Sarah Louises graviditetsdagbog: Mærker allerede liv

Kendis-bloggeren venter sit tredje barn og skriver eksklusivt om sin graviditet på ekstrabladet.dk

Sarah Louise regner med at være længere henne i sin graviditet, end hvad lægerne siger, for hun mærker allerede liv i uge 12. (Privatfoto)
Sarah Louise regner med at være længere henne i sin graviditet, end hvad lægerne siger, for hun mærker allerede liv i uge 12. (Privatfoto)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Følg Sarah Louises graviditet uge for uge

- Jeg er nu 12 fulde uger henne. Tiden fra nu og frem til terminen kommer nu primært til at handle om at tage på i vægt og modne de sidste organer såsom lungerne. Nu måler min baby cirka 55 millimeter fra hoved til hale og vejer omkring 40 gram. Jeg er overbevist om at jeg til den forestående nakkefoldscanning bliver sat mindst en uge frem, fortæller Sarah Louise og angiver grunden:

Ikke en prut
- Jeg føler mig for det første meget større end med de to andre børn på samme tidspunkt, og så har jeg haft et par spændende oplevelser i denne uge. Jeg har to gange nu på ca. samme tidspunkt om aftenen, når jeg har ligget og slappet af på sofaen, mærket noget der kildede og bevægede sig nederst i livmoderen, og nej det var ikke en prut. Det var helt små meget tydelige bevægelser. Det var som om en lille mus, der sparkede mig et par gange på , og så blev der stille. Det er kun få gange, at jeg har mærket det, siger Sarah Louise, som oplever liv tidligt som mange andre flergangsmødre.

Sarah Louises graviditetsdagbog uge 11: Er der en eller to babyer?

- Med min førstefødte gik der ret lang tid, før jeg mærkede noget på indersiden, men anden gang kunne jeg allerede mærke noget i ca. 14-15 uge. Men kan man virkelig være heldig at mærke sin lille baby allerede i uge 12? Jeg føler, at jeg sagtens kan mærke forskel på tarmbevægelser og andet 'nams', der foregår i maven, men stadig, så har jeg aldrig hørt om nogen, der kunne mærke deres baby allerede i uge 12, siger hun forundret.

(Artiklen fortsætter under billedet)

(Privatfoto)
(Privatfoto)
 

Symptomer i uge 12
Jeg får det gradvist bedre. Trangen til skiftevis at spise eller kaste op og slå min kæreste ihjel derimellem er heldigvis ved at fortage sig til min kærestes store lettelse, griner hun og fortsætter:

- Ja, har sågar fået overskud til at give ham et klap i numsen...men så stopper den også der. Jeg er stadig møgtræt og må som en gammel dame snuppe en morfar midt på dagen hver dag, hvis det er muligt.

Sarah Louise har i forvejen sønnen Albert på tre år og datteren Alma på to år, så der er både blåt og lyserødt i hjemmet i forvejen.

- Næste store 'ting' på programmet bliver nakkefoldscanningen og så glæder jeg mig helt vildt til vores kønsscanning. Nogle vælger ikke at kende kønnet, inden babyen kommer, men vi vil gerne kende det. Jeg synes det er dejligt at vide, hvad der venter os, så man kan begynde at visualisere lidt. Både resultat af nakkefold og kønsscanning, skal I selvfølgelig nok være de første til at få besked om, lover Sarah Louise Ekstra Bladets læsere.

Læs Sarah Louises graviditetsdagbog hver torsdag på ekstrabladet.dk og følg den smukke blogger for flere nyheder på sarahlouise.dk

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind