Sarah Louise: Jeg kaster op i munden på mig selv

Kendis-bloggeren venter sit tredje barn og skriver eksklusivt om sin graviditet på ekstrabladet.dk

ADVARSEL MOD STÆRKE BILLEDER! Se Sarah Louise få kejsersnit, da datteren Alma kom til verden for to år siden.
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Jeg er nu 23+6 dage henne og min mave er sådan rigtig begyndt at vokse.

Min lille dreng er nu blevet en rigtig stærk lille bandit og han sparker løs. Jeg havde faktisk glemt, hvor ubehageligt det er at have en livlig baby på denne størrelse.

Da han var mindre, var hans bevægelser søde små prik og når han bliver større (plus 30 uger), er der så lidt plads i min mave, at hans bevægelser bliver langsommere og mere glidende. Men NU...nu er han lige den størrelse, hvor han med god power og med god plads, rigtig kan køre mig en lige højre lige ned i blæren. Så sidder man der midt i et møde og tisser lidt i bukserne, imens man prøver at lade som igenting.

Sarah Louise var i chok hos jordemoderen

Og nu vi er ved de lidt klamme realiteter, så er jeg også nået til det punkt, hvor det der med at gylpe i munden på sig selv i tide og utide nu er min hverdag.

I nat vågnede jeg ved, at han sparkede rundt, og pludselig blev min mund fuld af...gylp/bræk. Der var så meget at jeg måtte løbe/vralte hurtigt ud til toilettet for at tømme munden.

Min godnat rutine er derfor nu ændret, så der står et stort glas vand og en skål ved min side.

14 uger til han kommer
Nu er der kun 14 uger tilbage. Da jeg skal have et kejsersnit, så går jeg ud fra, at det bliver lagt cirka to uger før tid, derfor 14 uger. Jeg håber på, at jeg denne gang går fuld tid, selvom min krop ved mine to andre børn har spyttet dem ud mindst 3-4 uger for tidligt.

TV: Se Sarah Louise få kejsersnit

I denne periode glider øjenlågene fra øjet, og fostret kan begynde at træne blinkereflekserne, således at synet kan beskyttes efter fødslen. Alle fostres øjne er blå, da iris ikke er færdigudviklet. Iris færdigudvikles først et par måneder efter fødslen, så derfor er alle nyfødte, uanset race, født med blå øjne. Øjnenes endelige farve indfinder sig indenfor et år efter fødslen.

Fostrets lunger begynder så småt at producere surfactant, et stof der hjælper lungerne til at udvide sig under fødslen, så respirationen kan begynde. Der er dog lang vej endnu, før lungerne er helt færdige.

Sarah Louise: De kunne ikke finde hjertevæg på ufødt baby

Først efter 34. uge kan lungerne klare sig selv, hvis barnet bliver født. Hvis barnet fødes inden 34. uge, er man nødt til at give det et lungemodnende stof. Det sikrer, at lungerne folder sig ud i stedet for klæbe sig sammen.

Min lille søn er nu cirka 30 cm. lang og vejer ca. 700 g.

Læs Sarah Louises graviditetsdagbog hver uge på ekstrabladet.dk og følg den smukke blogger for flere nyheder på sarahlouise.dk

Sarah Louises graviditetsdagbog: Vildt vægttab og lige så vildt hysteri

Sarah Louises graviditetsdagbog: Frygt ikke gråden

Sarah Louises graviditetsdagbog: Den frygtede scanning

Sarah Louises graviditetsdagbog: Mærker allerede liv

Sarah Louises graviditetsdagbog uge 11: Er der en eller to babyer?

Følg Sarah Louises graviditet uge for uge

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind