Se billedet: Vennernes rørende hyldest til Jeppe

Det kan være svært at sige farvel med ord. Jeppe Bisgaards venner mindes ham med graffiti-maleri

Det er ikke nogen hemmelighed, at den nyligt afdøde Jeppe Bisgaard, søn af tv-vært Hans Otto Bisgaard, var tæt knyttet til det danske hiphop-miljø. 

Bisgaard, der døde af kræft i hjernen fredag 13. juni, dyrkede både musikken og kunsten, der er forbundet med genren helt tilbage fra slutningen af 80'erne.

Han var blandt andet en del af graffiti-gruppen Toys Crew, som han malede grafitti med rundt omkring i Danmark.

Jeppe Bisgaard fotograferet på sin fødselsdag 17. juni sammen med sine forældre Hans Otto og Hanne samt lillesøsteren Mette Marie. Foto: Privat
Jeppe Bisgaard fotograferet på sin fødselsdag 17. juni sammen med sine forældre Hans Otto og Hanne samt lillesøsteren Mette Marie. Foto: Privat
 

Vennerne hjalp
Jeppe Bisgaards tætte venner fra miljøet var heller ikke i tvivl om, at han var meget syg, men da de fandt ud af, hvor slemt det stod til, tog de en beslutning.

Det fortæller Jacob, der er del af Toys Crew til Ekstra Bladet.

- Jeg vidste godt, hvordan det stod til, så jeg tog hen i hans lejlighed, hvor jeg fandt flere af hans gamle skitser fra 80'erne, så vi kunne tage ud og male et af dem sammen igen, fortæller Jacob, der kendte Jeppe Bisgaard i 16 år.

På grund af sin hobby ønsker han ikke at stå frem med efternavn.

Jeppes gamle skitse fra 80'erne fik nyt liv inden hans død. Foto: Privat
Jeppes gamle skitse fra 80'erne fik nyt liv inden hans død. Foto: Privat

Hans Otto Bisgaard med sin søn Jeppe Bisgaard. Fotograferet på West Hams stadion.
Foto: Ritzau Scanpix
Christian Lindgren Danske kendte Hans Otto Bisgaards søn er død

Var træt til sidst
Han fortæller, at det var en fantastisk dag sammen med Jeppe, der livede helt op, mens de malede hans gamle skitse på ny.

- Vi hyggede os virkelig meget, og det var dagen før, at Jeppe fik beskeden om, at det ikke så godt ud for ham, så det var virkelig rart, at vi nåede at have det sammen, fortæller han og fortsætter.

- Han var frisk på dagen, men vi var der i otte til ti timer, så han han også færdig til sidst, men det var heldigvis en god dag.

Det lange venskab med Jeppe Bisgaard bygger på, at de begge havde en kærlighed for hiphop.

- Vi har været hiphop lige fra starten af, og vi har altid hængt ud. Vi har den samme omgangskreds, så vi kender alle de samme mennesker i miljøet, siger han.

Jeppe var en inkarneret del af det danske hiphop-miljø. Foto: Bobby Anwar
Jeppe var en inkarneret del af det danske hiphop-miljø. Foto: Bobby Anwar
 

Far og søn delte interessen for fodbold. Foto: Ritzau Scanpix Danske kendte Hans Otto Bisgaard om tabet af sin søn: - Børn skal ikke dø først

Æret med graffiti
Efter Jeppes død har Jacob også valgt at ære sin gamle ven med et værk.

- Jeg lavede et lille et i forgårs. Jeg skrev 'JayB the voice of hiphop' med en glorie, fortæller vennen.

Jeppes far, Hans Otto Bisgaard, forklarede i går til Ekstra Bladet, at han og familien har været rigtig glad for gruppen og det, de har gjort for Jeppe i hans sygdomsperiode.

- Grafittigruppen Toys kom simpelthen og hentede ham, og så var han med ude og male. Jeppe var også altid til grafitti og lavede et meget smukt 'piece', som det jo hedder, i 1988, og det opdagede de og besluttede sig for at lave det igen i en ny udgave.

- De var fantastiske! Han var med i hele processen, stod ude i det kolde martsvejr med spraymaling, fortæller Hans Otto Bisgaard og fortsætter:

- De har virkelig taget ham med og givet ham en masse oplevelser. Han har i det hele taget fået en utrolig opbakning fra sine venner.

Jeppe Bisgaard bisættes 27. juli.

Maleriet som Jeppes ven Jacob har lavet til ham. Foto: Privat
Maleriet som Jeppes ven Jacob har lavet til ham. Foto: Privat

Billedet er taget på Jeppes 47 års fødselsdag, 17. juni 2018. Han døde omgivet af sin familie. Foto: Privat Danske kendte Efter sønnens død: - Vi har grebet alle chancer