Sarah Louises graviditetsdagbog: Vildt vægttab og lige så vildt hysteri

Kendis-bloggeren venter sit tredje barn og skriver eksklusivt om sin graviditet på ekstrabladet.dk

Sarah Louise har tabt sig under sin graviditet. (Privatfoto)
Sarah Louise har tabt sig under sin graviditet. (Privatfoto)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Jeg er nu 19+6 uger henne i min graviditet, dvs. jeg er nu 50 procent igennem min graviditet. Min lille dreng i maven er umiddelbart omkring 26 cm lang, hvis man kunne strække ham ud.

- Jeg strøg lynhurtigt fra 57 kg til 69 kg de første tre måneder. Hvilket har været en ret voldsom vægtøgning for mig i forhold til mine to tidligere graviditeter. Det var nok en blanding af mine mad-skizofrene tendenser og en kvalme, der kun kunne holdes nede ved konstant madindtag. Det var alt fra kold flæskesteg (ganske belejligt i december måned) til pasta med flødeostesauce - helst druknet i ost.

Ingen appetit
- Efter uge 14 var kvalmen næsten helt væk, og nu er det nærmest det omvendte problem. Min appetit er næsten forsvundet, og jeg må huske mig selv på at spise et godt morgenmåltid, da jeg ellers bliver utilpas senere på dagen.

Sarah Louise: Jeg troede, min ufødte søn var død

- Man kan sige, at jo mindre man tager på under graviditeten, jo mindre skal man slås med, efter man har født. MEN jeg har også den holdning, at man tager det på, man tager på, og i denne tredje graviditet havde jeg besluttet mig for, at det med mad IKKE skulle være en bekymring - andet end at jeg ville prøve at spise ting, der var ekstra gode for min krop og baby. Jeg vidste, at jeg havde taget en del på, og jeg var indstillet på, at jeg ville blive stor denne gang.

- Med Albert, som var min første, tog jeg 18 kg på, med min nummer to tog jeg kun ni kg på (hvilket skyldes, at jeg havde en ret stressende graviditet OG bar rundt på baby nummer et 24/7). Jeg havde forventet at tage mindst 18-20 kg. på igen.

Har tabt fem kilo
Derfor kom det også som en stor overraskelse, da jeg forleden hoppede på vægten og opdagede, at jeg har tabt mig fem kg på kun tre uger, dvs. jeg nu er nede på 64 kg.

Det har jeg alligevel ikke prøvet før. Det skal selvfølgelig helst ikke blive ved at gå nedad med vægten. Jeg har det godt og prøver også at træne lidt bækkenløsnings-venlig træning, og det hjælper afsindig meget på kroppen at gå i spa.

- De charmerende og vel-glemte kropsudsving er så småt ved at melde sig på banen. Jeg har i denne uge haft en del sure opstød, og hård mave har også vist sit grimme ansigt. Min hud i ansigtet skaber sig, som var jeg en 14-årig teenage pige ogo går hånd i hånd med mit humør. Jeg er for det meste en glad mama, men engang imellem får jeg lige en nedsmeltning over FULDSTÆNDIGT latterlige ting.

Nedsmeltning med hængepatter
Min søde mand havde eksempelvis, helt uvidende om den forestående konsekvens, taget den sidste mælk, og det var jo lige nøjagtig den mælk, JEG skule have haft til min morgenmad. Jeg vågnede med en voldsom kakao-craving. Det var det første og det eneste, jeg tænkte på, da jeg slog øjnene op. Intet var vigtigere, og så måtte verdens død og ødelæggelse vente, for jeg skulle have kakao, og jeg sprang helt glad ud i køkkenet for at bælle et glas. Jeg kunne næste smage den iskolde søde kakao i min knastørre mund.... og så var der ingen mælk!

Når en gravid kvinde vil have kakao, så skal hun have det! (Pivatfoto)
Når en gravid kvinde vil have kakao, så skal hun have det! (Pivatfoto)
 

- Jeg HAVDE jo sagt til manden, at han ikke måtte tage det sidste mælk, da den var usigelig vigtig for mig om morgenen (men sådan noget kan man jo godt lige glemme i farten) og så skete det....nedsmeltning lige der i bar røv og hængepatter foran køleskabet (tøj havde jeg ikke haft tid til at tage på. Kakaoen var prioritet nummer et).  Blodet bobler i mine åre af raseri, og jeg tramper som 10 vilde elefanter ind i soveværelset og skælder og smælder og får da lige proklameret, at han da heller ikke kan finde ud af en skid....

Frådende flodhest
Resten af morgenen gad jeg slet ikke snakke med ham, og han gik en stor bue uden om den frådende flodhest af en galning. Og så kørte han ellers lykkeligt på arbejde. Så sad fede Dorrit (mig) der i sofaen og gumlede lidt på min traumatiske morgen og min morgenbolle, og i takt med at mit blodsukker blev normaliseret, var det som om, at jeg fik mere klarhed over situationen og så meldte skammen sig.

- Ok ok ok...jeg var måske en aaaaanelse hysterisk og i samme sekund går døren op,  og min mand kommer pludselig hjem igen (Det var 30 minutter, siden han kørte). Han kommer målrettet ind i stuen og stiller sig over for mig, og jeg må lige synke min bolle.

Forsoningsmælk
- Jeg når at tænke 'SÅ nu får jeg en giga velfortjent skideballe'. Jeg skal lige til at sige undskyld og så sætter han fire liter mælk på sofabordet, han snurrer resolut rundt på hælen og kører igen...uden at sige et ord.... og jeg sidder tilbage med fire liter mælk og en masse skam.

- Jeg lavede hans favoritret til aftensmad og var meeeeeget sød de efterfølgende dage, og jeg er nu blevet tilgivet. Heldigvis er vi begge med årene blevet mere forstående, rummelige og gode til at sige undskyld og det gør bare dette hormon helvede en smule lettere for os alle sammen.

Læs Sarah Louises graviditetsdagbog hver torsdag på ekstrabladet.dk og følg den smukke blogger for flere nyheder på sarahlouise.dk

Sarah Louises graviditetsdagbog: Frygt ikke gråden

Sarah Louises graviditetsdagbog: Den frygtede scanning

Sarah Louises graviditetsdagbog: Mærker allerede liv

Sarah Louises graviditetsdagbog uge 11: Er der en eller to babyer?

Følg Sarah Louises graviditet uge for uge

Se lækre billeder af Sarah Louise inden, at hun blev gravid

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind