Sarah om søns misdannelse: Er det min straf?

'Vild med dans'-værten tænkte, at hendes fortid skulle straffes med sønnens læbespalte

Sarah Grünewald skulle igennem 14 dages nervepirrende uvished, før fostervandsprøven viste, om hendes søn lider af kromosomfejl. Foto: Tariq Mikkel Khan
Sarah Grünewald skulle igennem 14 dages nervepirrende uvished, før fostervandsprøven viste, om hendes søn lider af kromosomfejl. Foto: Tariq Mikkel Khan
Følg Danske kendte

Det var ved den såkaldte 20 ugers scanning, at Sarah Grünewald og hendes mand Rasmus Backhaus fandt ud af, at deres søn ville have en symmetrisk læbespalte.

- Vi vidste ikke, hvad det var, fortalte 'Vild med dans'-værten Sarah Grünewald, der bevæget fortalte om sin reaktion, da hun gæstede 'Go' Morgen Danmark' torsdag.

Fint og perfekt barn
- Vi ville jo bare gerne have et barn, der var fint og perfekt, sagde Sarah Grünewald, der gjorde sig alle mulige tanker:

Min straf
- Hvorfor skal det ramme os. Og jeg tænkte, er det min straf, at det går ud over min søn. Er det nu, jeg skal have én på hatten, fordi jeg i min fortid har været på kant med loven og ikke har været så god ved mig selv, sagde Sarah Grünewald til 'Go' Morgen Danmark'-vært, Mikkel Kryger, uden at komme nærmere ind på, hvilke fortidssynder, der var tale om.

Vild med dans-vært vil savne sønnens 'næb'

Sarah Grünewald og Rasmus Backhaus skulle igennem en nervepirrende ventetid, da en fostervandsprøve skulle fastslå, om lille Luis også havde en kromosomfejl. Heldigvis viste den, at Luis er rask.

En lille ting
- Og så blev det med hans læbe en meget lille ting, siger Sarah Grünewald, der alligevel fik et chok ved fødslen.

- Vi vidste ikke, han også havde en ganespalte, fortæller tv-værten, der inderligt fortryder, at hun valgte ikke at få lille Luis op til sig lige efter fødslen.

Sarah Grünewald om sønnen: Jeg var bange for, hvordan han så ud

Får aldrig igen
- Det er noget, jeg aldrig får igen, men jeg var skide bange for, hvordan han ville se ud. Det var en dum beslutning, og der gik også et par dage, før jeg fik en moderfølelse, siger Sarah Grünewald, der hele forløbet igennem flittigt har delt billeder af Luis både før og efter operationen for læbespalten.

- Jeg deler dem, fordi han er min søn, og jeg elsker ham.

Se Sarah Grünewalds baby efter operationen

Luis skal efter planen opereres for sin ganespalte, når han er 14 måneder gammel, og senere venter endnu en operation for en lille gummespalte.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.