Sarah Louise: Sådan bliver man professionel blogger

Bloggere har bredt sig som en steppebrand. Se her hvordan man får succes

- Jeg har blogget i fire eller fem år. Da jeg startede, var der ikke nogen, der levede af det på det niveau, som der er nogen, der gør nu, siger Sarah Louise, der først blev kendt som veldrejet model og siden indehaver af et modelbureau. (Foto: Christian Grüner)
- Jeg har blogget i fire eller fem år. Da jeg startede, var der ikke nogen, der levede af det på det niveau, som der er nogen, der gør nu, siger Sarah Louise, der først blev kendt som veldrejet model og siden indehaver af et modelbureau. (Foto: Christian Grüner)

Sarah Louise: Sådan bliver man professionel blogger

33-årige Sarah Louise Christiansen er en af Danmarks største bloggere. Og hun er nu så efterspurgt som reklamesøjle, at hun kan leve af det.

Det er ikke ret tit, man får den mulighed - hvis man altså skulle have de præferencer. Men i morgen kan du gå ind på en café i Valby og sige: 'Jeg vil gerne bede om en lille latte på modermælk'. (Pr-foto) Danske kendte Få en latte med Sarah Louises brystmælk

- Jeg har haft den fordel, at jeg har været i medierne, så på den måde er min blog blevet mere og mere kendt og mere og mere anerkendt, fortæller Sarah Louise Christiansen og afslører, hvordan hun tjener penge som professionel blogger.

- Min blog fungerer sådan, at jeg lever af sidevisningerne og den reklame, jeg kan sælge på det.

- Måden man tjener penge på er helt almindelige bannerreklamer, som man ser på alle hjemmesider. Og så er der sådan noget som affiliate aftaler (en marketingmetode, hvor en virksomhed kun betaler for leverede resultater, red.)

Får 12 procent af genereret salg
- For eksempel kan man lave aftaler med et modehus eller tøjfirma, hvor man skriver om deres tøj, og så linker man til deres hjemmeside, og så får jeg måske 12 procent af alt, hvad jeg genererer af salg på deres side via min blog, fortæller Sarah Louise Christiansen, der dog også tjener penge på product placement.

- Det kan være, jeg tager et billede af mine solbriller, som jeg får penge for at vise på min blog, forklarer Sarah Louise, der er en del af universet Bloggers Delight, som sørger for at sælge bannerannoncer for deres bloggere.

Paradise Hotel Fra mobbeoffer til kendisblogger: Så meget tjener Fie Laursen

Et par tusinde om måneden for 40.000 visninger
- De sidder hver eneste dag og skaffer reklameaftaler hjem, og så tager de 50 procent af alt, hvad jeg tjener. Før du har ret til en procentdel af Bloggers Delights omsætning skal du have 40.000 sidevisninger om måneden. Så tjener du måske et par tusinde om måneden, hvis du er heldig - alt efter hvor dygtig du er, siger Sarah Louise og fortæller om de regler, der er omfattet af at være professionel blogger:

- Man må ikke på tv eller på nettet lave product placement, uden man gøre opmærksom på det. Jeg må ikke engang modtage en pose slik, uden jeg gør opmærksom på, at det er et sponsoreret indlæg, siger Sarah Louise.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Min blog er der, jeg tjener penge til husleje og alt, hvad jeg har behov for, siger Sarah Louise, som dog også sælger et skønhedsprodukt. (Privatfoto)
Min blog er der, jeg tjener penge til husleje og alt, hvad jeg har behov for, siger Sarah Louise, som dog også sælger et skønhedsprodukt. (Privatfoto)

Anmeldt til Skat - folk har ondt i røven
Når man ser professionelle blogs, kan det se ud som om, at bloggerne får en masse gratis produkter, men sådan forholder det sig ikke, siger Sarah Louise.

- Der er aldrig noget, der er gratis i blog-verdenen. Hvis jeg har fået et par solbriller, så skal jeg betale skat af den pris, som solbrillerne er værd. Så det er sjældent, at jeg laver bytteaftaler, for det kan som regel ikke betale sig for mig, for jeg skal alligevel ud at betale skat af det. Men ellers kan det også være, at man låner et produkt, og så skal man aflevere det tilbage igen, når reklamen er afsluttet, siger Sarah Louise og fortæller, at andre kan blive misundelige på hendes luksuriøse liv.

- Jeg bliver meget ofte anmeldt for alt muligt, fordi folk ikke kan forstå, at jeg er enlig mor og kan leve af min blog. Sidste år fik jeg tre notitser fra kontrolgruppen ved Skat, at nu var jeg blevet anmeldt igen. Mest af alt fordi folk har ondt i røven. For sådan én som mig vil det være dumt at snyde med noget som helst, for jeg ved godt, at så ryger jeg bare ind til torskegilde og får alt endevendt. Jeg ved fuldstændig, hvad der er lovligt, og hvad der ikke er lovligt. Og alt hvad jeg får udbetalt, er dokumenteret, slår Sarah Louise fast.

Forbrug Guide: Sådan laver du din egen blog

På sin blog har hun minimum en million sidevisninger om måneden og nogle gange det dobbelte.

- Det er forskelligt, hvem der er den største blogger i Danmark. Det kan svinge fra den ene dag til den anden, men jeg vil sige, jeg er klart en af de største bloggere i Danmark, siger Sarah Louise, som også reklamerer til sine 33.000 følgere på Instagram.

- Jeg blev kontaktet af et firma for et par måneder siden. Så spurgte de, om de må gøre mig til en del af deres netværk. Så får jeg en sms hver gang, at de har en kunde, der gerne vil have reklame på Instagram, og så ud fra hvor mange følgere, jeg har, så får jeg et eller andet beløb. F.eks. er der en stor blogger i Frankrig, der hver eneste gang hun laver en opdatering om et produkt får 40.000 kroner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Jeg kan godt finde på at tage et produkt ind, som er tvivlsomt og så teste det. Men jeg fortæller mine læsere, at jeg skal teste det, og så må vi se, hvad resultatet er. Det er meget vigtigt, man er loyal over for sine læsere. Hvis man begynder at snyde sine læsere, så falder de fra. Man er en slags on line veninde, og hvis man fylder folk med løgn, så gider de ikke have noget med en at gøre, siger Sarah Louise.
- Jeg kan godt finde på at tage et produkt ind, som er tvivlsomt og så teste det. Men jeg fortæller mine læsere, at jeg skal teste det, og så må vi se, hvad resultatet er. Det er meget vigtigt, man er loyal over for sine læsere. Hvis man begynder at snyde sine læsere, så falder de fra. Man er en slags on line veninde, og hvis man fylder folk med løgn, så gider de ikke have noget med en at gøre, siger Sarah Louise.
 

Mange penge at tjene
- Så hvis man henter lidt reklamepenge der og lidt på bloggen, så er der hurtigt mange penge at tjene, siger Sarah Louise, der også bruger sit kønne ansigt som blikfang ved fester.

- Jeg har også prøvet at få penge for bare at dukke op til en event for et produkt. Jeg skulle bare være der og hygge mig, og det fik jeg for eksempel 5.000 kroner for, siger Sarah Louise Christensen, der dog ikke siger ja til hvad som helst.

Reklamere for sex-legetøj
- Så sent som i sidste uge var der en hjemmeside, der ville have, jeg skulle reklamere for sex-legetøj. Jeg tænkte, jeg kan simpelthen ikke få det til at passe ind, at det første indlæg på dagen skal handle om drømmekage og de bedste bleer til børnene, og det næste skal være om dildoer. Så det blev bare for mærkeligt. Der er også nogle firmaer, der har kontaktet mig med nogle produkter, der er så dårlige, at jeg ikke kan få mig selv til at reklamere for det. Jeg ville føle, jeg snyder mine læsere, siger Sarah Louise, som ikke er kommet sovende til sin succes.

- Det svære er jo at få mange læsere, og der gik i hvert fald to år, før jeg kunne mærke, der var et afkast økonomisk.

- Det vigtigste for en blogger er selvfølgelig at have mange læsere, men det er også vigtigt for en blogger at have de samme læsere. Hvis det bare er unikke læsere, der kommer ind og ikke kommer igen, så gør man det ikke godt nok. Hele essensen af en blog er at skabe et univers, hvor læserne har lyst til at lære dig at kende, og det er der, pengene ligger, siger Sarah Louise.

Sarah Louise er smukkere end nogensinde. Foto: Privat Danske kendte Jeg kan også: Sexede Sarah Louise bikini-klar efter fødsel

Bloggere bliver ikke anerkendt
- At være en god blogger er ikke bare noget, man er fra den ene dag til den anden. Man skaber et image. Jeg er en helt anden blogger, end jeg var for fire-fem år siden, men jeg er også et helt andet menneske nu. Nu har jeg fået to børn, så der er lidt flere lortebleer på bloggen end for fem år siden, griner hun og fortæller, at bloggere ofte ikke bliver anerkendt for deres arbejde.

- Hvis man går ud og siger, jeg er forfatter, uh så synes folk, det klinger mere lækkert, end hvis man er blogger. Så siger folk; 'ja ja - det er min nabo og min kusine også'. Der er så mange, der gør det nu, men det kræver kreativitet, og du har noget på hjertet for at kunne drive en seriøs blog, siger Sarah Louise, der med egne ord selv skriver om alt, hvad et kvindeliv indebærer.

Sarah Louise viser absolut alt omkring, hvordan et kejsersnit forløber. (Billede fra Sarah Louises privatoptagelse af operationen) Danske kendte Se laber model få akut kejsersnit

En kæmpe diva
- Nogle gange er det nødvendigt at vise en side af sig selv, hvor man ved, det ikke er ren skulderklap. Men sådan er det også i virkeligheden. Alle elsker ikke én, men jeg tror kun, det giver en slags ægthed til bloggen. Jeg tror ikke, det er en dårlig ting engang imellem at være helt hudløs ærlig. Jeg har nogle gange skrevet noget, hvor jeg virkelig har fået på puklen, hvor folk synes, jeg har været en kæmpe diva, eller hvor folk synes, mine holdninger har været helt ude i hampen. Men det er okay, for vi er forskellige, siger Sarah Louise, der én gang har været nødt til at slette et indlæg.

Truede børnene
- Det var en, som havde chikaneret mig, som jeg valgte at offentliggøre på bloggen med alt det, personen havde skrevet til mig. Truslerne eskalerede så, efter jeg havde lagt det op, og personen begyndte at skrive til mig, han vidste, hvordan mine børn så ud og mit hus så ud, siger Sarah Louise, som valgte at slette indlægget af hensyn til sine to børns sikkerhed.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sarah Louise med børnene Albert og Alma. (Privatfoto)
Sarah Louise med børnene Albert og Alma. (Privatfoto)
 

- Uanset hvor forkert modparten var på den, så vil jeg aldrig nogensinde gøre noget, der vil kunne bringe mine børn i fare. Så jeg slettede indlægget, men jeg meldte ham til politiet bagefter.

Skal finde sig i meget lort
- Ulemperne ved at være så kendt i blogverdenen er, at der er dem, der elsker én, så det nærmest er en besættelse, og så er der dem, der læser ens blog hver dag, og som hader mig, siger Sarah Louise og fortsætter:

- Man skal have hård hud. Nogle gange er der blevet skrevet så grimme ting i kommentarfeltet, at jeg bagefter har siddet med en klump i halsen. Nogle gange har man bare lyst til at lukke det hele ned, fordi man skal finde sig i meget. Folk har ikke samme respekt, som hvis man stod face to face. Det er det værste, ved at være blogger, at du skal finde dig i så meget lort, siger Sarah Louise.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.