Sarah Louise var i chok hos jordemoderen

Kendis-bloggeren venter sit tredje barn og skriver eksklusivt om sin graviditet på ekstrabladet.dk

Sarah Louise skal fremover ringe efter en ambulance, hvis hun får det dårligt. (Privatfoto)
Sarah Louise skal fremover ringe efter en ambulance, hvis hun får det dårligt. (Privatfoto)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Jeg er nu fulde 21 uger henne og var ved jordemoderen for første gang torsdag. Det har jeg jo prøvet en masse gange før med mine to tidligere graviditeter, så det var mere noget, der skulle overståes, end det var en spændende happening, fortæller Sarah Louise, der dog fik en forskrækkelse.

Farverne var ikke normale
- Jeg skulle tisse på sådan en lille strip, som måler ens værdier. Og til min store overraskelse, så var farverne ikke bare gule som normalt. Jordemoderen spørger så ind til, hvordan jeg har det og nævner svangerskabsforgiftning. Da jeg har haft en del migræneanfald og været svimmel og utilpas, og det netop passer på svangerskabsforgiftning, så begyndte alle mine alarmklokker at ringe. Derudover skal jeg nu også tjekkes for graviditetssukkersyge af to grunde. Min bror har sukkersyge, og så sagde min kirurg, der tog Alma ud under akut kejsersnit, at han havde mistanke om, at jeg havde haft sukkersyge, fordi jeg havde meget fostervand, og min datter var ret stor ved fødslen, siger Sarah Louise, der blev bedt om at holde øje med sine strips, og hvis hun fik det rigtig dårligt, skulle ringe efter ambulancen.

Brød sammen
- Derudover fik jeg en tid til at blive undersøgt for sukkersyge, fortæller Sarah Louise, der brød helt sammen ovenpå besøget.

- Jeg satte mig i bilen og begyndte at stortude. Jeg kunne slet ikke overskue, at jeg måske har nogle udfordringer i graviditeten. Jeg har jo ligesom bestemt mig for, at denne gang skal jeg have en nem og problemfri graviditet. Det er jo ingen hemmelighed, at man er en smule mere emotionel som gravid, derudover var jeg træt og sulten, så klappen gik helt ned for mig, og jeg kunne slet ikke fokusere på, hvad det her egentlig handlede om.

Sarah Louise: De kunne ikke finde hjertevæg på ufødt baby

- Jeg ringede til min dejlige svigermor, som tog sig god tid til mig og fik sat tingene i perspektiv. Der var jo egentlig ingen dårlige nyheder. De symptomer, jeg har, har de flest gravide, og kan betyde absolut intet, og den sukkersygetest kan sagtens være negativ. Og hvis den er positiv, så er det et håndgribeligt problem. Jeg kan aligevel ikke ændre min situation, uanset hvad udfaldet må blive, siger Sarah Louise.

Kunne ikke vurdere egen smertegrænse
- Jeg tror, at jeg panikkede, fordi jeg har været så møg-uheldig de to andre gange - med mange indlæggelser og akutte kejsersnit, og med det samme troede jeg, at jeg igen skulle være uheldig. Nu vil jeg håbe på det bedste og tage én dag ad gangen. Jeg synes uanset, at det er nervepirrende, at jeg selv skal være dommer på, hvornår jeg har det skidt nok til et ambulancekald. Man gider jo heller ikke at være hysterisk. Og sidst jeg skulle vurdere min egen smertegrænse, kom jeg for sent afsted med et kejsersnit-ar, der var ved at gå op og endte i akut kejsersnit. Så jeg, jeg er sgu lidt bekymret, men det er vel med god grund.

Læs Sarah Louises graviditetsdagbog hver torsdag på ekstrabladet.dk og følg den smukke blogger for flere nyheder på sarahlouise.dk

Sarah Louises graviditetsdagbog: Vildt vægttab og lige så vildt hysteri

Sarah Louises graviditetsdagbog: Frygt ikke gråden

Sarah Louises graviditetsdagbog: Den frygtede scanning

Sarah Louises graviditetsdagbog: Mærker allerede liv

Sarah Louises graviditetsdagbog uge 11: Er der en eller to babyer?

Følg Sarah Louises graviditet uge for uge

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind