Sarah Louise: Jeg kan føde når som helst

Kendis-bloggeren venter sit tredje barn og skriver eksklusivt om sin graviditet for eb.dk

Bloggeren kan snart byde sit tredje barn velkommen. (Foto: Privat)
Bloggeren kan snart byde sit tredje barn velkommen. (Foto: Privat)

- De to forgangne uger har uden tvivl været udfordrende, for jeg måtte ikke lave noget som helst og skulle helst bare ligge på langs. Jeg blev ramt af influenza lige efter, jeg blev udskrevet fra hospitalet for to uger siden, så selv om jeg gerne ville lave alt muligt, var jeg alligevel for syg til at kunne.

Sarah Louise bange: Mit ufødte barn taber sig

- Lægerne sagde, at det var vigtig, at vores lille søn blev i maven til mindst 34 uge af graviditeten, og den rammer vi i dag, så i dag er en meget vigtig dag, og vi er glade og lettede over at være kommet så langt. Indlæggelse på neonatal-afdelingen er bare ikke en del af drømmen.

Sarah Louise indlagt: I fare for at føde for tidligt

- I uge 34 er babyen så godt som udviklet, og skulle jeg gå i fødsel nu, har han rigtig gode chancer. I forhold til at gå i fødsel før tid, er der ret store chancer for, at jeg ikke kan holde ham inde til termin. Mit kejsersnit er derfor også sat et par uger før termin. Mine to andre børn kom af sig selv (akutte kejsersnit) i henholdsvis uge 36 og 37, så chancen for, at ham her også kommer før tid, er stor.

Gravide Sarah Louise: Baby skal beholde moderkagen

- Jeg har dagligt en fornemmelse af, at han vil ud. Min mave føles ekstremt tung, og de smerter, jeg har, ligner dem, jeg havde, før jeg fødte de andre. Hver dag tænker jeg, at i dag kunne blive dagen, han kom, og det er en smule nervepirrende. Jeg synes faktisk, min tredje graviditet har været ok indtil nu, men nu er den bare så drilsk.

Sarah Louises graviditetsdagbog: Manden er rejst

- Jeg kunne nemt fornemme, hvad der skulle ske, lige før jeg fødte tidligere, men denne gang kan jeg ligge to timer med massive plukveer, som så bare går i sig selv. Så nu er jeg 'løsladt' fra mit kedelige sengeleje, men jeg skal selvfølgelig stadigvæk mærke efter og ikke lige tage på en længere løbetur. Næste mål er at nå frem til uge 37. Nu kan det ske når som helst, så kryds fingre for os.

 

Baby uge 34:

 

Måler gennemsnitlig omkring 44 cm, vejer ca. 2200 gram og kan boltre sig i en liter fostervand. Den primære ting, barnet skal koncentrere sig om nu, er vægtøgning. Huden er ikke længere gennemsigtig, men dejligt lyserød. Skulle fødslen gå i gang, gør man ikke noget aktivt for at stoppe den efter uge 34+0, da barnet nu i langt de fleste tilfælde er i stand til at trække vejret selv.

Læs Sarah Louises graviditetsdagbog hver uge på ekstrabladet.dk og følg bloggeren for flere nyheder på sarahlouise.dk