Sarah Louise mishandlet som barn: Jeg ville dræbe min mor

Bloggeren blev slået og truet igennem hele sin barndom, og hun legede med tanken om at slå sin mor ihjel

- Tæskene kunne jeg godt tage. Smerten går over, men følelsen af komplet afmagt og vide, at det her kommer også i morgen og dagen efter og dagen efter igen. Det er næsten det, der var værst. Der var ikke nogen exit, siger Sarah Louise om sin opvækst. (Privatfoto)
- Tæskene kunne jeg godt tage. Smerten går over, men følelsen af komplet afmagt og vide, at det her kommer også i morgen og dagen efter og dagen efter igen. Det er næsten det, der var værst. Der var ikke nogen exit, siger Sarah Louise om sin opvækst. (Privatfoto)

- Jeg har blogget i fire eller fem år. Da jeg startede, var der ikke nogen, der levede af det på det niveau, som der er nogen, der gør nu, siger Sarah Louise, der først blev kendt som veldrejet model og siden indehaver af et modelbureau. (Foto: Christian Grüner) Danske kendte Sarah Louise: Sådan bliver man professionel blogger

Hun bor i et stort hus nord for København og kører sine børn til vuggestue i cabriolet. 33-årige Sarah Louise Christiansen er en af Danmarks største bloggere og lever et liv, som de fleste kun kan drømme om. Men sådan har det ikke altid været:

- Mit jetsetliv er ikke kommet af sig selv, og det kan også hurtigt forsvinde igen. Jeg nyder bare, at lige nu er jeg et sted, hvor jeg er rigtig lykkelig. Folk tror, at jeg har fået alt foræret, og de skulle bare vide, hvad jeg har været igennem, siger Sarah Louise Christiansen, som for første gang afslører, hvordan hendes barndom har været.

Nasse på samfundet
- Jeg har været på børnehjem og i en plejefamilie. Jeg kom fra de aller aller ringeste kår, og det var et meget voldeligt hjem, siger Sarah Louise og fortæller, hvad der stod skrevet i stjernerne for hende.

- Jeg tror, jeg var hende, man havde regnet med, der ville blive alkoholiker, eller en der tog en masse stoffer eller ville ende et sted uden noget som helst og ville nasse på samfundet, fortæller Sarah Louise, som brød den sociale arv.

- Jeg er heldigvis født med en fandens masse stædighed. Så snart jeg havde fået at vide i skolen, at jeg ikke var noget værd, og jeg var blevet mobbet, så satte jeg mig for, at sådan skulle mit liv ikke være, siger Sarah Louise, der voksede op i Nordjylland med sine to mindre brødre og sin mor.

Blev låst inde
- Mit forhold til min mor tilspidsede, da jeg var i teenageårene. Efter et overfald - min mor overfaldt mig så ofte - overvejede jeg i et kort sekund som 15-årig at slå min mor ihjel, siger Sarah Louise og fortæller om episoden, der gjorde, at hun lagde de dystre planer.

- Jeg kan huske, jeg lå i min seng, og hun havde låst mig inde, og hun var kørt fra huset. Jeg kunne ikke komme på toilettet. Jeg havde ikke noget mad og drikke, og det var i øvrigt efter, hun havde tæsket mig, fortæller Sarah Louise om de mange år med misbrug og undertrykkelse.

Ville stikke min mor med en kniv
- Tæskene kunne jeg godt tage. Smerten går over. Men følelsen af komplet afmagt og vide at det her kommer også i morgen og dagen efter og dagen efter igen. Det er næsten det, der var værst. Der var ikke nogen exit. Som barn er du jo i dine forældres vold. Det er et livslangt torturfængsel at være i, hvis du er i et dårligt miljø hos dine forældre. Det fik mig presset ud i, at jeg den dag lå i min seng og planlagde, at næste gang hun stod med ryggen til, ville jeg stikke hende med en kniv, fortæller Sarah Louise, der blev talt fra det af en veninde og i stedet gik til kommunen.

- Det havde jeg hele mit liv været bange for at gøre, for min mor havde sagt, at hvis jeg gjorde det, så ville jeg komme på børnehjem, og jeg ville aldrig se mine brødre igen. Og jeg elsker jo mine brødre. Jeg kunne ikke gå til nogen med det, for jeg var bange for konsekvenserne, siger Sarah Louise om opvæksten som bød på konstante flytninger og skoleskift.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Jeg er single. Jeg lever et jetsetliv, men jeg har også arbejdet pissehårdt for det. Det er frugten af mit hårde arbejde, jeg høster. Det er nu, det er sjovt at være blogger. Det var fandeme ikke sjovt de første tre år, for jeg fik ikke en krone, siger Sarah Louise, der i dag lever af at skrive på sin blog og være tv-vært. (Privatfoto)
- Jeg er single. Jeg lever et jetsetliv, men jeg har også arbejdet pissehårdt for det. Det er frugten af mit hårde arbejde, jeg høster. Det er nu, det er sjovt at være blogger. Det var fandeme ikke sjovt de første tre år, for jeg fik ikke en krone, siger Sarah Louise, der i dag lever af at skrive på sin blog og være tv-vært. (Privatfoto)
 

Hendes far har hun aldrig haft kontakt til, og der er heller ingen kontakt til moderen i dag. Derimod er hun blevet værge for sin ældste lillebror på 29 år.

- Min ene bror har desværre ikke kunnet stå distancen med den barndom, og er den dag i dag under observation for skizofreni, hvor han gør skade på sig selv. Han prøver at tage sit liv hele tiden. Han har været syg i over otte år nu, siger Sarah Louise, der også har skrevet et indlæg på sin blog om sin bror.

- Vi har ikke samme far nogen af os. Jeg tror, jeg har været heldig og haft en anden far, så jeg er af en anden støbning. Men min bror, som er syg, er meget sensitiv. Han har ikke kunnet klare de tørre tæsk og alt det, vi har været igennem, siger Sarah Louise og prøver at finde en forklaring på, hvorfor moderen slog sine børn.

Hun var et dårligt menneske
- Min mor var ikke alkoholiker. Jeg tror bare, hun var et rigtig dårligt menneske. Socialt ude for rækkevidde. Altid på bistandshjælp, pissedoven. Vi var bare hendes 'meal ticket'. Så var der nogen til at tage rengøringen, og så var der børnepenge. Vi var der for hende og ikke omvendt. Dødstrusler var en del af min hverdag. Hvis jeg nægtede at gøre noget, så sagde hun: 'jeg slår dig ihjel, hvis ikke du tager den opvask'. Hvem fanden siger sådan noget til en ni-årig. Det har været en benhård barndom, siger Sarah Louise, som først fik øjnene op for sin hårde opvækst for få år siden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Den eneste udvej, jeg så, var at enten to min mor eller mig billetten. Og det skulle ikke være mig, siger Sarah Louise, der har det underligt med i dag, at hun havde de fantasier dengang.
- Den eneste udvej, jeg så, var at enten to min mor eller mig billetten. Og det skulle ikke være mig, siger Sarah Louise, der har det underligt med i dag, at hun havde de fantasier dengang.
 

Skulle have været i fængsel for børnemishandling
- Efter jeg selv har fået børn, så ser jeg det i et andet perspektiv. Nu forstår jeg, hvor fuldstændig ondskabsfuldt det er, det vi har været igennem. Jeg kan slet ikke sætte mig ind i bare at behandle mine børn en brøkdel så dårligt. Jeg tænker, hun har hadet os. Hun sagde, hun elskede os, men så fik man lige en flad fem sekunder senere. Vi skulle have været fjernet og helt ærligt, så synes jeg også, hun skulle have været i fængsel for børnemishandling.

Sarah Louise endte med at få hjælp af kommunen.

- Jeg fortalte dem, hvordan vores liv var derhjemme. Jeg fortalte dem, at hvis ikke de gjorde noget, så måtte en af os lade livet. Jeg vidste, at enten så ville hun slå mig ihjel i et af de der daglige overfald, ellers ville jeg simpelthen begynde at slå igen. Og så ville det ende galt, siger Sarah Louise, der allerede dagen efter besøget hos kommunen i en alder af 15 år blev indlogeret på et kollegieværelse i Aars og gik på efterskole fra mandag til fredag.

- I weekenderne var jeg hjemme ved mig selv, og der prøvede jeg for første gang frihed og lykke. Jeg var vant til at klare mig selv. Jeg har aldrig nogensinde rørt stoffer eller været på kant med loven. Jeg har båret ansvaret rigtig fint. Det var nok også der, min fandenivoldskhed stammer fra, for jeg var ikke bange for at kaste mig ud i en forretningsplan eller projekt, for hvad kunne der ske, som jeg ikke havde prøvet før, siger Sarah Louise, som startede sin egen tøjforretning som 19-årig i Aalborg. Som 21-årig flyttede hun til København, hvor hun i et par år levede af at importere tøj, hvorefter hun startede sin modelbureau, Dream Models.

- Da jeg startede det op, havde jeg ingen penge. Jeg havde mistet alt på min forretning og havde kæmpe gæld, men jeg var stadigvæk glad, og der var ikke nogen til at tryne en hver eneste dag. Jeg boede på et værelse ude på Amager, som jeg fik rigtig billigt, fordi der ikke var noget toilet. Jeg havde ikke penge til at købe møbler, så jeg sov på en luftmadras et helt år, og når jeg så skulle på toilettet, skulle jeg ned fra tredje sal, over vejen og ind på det lokale hospital, og så måtte jeg besørge der og løbe op igen, siger Sarah Louise og fortæller om en episode, der er langt fra glamourøs.

Sked i en spand
- Jeg kan huske, at jeg fik madforgiftning, og der kan man altså ikke bare lige sætte nummergøjen på stand by, og så måtte man være lidt kreativ. Så det endte faktisk med, at jeg måtte lave både nummer et og nummer to i en spand, hvor jeg satte en pose ned i. Det var så fucking ulækkert, men hvad fanden skulle jeg gøre. Jeg måtte skide og pisse i en spand, til gengæld betalte jeg kun 1400 kr. om måneden i husleje, fortæller Sarah Louise, der heldigvis fik succes med Dream Models.

- Der gik et år, og så fik jeg råd til et værelse med toilet. Så solgte jeg Dream Models, og nu bor jeg så et ganske fint sted og har toilet, og jeg har et meget bedre liv, end jeg nogensinde kunne have drømt om. Men jeg vil heller ikke undskylde for det, for jeg har taget min spand lort så at sige. Jeg fortjener succes, for jeg har haft mange færre år med optur end nedtur.

Du kan følge Sarah Louise på hendes blog her.

Sarah Louise er alenemor til børnene Albert og Alma, men hun er lykkelig. (Privatfoto)
Sarah Louise er alenemor til børnene Albert og Alma, men hun er lykkelig. (Privatfoto)