Annonce:
Annonce:

Sat under skærpet tilsyn

Den omdiskuterede læge og coronaskeptiker Vibeke Manniche er blevet sat under skærpet tilsyn af Styrelsen for Patientsikkerhed på grund af kritisabelt fagligt virke

Vibeke Manniche synes det er helt ude af proportioner, at hun er blevet sat under skærpet tilsyn. Foto Peter Hove Olesen
Vibeke Manniche synes det er helt ude af proportioner, at hun er blevet sat under skærpet tilsyn. Foto Peter Hove Olesen
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Styrelsen for Patientsikkerhed har i deres register over tilsyn med sundhedspersoner klargjort, at Vibeke Manniche er under skærpet tilsyn.

Det fremgår ikke specifikt, hvorfor der er kommet et skærpet tilsyn, men styrelsen skriver, at Vibeke Manniche vil kunne 'udgøre en forringet sikkerhed på grund af alvorlig kritisabel faglig virksomhed'.

På sin egen hjemmeside skriver Vibeke Manniche en længere forklaring på hvorfor hun er blevet sat under skærpet tilsyn.

Annonce:

- Styrelsen for Patientsikkerhed har valgt at sætte mig under skærpet tilsyn som følge af, at jeg attesterede få fritagelsesattester (COVID19-testning) uden formel B-autorisation (en læge med en B-autorisation er en læge med ret til selvstændig virke, men som endnu ikke kan betegne sig som speciallæge, red.). Samme attesteringer blev senere varetaget af en kontorassistent. Der forelå på daværende tidspunkt INGEN klare retningslinjer for disse fritagelsesattester. Jeg handlede således i god tro. Jeg har på intet tidspunkt bragt nogens liv i fare, skriver hun.

Den kontroversielle læge tager dog det skærpede tilsyn roligt, men synes det er 'uretfærdigt' og 'helt ude af proportioner'.

- I den konkrete sag hjalp jeg nogle mennesker i stor nød og attesterede ganske få attester om fritagelse for COVID-testning, hvilket siden blev varetaget af en kontorassistent i kommunernes Borgerservice med et stempel. Det mener Styrelsen for Patientsikkerhed er en så alvorlig fejl fra min side,  at den kan legitimere en sanktion, som jeg ikke kan klage over, mens jeg til gengæld finder reglerne meget uklare og sanktionen uretfærdig, skriver Vibeke Manniche.

Formålet ved at sætte læger under skærpet tilsyn er at få vedkommende til at ændre den fagligt kritisable virksomhed.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: