Se Kiras vilde forvandling: Indtog 6000 kalorier om dagen

Kira Eggers har ikke ligget på den lade side, eller...? Den kendte deltager i TV3-programmet 'Min fede træner' er i hvert fald nået i mål med opfedningskuren

Kira Eggers tog i den grad sin deltagelse i TV3's omstridte slanke-program 'Min fede træner' alvorligt. Efter en tre måneder lang og intensiv 'opfedningskur' havde den 42-årige kostvejleder og personlige træner nemlig taget hele 17,5 kilo på og var blevet 26 cm større rundt om livet.

Den tidligere nøgenmodel og stripper havde i programmet kæmpet sig op på et BMI-tal på 28, hvilket derfor også placerede hende i kategorien som 'overvægtig'.

Den ambitiøse målsætning var nået og de mange træningspas og det hårde arbejde i fitnesscentret kunne nu med rette begynde. Men selvom der efter de mange afslappende dage på sofaen i stedet var utallige udmattende motionstimer i sigte, så var det nu heller ikke, fordi den voldsomme vægtøgning ligefrem havde været en let dans på roser. Tværtimod.

TV3 tvang Fetterlein til at opgive 'Min fede træner'

Artiklen fortsætter under billederne...

kira 1.PNG

kira 2.PNG 

Spiste chips til træning
Den determinerede og målrettede veganer kæmpede en brav kamp for at tage på. For når kosten udelukkende skulle være plantebaseret, kunne det være lidt af en udfordring at få skovlet tilstrækkeligt med kalorier ned i gabet.

- Jeg spiste, selvom jeg ikke var spor sulten. Og det har været rigtigt svært at tage på, når det samtidig er lidt begrænset, hvad jeg kan indtage som plante-spiser. Jeg kunne jo ikke bare slå et smut forbi Lagkagehuset og købe Napoleonshatte eller træstammer, lyder det fra Kira Eggers til Ekstra Bladet, der for alt i verden ville undgå at bruge unødig energi på at mærke maven rumle.

- Det var virkelig krævende hele tiden at have fokus på at spise. Flere gange om ugen sad jeg bare med en stor pose chips til træning foran mine kunder og høvlede 1200 kalorier ind på under en time. Jeg blev simpelthen nød til at orientere dem om, hvad der rent faktisk foregik, så de ikke troede, jeg helt havde tabt sutten, fortæller hun.

Se den vilde forvandling: Mascha Vang har taget ti kilo på

Dårlige undskyldninger
I takt med at Eggers begyndte at lægge sig ud og dermed også forvandle sig til en 'fed træner', kunne hun samtidig mærke, hvordan det rent psykisk begyndte at påvirke hende, at der ikke længere var samme stramme kontrol med både kropsfigur, kost og timer i fitnesscentret.

- Jeg begyndte at lægge mærke til folks blikke og fantasere om, at folk snakkede om mig i krogene. Når jeg sad ude blandt andre mennesker og spiste usundt uden at fortælle hvorfor, så kunne folk jo næsten kun tænke 'det går den forkerte vej', siger Kira Eggers.

- Jeg kom buldrende ind med de ekstra 17 kilo i mit træningscenter, og der må virkelig have været nogle, der tænkte sit.

- Jeg begyndte at komme med dårlige undskyldninger til pizzamanden om, at maden var til håndværkerne, eller at jeg 'fik gæster på besøg'. Når jeg handlede chips og sodavand i REMA, så undgik jeg altid at bruge den samme kassedame. Og ellers gik jeg hen i et helt andet supermarked.

- Det var pinligt og vildt ubehageligt ikke at have kontrol over situationen. Det påvirkede mig, siger hun.

Opbakningen er vigtig!
Der har dog heldigvis ikke været langt fra tanke til handling, når det har drejet sig om at få kridtet kondiskoene og få godt gang i styrketræningen. Sved på panden skal der jo som bekendt til, hvis man vil i form og tabe sig. Men Kira Eggers peger også på en anden og lige så vigtig faktor, når det drejer sig om slankekure og livsstilsændringer.

- Det er utrolig vigtigt med opbakning fra venner og familie. Og for Henrik (Kiras træningspartner i 'Min fede træner', red.) har det haft en rigtig stor betydning. Livsstilsændringer er ikke noget, du bare lige skaber fra dag ét. Det er en justering hele vejen igennem, hvor du også konstant skal indgå rimelige kompromiser med både dig selv og familien.

- Hvad enten du skal tage på eller tabe dig, så sørg altid for at få informeret andre om, hvad der foregår og bed om støtte. Hvis der er noget der kan ødelægge et forløb, så er det, når familien ikke bakker nok op. Og det er med statsgaranti, siger hun.

Fedt flop: Seerne rasler af 'Min fede træner'