smide gamle ting ud, men at man kan gøre noget for at hjælpe andre, siger bloggeren.

DF er klar til flere flygtninge - hvis de rejser igen

Derfor opfordrer hun alle skoler, der kunne være interesserede i at deltage i projektet, til at kontakte projektets leder, Mary Consolata Namagambe, på maryconsolata@gmail.com.

Er du interesseret i at bidrage til indsamlingen med en bunke tæpper, en gammel skijakke eller nogle hættetrøjer, kan du følge med på organisationens Facebook-side, hvor deltagende skoler vil blive slået op.

Indtil skole-delen af projektet kommer op at køre, samler Barn Til Barn tøj ind fra den 1. til den 4. oktober på Nørre Allé 7 på Østerbro i København.

Alle frivillige hænder er velkomne, lyder det desuden fra Sarah Louise Christiansen.

Grænsekaos: Merkel, Merkel - luk os ind

Sarah Louise Christiansen med sine to børn. (Privatfoto)
Sarah Louise Christiansen med sine to børn. (Privatfoto)