Sarah Louises graviditetsdagbog: Frygt ikke gråden

Kendis-bloggeren venter sit tredje barn og skriver eksklusivt om sin graviditet på ekstrabladet.dk

- Billedet er måske en lille smule vovet, men det er jo bare en gravid krop, siger Sarah Louise. (Privatfoto)
- Billedet er måske en lille smule vovet, men det er jo bare en gravid krop, siger Sarah Louise. (Privatfoto)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Jeg er nu næsten 18 fulde uger henne, og jeg synes godt nok, det er gået stærkt. Jeg kan knap begribe, at jeg næsten har overstået halvdelen af graviditeten, fortæller Sarah Louise.

Tiden sneglede sig afsted
- Jeg husker tydeligt min første graviditet, hvor det føltes som om, at tiden sneglede sig afsted. Jeg havde to-tre graviditets-apps på min telefon, og hver aften læste jeg dem igennem, så jeg følte, jeg kunne følge med i alt, hvad der skete med min lille baby. Jeg var vanvittig utålmodig og 'snød' ved at læse en uge frem, siger Sarah Louise, der tager det mere afslappet tredje gang.

Sarah Louise: Er vacciner farlig for graviditeten?

- Første gang stor-shoppede jeg tøj i str. 50 til 86, inden mit barn overhovedet var blevet født. Men fordi man hurtigt skifter ble mindst otte gange på en dag, så vill man altså gerne gøre det let for sig selv, siger Sarah Louise, der har dette råd til kommende forældre:

- De første seks måneder, sørg for at købe dragter, der kan åbnes hele vejen ned i midten og imellem benene. Så når du har ammet kl. tre om natten, og bleen skal skiftes, så kan du lige nøjes med at knappe op imellem benene og skifte bleen. Tro mig; man gider ikke skulle trække noget ned over deres små hoveder og derefter prøve at få armene op igennem, siger den erfarne mor, der også giver gode tips til amning.

Sarah Louise afslører kønnet på sit barn

Forberedelser på amning
- Jeg troede selv, det var det nemmeste i verden, og noget 'man bare gjorde', men sådan forholder det sig ikke. Mange kvinder oplever problemer med amningen. Nogle gange vil mælken ikke løbe til før efter dag to, eller barnet er for svag i sit sug, men hvis man gerne vil være godt forberedt, så køb eller lån en hånddreven brystpumpe, så man kan give barnet sin egen mælk på flaske kontra erstatning. Og jeg har erfaret, at når babyen sætter en på prøve rent søvnmæssigt, så giver det altså godt på overskudskontoen, at man lige ammer ud i en flaske, så far kan tage en tørn, imens man får sig noget søvn.

Ja, dit barn trækker vejret:
- Dette er måske ikke så meget et råd, som det er sjov konstatering og personlig indrømmelse. Men altså, babyer holder ikke bare sådan op med at trække vejret, og man behøver ikke tjekke dem hvert 10. minut for at se, om de nu stadig er levende. Jeg kunne tage mig selv i flere gange døgnet rundt at stirre på mit barn, for at se om brystkassen nu bevægede sig, som den skulle, og om natten lå jeg nogle gange og holdt vejret, for bedre at kunne høre om min baby nu også trak vejret endnu. Jeg stressede mig selv fuldstændig unødvendigt. En mor er sin egen hårdeste dommer, og som førstegangsmor er hverdagen plaget af et evigt kapløb om at gøre det allerbedste for sin baby og se farer og ulykker alle steder, fortæller Sarah Louise.

Sarah Louises graviditetsdagbog: Plaget af bækkenløsning

Frygt ikke gråden
- En ting jeg selv gjorde, og som jeg oplever hos mange forældre er, at man farer op som en skoldet skid, så snart babyen giver et lille piv fra sig. Man skal huske sig selv på, at gråd er babyens måde at kommunikere på. De græder som regel, når de vil fortælle dig noget. De græder lige højt, om de er sultne, eller bare ikke gider ligge ned, siger Sarah Louise, der har nok en indrømmelse:

- Jeg var så 'bange' for min søns gråd, at jeg tog ham med ud på badeværelset og lagde ham på gulvet på et blødt tæppe, og så tog jeg bad, imens jeg stod og kiggede på ham. Jeg trak ikke forhænget for, for tænk nu, hvis han på mystisk vis ville blive kvalt, og jeg ikke opdagede det, fordi jeg ikke kunne se ham, griner hun.

Og hun lærte lektien ved barn nummer to.

Med min datter ventede jeg lige et minuts tid, og så faldt hun som regel til ro af sig selv igen. Det betyder, at vi i dag har en snart fire-årig søn, der stadig ikke kan finde ro om natten, hvis han først vågner, da han er blevet vant til, at vi kommer løbende, og en to-årig datter, der vågner i ny og næ, men så putter sig til ro igen. De spæde vågner selvfølgelig ofte, fordi de ofte skal have mad. Men man behøver altså ikke halse afsted, siger Sarah Louise.

Læs Sarah Louises graviditetsdagbog hver torsdag på ekstrabladet.dk og følg den smukke blogger for flere nyheder på sarahlouise.dk

Sarah Louises graviditetsdagbog: Den frygtede scanning

Sarah Louises graviditetsdagbog: Mærker allerede liv

Sarah Louises graviditetsdagbog uge 11: Er der en eller to babyer?

Følg Sarah Louises graviditet uge for uge

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind