Sarah Louise: Lægerne kæmper for min nyfødte søns liv

Kendis-bloggeren har netop født sit tredje barn. Desværre er ikke alt som det skal være med lille Arthur

Bloggeren er blevet mor til sit tredje barn. (Foto: Privat)
Bloggeren er blevet mor til sit tredje barn. (Foto: Privat)

- Jeg har været meget i vildelse omkring vores nuværende situation og har haft brug for at få et overblik. Jeg har heller ikke været sikker på hvad og hvordan og hvis noget overhovedet, jeg ville dele. Men efter mange lange timer, hvor jeg har siddet alene med lyden af en respirator og læger der snakker om hvordan de redder vores søns liv, er jeg kommet frem til at dette jo er en del af vores liv nu og at dele dette ikke bare kan være helt terapeutisk for mig, men også give støtte til andre i lignende situationer.

- Jeg tænker, at den kan ligge i en frostpose og så en fin lille stofpose ud over, skriver Sarah Louise om moderkagen. (Foto: Privat) Danske kendte Gravide Sarah Louise: Baby skal beholde moderkagen

- Jeg gik i fødsel for nogle dage siden. Det startede usædvanlig, for jeg reagerede ikke på epiduralen og efter at lægen havde givet mig to omgange, lagde de mig i fuld narkose. Og da jeg vågnede, var det virkelig en mærkelig følelse at maven bare var væk. Jeg tager stadig mig selv i at tro, at jeg stadig er gravid.

Han var fin og vejede næste 2700 gram ( hvilket er meget lille i forhold til mine to andre, der blev født næsten samme tid som Arthur). Pludselig blev han blå, har min mand fortalt. Arthur blev undersøgt nærmere.

Fostervand i lungerne
- Umiddelbart var det til at begynde med et lille problem, som sker for mange børn taget ved kejsersnit. Han havde fået fostervand i lungerne på vej ud. Derfor røg han på neonatalafdelingen og fik det der hedder C-pap, som er ekstra ilt til lungerne.

Så var planen, at han langsomt ville blive fri af væske. Jeg nåede lige at få ham op hos mig et par gange og vi havde hele 20 minutter, hvor han lå og kiggede rundt med verdens smukkeste små øjne.

Sarah Louise Christiansen har i forvejen to børn, som også er født før tid - men ikke så tidligt som uge 32. (Privatfoto) Danske kendte Sarah Louise indlagt: I fare for at føde for tidligt

Men dagen efter går der hul på den ene lunge, hvilket er en risiko ved C-pap. Sådan som jeg forstår det, så kan trykket fra C-pap samt trykket fra væsken gøre, at der går hul i lungen. Samtidig gik han en skrigetur - så det gik helt galt. Hans lille krop kollapsede, og gang på gang stoppede han med at trække vejret. Vi troede hele tiden, at han skulle dø. Til sidst blev det kritisk, og vi er nu indlagt på intensiv og han er kommet i respirator     

Lægerne lover intet
Først gik det lidt frem af, men i går crashede han igen, og de har nu lagt to dræn ind i hans lunge. Nu er den anden lunge også kollapset på grund af presset fra det luft, der er sivet ud i brystkassen.

Han er meget syg. Og lægerne vil ikke love os noget. De siger de har set det mange gange før og at det desværre er en række uheldige hændelser, der har bragt os hertil.

- Han kan heldigvis sagtens overleve, hvis han kom nu, skriver Sarah Louise om sin søn. (Foto: Privat) Danske kendte Sarah Louises graviditetsdagbog: Bekymret efter scanning

De siger også, at det er hans styrke, at han er så gammel, som han er og har en god vægt. Så jeg er meget glad for, at de ikke tog ham i uge 32, hvor det var en overvejelse.

At få fostervand i lungerne er normalt til at håndtere, men en punkteret lunge oveni på grund af C-pap er rigtig uheldigt. Og nu er hans lille krop på overarbejde.

Mit hjerte er gået i stykker
Jeg selv har meget ondt efter kejsersnittet og er i rullestol og på krykker endnu. Men det hænger nok sammen med, at jeg ikke har fået meget søvn, mad og er meget stresset.

Det er svært at beskrive det kaos af følelser som vi går igennem lige nu og ærlig talt tror jeg lidt, at jeg er trådt lidt ud af min egen krop. Det handler bare om at komme igennem dagen af smerter, angst og rigtig mange tåre.

Jeg prøver virkelig at bevare den gode indstilling, men det er ekstrem svært, når ens lille baby hver dag gør antræk til det værst tænkelige. Jeg kan i hans gode perioder få lov at tale til ham, holde hans lille hånd i hånden, synge blidt og kysse ham og ellers betragte ham på afstand.

Hver morgen vågner jeg til et mareridt. Jeg ved aldrig, hvad dagen bringer, og jeg føler at mit hjerte er gået i stykker. Jeg kan intet stille op og samtidig savner jeg min to andre børn, som jeg ikke har set hele ugen. Jeg er helt og aldeles sønderknust….

Han skal med hjem i live
I dag fylder han 36 uger. Da Albert blev født kun en uge senere end ham, vejede han over 3500 gram, så Arthur er bare på alle områder mindre og bare…. Anderledes end mine andre børn, der var store ved fødsel.

Jeg ved at der står en lang hård rejse foran os og jeg prøver med alt, hvad jeg har at forberede mit hjerte. Jeg VED, at vi uanset hvad, SKAL og MÅ komme igennem dette og få ham med hjem i live. Tanken om at vi skal rejse hjem uden ham er dræbende. Jeg kan blive rasende på Gud over, at vi skal være så uheldige. Ok… Fostervand i lungerne er en stor risiko ved kejsersnit, men alt det andet er bare ikke retfærdigt.

Bloggeren kan snart byde sit tredje barn velkommen. (Foto: Privat) Danske kendte Sarah Louise: Jeg kan føde når som helst

Jeg tror på at der er en grund til alting og lige nu kan det være svært at se meningen med galskaben. Nogle gange mærker man først meningen langt fremme i tiden.

Nu er lille Arthur fanget i en møg ond spiral. Havde han ikke fået det pokkers fostervand i lungerne, så havde han været helt normal!

Send os en masse god energi!

Læs Sarah Louises graviditetsdagbog hver uge på ekstrabladet.dk og følg bloggeren for flere nyheder på sarahlouise.dk